Ηλεία Υγεία

Αναβαθμίζεται το ΚΕΦΙΑΠ Γ.Ν Ηλείας – «Ανοίγουν» οκτώ θέσεις εργασίας

Ακούστε το άρθρο

Ανάμεσα στα δέκα Κέντρα Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης ανοιχτής Νοσηλείας, που θα αναβαθμιστούν, βρίσκεται το ΚΕΦΙΑΠ Πύργου, σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Φυσική Ιατρική, την Αποκατάσταση και τη Φροντίδα των χρονίως πασχόντων που παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, την περασμένη Παρασκευή, στην Αθήνα. Στο πλαίσιο της αναβάθμισης, το ΚΕΦΙΑΠ Πύργου θα ενισχυθεί με 8 άτομα Επιστημονικό προσωπικό.

Το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Φυσική Ιατρική, την Αποκατάσταση και τη Φροντίδα των χρονίως πασχόντων» παρουσίασαν την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου στους διοικητές των νοσοκομείων που έχουν στην αρμοδιότητά τους Κέντρα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ), ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Γιώργος Γιαννόπουλος και ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ και πρόεδρος της αρμόδιας Ομάδας Εργασίας, Γιώργος Κίρκος.

Τι αλλάζει

Σύμφωνα με το σχεδιασμό που υπάρχει θα αναβαθμιστούν σημαντικά 10 ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ ανοιχτής νοσηλείας, μεταξύ των οποίων και αυτό του Πύργου. Ταυτόχρονα θα υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξουν άμεσα  150 κλίνες, με αποτέλεσμα 11 ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ να μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες κλειστής νοσηλείας  (σήμερα, σε όλη τη χώρα, λειτουργεί μόνο ένα ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ κλειστής νοσηλείας στο Αμύνταιο της Φλώρινας).

Το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ Πύργου

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος και η Κοινωνικός Λειτουργός του Κέντρου Ζωή Χαντζή, με την ιδιότητα του μέλους της Ομάδας Εργασίας.

Το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ του Πύργου, όπως εξήγησε ο Διοικητής κ.Διαμαντόπουλος, θα ενισχυθεί με 8 άτομα επιστημονικό προσωπικό μέσω ΕΣΠΑ. Πιο συγκεκριμένα θα προκηρυχθούν δυο θέσεις Φυσικοθεραπευτών, μια θέση Εργοθεραπευτή, μια θέση Λογοθεραπευτή, μια θέση Ψυχολόγου, μια θέση Διοικητικού και μια Παιδαγωγού Ειδικής Αγωγής. Παράλληλα θα προκηρυχθεί μια θέση οδηγού – τραυματιοφορέα.

Στον άμεσο σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας είναι η τροποποίηση του Οργανισμού του Γ.Ν Ηλείας με τη σύσταση μιας θέσης Φυσιάτρου η οποία θα προκηρυχθεί άμεσα. «Η αναγκαιότητα της συγκεκριμένης ειδικότητας υπαγορεύεται τόσο από την ύπαρξη του ΚΕΦΙΑΠ όσο και από το πλήθος νευρολογικών και ορθοπεδικών περιστατικών που χρήζουν αποκατάσταση», εξηγεί ο κ.Διαμαντόπουλος, που αποκάλυψε επίσης πως «…στα πλαίσια της πρόθεσης του Υπουργείου Υγείας να ανανεώσει και να εμπλουτίσει τον εξοπλισμό των ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ, θα υποβληθεί αίτημα με στόχο την αναβάθμιση του τμήματος Φυσικοθεραπείας Ενηλίκων και τη δημιουργία τμήματος Φυσικοθεραπείας Παιδιών για Παιδιατρική Αποκατάσταση. Στο ίδιο αίτημα θα περιλαμβάνεται η προμήθεια και αντικατάσταση ανελκυστήρα πισίνας για ΑΜΕΑ, ώστε να διασφαλιστεί η πρόσβαση των ατόμων με τετραπληγία».

Όλη η επικαιρότητα