Ηλεία

«Αναβρασμός» στο προσωπικό του Νοσοκομείου / Κέντρου Υγείας Κρεστένων

Από τις τελευταίες εξελίξεις στο Νοσηλευτικό ίδρυμα – Ανακοίνωση από τον σύλλογο εργαζομένων.
Ακούστε το άρθρο

«Αναβρασμός» υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στο προσωπικό του Νοσοκομείου / Κέντρου Υγείας Κρεστένων, αφού μετά τα προβλήματα που δημιούργησαν στα νοσοκομεία του νομού οι αναστολές εργασίας και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, ήρθε και ένα έγγραφο της διοίκησης του Γενικού νοσοκομείου Ηλείας να προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Προχθές μάλιστα βρέθηκε στο νοσοκομείο Κρεστένων ο Διοικητής του γενικού νοσοκομείου Ηλείας κος Χριστόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε στο προσωπικό ότι για τρεις ημέρες και συγκεκριμένα έως και αύριο  Πέμπτη, δεν θα εφημερεύει και οι πολίτες καλούνται να μεταβαίνουν για οτιδήποτε συμβεί στο κέντρο υγείας Ζαχάρως, αλλά και στο Νοσοκομείο Πύργου.

«Ο διοικητής του Νοσοκομείου Ηλείας μας ανακοίνωσε ότι 7, 8 και 9 του μήνα δεν θα εφημερεύει το νοσοκομείο της Κρέστενας και τα έκτακτα περιστατικά θα πηγαίνουν στο νοσοκομείο του Πύργου και στο Κέντρο Υγείας Ζαχάρως. Πλέον δεν έχουμε ούτε γιατρούς», τόνισε στην εφημερίδα «Πατρίς» και στην ΟΡΤ ο κος Παναγιώτης Βούλγαρης, πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων νοσοκομείου Κρεστένων, που επισήμανε πώς «έχουμε αγανακτήσει και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο έχουμε προβεί σε κάποιες κινήσεις αντίδρασης». Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος το νοσοκομείο τους να συρρικνωθεί έως και να αναστείλλει τη λειτουργία του, αφού πλέον δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες πρωτοβάθμιας υγείας των κατοίκων των περιοχών που εξυπηρετεί.

Η ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων

Γι’ αυτόν τον λόγο και ο σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου Κρεστένων εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, ζητώντας να μην υποβαθμιστεί περισσότερο το νοσηλευτικό ίδρυμα της Κρέστενας.

«Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι αναρτήθηκε ανακοίνωση στις πόρτες εισόδου και στην εξωτερική πύλη της νοσηλευτικής μονάδας Κρεστένων, με εντολή του διοικητή του Γ. Ν. Ηλείας που αναφέρει ότι η “Νοσηλευτική μονάδα Κρεστένων από 7/9/2021 έως και 9/9/2021 δεν εφημερεύει. Το διάστημα αυτό εφημερεύει το κέντρο υγείας Ζαχάρως”.

Με το παρόν έγγραφο εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας και τονίζουμε ότι αναφερόμαστε σε νοσηλευτική μονάδα, που η κατά νόμο λειτουργία της απαιτεί την 24ωρη παρουσία ιατρικού προσωπικού. Απαιτούμε τις άμεσες ενέργειές σας για την άρση της ανωτέρω ανακοίνωσης και την εφημέρευση του νοσοκομείου σύμφωνα με τις κατά νόμο διατάξεις»

Όλη η επικαιρότητα