Αναβίωσε ο «εφιάλτης» για τον πωλητή πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Ν. Μανωλάδα

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΩΛΗΤΗ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΗ Ν. ΜΑΝΩΛΑΔΑ

Οι τρομακτικές στιγμές που βίωσε τα ξημερώματα της 27ης του περασμένου Φεβρουαρίου στα χέρια των τριών ληστών ο 31χρονος πωλητής πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Νέα Μανωλάδα, επανήλθαν για ακόμα μια φορά στη μνήμη του αντικρίζοντάς τους στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας πραγματοποιήθηκε η δίκη των τριών αλλοδαπών εργατών γης, τους οποίους είχαν συλλάβει οι αστυνομικές αρχές με τις κατηγορίες ξυλοδαρμού και ληστείας σε βάρος του υπαλλήλου του πρατηρίου να τους βαραίνουν. Κατά τη σύλληψή τους, οι δράστες είχαν ομολογήσει την πράξη τους στους αστυνομικούς έχοντας ακόμη έναν συνεργό που παραμένει ασύλληπτος.
Ο νεαρός, κατά τη διάρκεια της δίκης, αφηγήθηκε τον τρόμο που έζησε από την επίθεση των ληστών. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Βγήκα να μαζέψω κάποια πράγματα γιατί τελείωνε η βάρδιά μου, όταν είδα ξαφνικά μπροστά μου τέσσερα άτομα με κουκούλες στο κεφάλι και μαντίλια. Αρχικά με χτύπησαν στο γόνατο και με έριξαν κάτω. Με έσυραν στην αποθήκη και επιχείρησαν να με φιμώσουν με πλαστική ταινία. Άρχισαν να με χτυπούν με ρόπαλο του μπέιζμπολ, με κλωτσούσαν στα πόδια και σε όλο το σώμα και μου πατούσαν το κεφάλι κρατώντας με κάτω για να μη βλέπω.

Μάλιστα, ο ένας έβαλε στο πρόσωπό μου και με απειλούσε έναν μπαλτά. Πήραν 200 ευρώ που είχα στην τσέπη και ο τέταρτος μπήκε στο κατάστημα και άρπαξε τα χρήματα από την ταμειακή μηχανή».

 

Δεν απομακρύνθηκαν!

Με το νεαρό πωλητή να είναι αιμόφυρτος, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή αλλά δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν για πολύ μιας και οι κάμερες του πρατηρίου είχαν καταγράψει τις κινήσεις τους. Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή, αφού όταν πιάστηκαν φανερώθηκε πως είναι γνώριμα πρόσωπα που εργάζονταν σε χωράφια φράουλας στην περιοχή και πήγαιναν στο κατάστημα καθημερινά για να φορτίζουν τα κινητά τους. Ανάμεσα στις καταθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στο δικαστήριο ήταν και αυτές δύο αστυνομικών, που τόνισαν πως οι δράστες ομολόγησαν όσα έκαναν και υπέδειξαν παράλληλα στην αστυνομία το σημείο που είχαν πετάξει ρόπαλο και μπαλτά.

 

Ποινές

Οι τρεις κατηγορούμενοι κατά την ομολογία τους υποστήριξαν πως συμμετείχαν στη ληστεία, δήλωσαν μετανιωμένοι για όσα έγιναν και επέρριψαν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τον ξυλοδαρμό του νεαρού στον ομοεθνή τους που μέχρι στιγμής διαφεύγει. Το δικαστήριο μετά και την απολογία τους, επέβαλε στον πρώτο κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης επτά ετών και επτά μηνών για ληστεία, πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράνομη είσοδο στη χώρα, στον δεύτερο που φέρεται να κρατούσε τον μπαλτά ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, έναν μήνα φυλάκιση και πρόστιμο 1.000 ευρώ για ληστεία και πρόκληση σωματικής βλάβης, οπλοφορία και οπλοχρησία και παράνομη είσοδο στη χώρα και στον τρίτο ποινή κάθειρξης επτά ετών και φυλάκιση έξι μηνών για ληστεία και πρόκληση σωματικής βλάβης. Οι ποινές τους ωστόσο δεν είχαν ανασταλτικό χαρακτήρα και έτσι οδηγήθηκαν στις φυλακές.