Ελλάδα

Αναζωπύρωθηκε η φωτιά στα Κύθηρα, ο δήμαρχος ζητά κήρυξη έκτακτης ανάγκης

Ακούστε το άρθρο

Οι δυνατοί άνεμοι που εξακολουθούν να πνέουν στα Κύθηρα έχουν αναζωπυρώσει το απόγευμα του Σαββάτου κάποιες εστίες της μεγάλης πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πιτσινάδες Μυλοποτάμου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να μην φθάσουν οι φλόγες σε οικισμούς που βρίσκονται στην περιοχή ενώ η φωτιά έφτασε κοντά στον οικισμό Αραίοι -ο οποίος, όπως και ο Μυλοπόταμος, εκκενώθηκε προληπτικά.

Μιλώντας για δύσκολη πυρκαγιά που καίει σε δασικές και σε αγροτικές εκτάσεις, όπου ανάμεσά τους υπάρχουν και πολλοί οικισμοί, η Πυροσβεστική ανέφερε αργά το απόγευμα πως «πέραν του περιορισμού των μετώπων, έχει ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία της ζωής και την περιουσία των πολιτών».

Ο δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης ζήτησε από την Περιφέρεια Αττικής να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Λέγοντας πως καίγεται και αναδασωτέα περιοχή, ο δήμαρχος υποστήριξε επίσης πως «χάθηκε πολύτιμος χρόνος» εξαιτίας «προβλημάτων συντονισμού» για τα εναέρια μέσα.

Πηγές της Πυροσβεστικής διευκρίνισαν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι την απόφαση για εκκένωση κατοικημένης περιοχής τη λαμβάνει ο δήμαρχος και όχι η Πυροσβεστική.

Όλη η επικαιρότητα