Ελλάδα

Αναβλήθηκε η δίκη για τον τραυματισμό του δημάρχου Ελευσίνας

Ακούστε το άρθρο

Την αναβολή της δίκης για τον τραυματισμό του δημάρχου Ελευσίνας, Γιώργο Τσουκαλά, από συμβασιούχο την περασμένη Δευτέρα, αποφάσισε το Μονομελές Αυτόφωρο. Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο 35χρονος κατηγορούμενος για τα πλημμελήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας υποστήριξε πως είναι ακαταλόγιστος, καθώς πάσχει από σοβαρή ψυχική νόσο.

Τη θέση αυτή εξέφρασε στο δικαστήριο ο συνήγορός του, ισχυριζόμενος ότι δεν θα πρέπει βα καταλογιστεί στον εντολέα του κάποια ποινική ευθύνη, ενώ ζήτησε να ξεκινήσει σήμερα η δίκη. Παρ’ όλα αυτά το δικαστήριο ανέβαλε για τις 8 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να προσέλθει για να καταθέσει ως μάρτυρας ο ίδιος ο δήμαρχος, ο οποίος -όπως αναφέρθηκε- συνεχίζει να νοσηλεύεται. Σύμφωνα με την έδρα, η κατάθεση του Γιώργου Τσουκαλά είναι απαραίτητη “για να εξακριβωθεί η νοητική κατάσταση του κατηγορουμένου την ώρα της επίθεσης”.

Να σημειωθεί ότι το δικαστήριο απέρριψε το υπερασπιστικό αίτημα για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, ζητώντας από τον κατηγορούμενο να έχει στη διάθεσή του κατά την επόμενη δικάσιμο, όλα τα απαραίτητα έγγραφα που θα επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του. Αντίστοιχα, απορρίφθηκε και το αίτημα της εισαγγελέως να διαβιβαστεί η δικογραφία στον εισαγγελέα έτσι ώστε ο συμβασιούχος να διωχθεί με τη βαρύτερη κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Κατά πληροφορίες, ο 35χρονος αναμένεται να υποστηρίξει πως δεν οδηγήθηκε στην πράξη του επειδή είχε διαφορές με τον δήμαρχο Ελευσίνας, ούτε επειδή ήταν δυσαρεστημένος με την επερχόμενη λήξη της σύμβασής του. Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση σημειώθηκε εντός του γραφείου του Δημάρχου, όταν ο 35χρονος συμβασιούχος υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, η σύμβαση του οποίου λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου και δεν θα ανανεωνόταν, μετά από έντονη λεκτική αντιπαράθεση τράβηξε μαχαίρι και χτύπησε το δήμαρχο δύο φορές στον δεξί μηρό.

news247.gr

Όλη η επικαιρότητα