Κόσμος

Άνδρας υποστηρίζει ότι βρήκε τη χαμένη πτήση «MH370» στο Google Earth! (φωτογραφίες)

Ακούστε το άρθρο

H πτήση «MH370» χάθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, ενώ εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ-Πεκίνο στις 8 Μαρτίου του 2014.

Οι οικογένειες των 239 επιβατών περίμεναν με αγωνία κάποιο νέο από τις ατελείωτες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν.

Όπως ήταν φυσικό η υπόθεση κέντρισε το ενδιαφέρον αρκετών ανθρώπων από διάφορες χώρες του πλανήτη.

Ένας από αυτούς είναι ο Peter McMahon  κι όπως όλες οι ιστορίες γύρω από αυτή την υπόθεση κέντρισε το ενδιαφέρον των Μέσων. Οι έρευνες που πραγματοποίησαν οι Αυστραλία, Μαλαισία και Κίνα κόστισαν 115 εκατομμύρια δολάρια κι έρχεται ένας Αυστραλός μηχανικός που υποστηρίζει πως βρήκε την χαμένη πτήση στο Google Earth.

Ο ίδιος δούλευε για 25 χρόνια περίπου σε παρόμοιες έρευνες και ανέφερε πως πιστεύει πως κατάφερε να το εντοπίσει.

Πέρασε ατελείωτες ώρες στο Google Earth για μήνες και προσπαθώντας να προσδιορίσει το σημείο που βρίσκεται το Boeing 777.

Τελικά όταν βρήκε τα στοιχεία που έψαχνε έστειλε την τοποθεσία με την εικόνα στην υπηρεσία μεταφορών και Ασφάλειας της χώρας του. Η απάντησή που έλαβε ήταν πως όντως μπορεί να είναι αυτό το χαμένο αεροσκάφος.

Ωστόσο, στάλθηκαν αμέσως στην χώρα τέσσερις ειδικοί από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να παρακολουθήσουν τις έρευνες τους και ήθελαν να είναι σίγουροι πως δεν έχουν αναφέρει τίποτα στις αρχές και πως θα σταματήσουν το «ψάξιμο».

Ο ίδιος υποστηρίζει πως το αεροπλάνο έχει πιθανότατα πολλά σημάδια από σφαίρες και γι’ αυτό το λόγο οι κυβερνήσεις δεν θέλουν να μάθουν πως έχει εντοπιστεί, επειδή θα ανοίξει κι άλλη έρευνα.

Πηγή: evia365.gr

Όλη η επικαιρότητα