Ηλεία

Ανδραβίδα 117ΠΜ: Η μεγάλη εορτή της Πολεμικής Αεροπορίας – Υπερηφάνεια, σιγουριά και συγκίνηση

Ακούστε το άρθρο

Υπερηφάνεια, σιγουριά, και συγκίνηση ήταν τα αισθήματα που κυριάρχησαν στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχάγγελο Μιχαήλ που πραγματοποιήθηκαν στο αεροδρόμιο της 117ΠΜ χθες το πρωί. Υπερηφάνεια και σιγουριά για το προσωπικό και το υλικό της Πολεμικής μας Αεροπορίας και συγκίνηση για τους πεσόντες ήρωες «υπέρ Πίστεως και Πατρίδας»

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Δοξολογία που τέλεσε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός συμπαραστατούμενος από τον θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο, τον ιεροκήρυκα της Ι.Μ.Ηλείας αρχιμανδρίτη Φιλάρετο Σπανόπουλο και κληρικούς της Ι.Μητροπόλεως.

«Εντάσεις στην περιοχή»

Στη συνέχεια αναγνώσθηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας. Μεταξύ άλλων ο αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης τονίζει: «Είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη εποχή για την Πατρίδα μας. Οι γεωπολιτικές εξελίξεις, η δημοσιονομική συγκυρία, οι μεταναστευτικές ροές σε συνδυασμό με την προσπάθεια εκμετάλλευσης των ενεργειακών πόρων της Ανατολικής Μεσογείου προκαλούν εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή. Οφείλουμε να βρισκόμαστε σε συνεχή εγρήγορση και υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα, έτοιμοι να υπερασπιστούμε την ειρήνη, την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή μας». Στη συνέχεια ο διοικητής του ΚΕΑΤ Σμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Ζολώτας και ο διοικητής της 117ΠΜ Σμήναρχος (Ι) Γεώργιος Χριστοδούλου, ξενάγησαν τον σεβασμιώτατο και τους επισήμους στην έκθεση που υπήρχε στο υπόστεγο με αντικείμενα της Π.Α και αεροσκάφη.

Προσκλητήριο νεκρών

Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων και προσκλητήριο νεκρών που ήταν και η πλέον συγκινητική στιγμή της ημέρας στο άκουσμα «Απών! Έπεσε υπέρ Πίστεως και Πατρίδος!». Ακολουθούσαν πυροβολισμοί από τιμητικό άγημα.  Ο ακάματος μητροπολίτης κ. Γερμανός στο τέλος μαζί με τους ιερείς και υπό τον παιάνα της Φιλαρμονικής Λεχαινών, έψαλε  τον Εθνικό Ύμνο.

Παρόντες μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας  κ. Βασίλης  Γιαννόπουλος, ο δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος (παρών στην Δοξολογία), ο δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος (παρών σε όλη την εκδήλωση), ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης  κ. Γιάννης Λέντζας (έδωσε το παρόν στην Επιμνημόσυνη δέηση), οι αντιδήμαρχοι  Δ. Κεκάτος και Πέτρος Ανυφαντής, δημοτικοί σύμβουλοι, συγγενείς των πεσόντων, επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας του νομού, απόστρατοι του Στρατού, της Αεροπορίας και του Ναυτικού το προσωπικό των μονάδων κ.α

Όλη η επικαιρότητα