Ηλεία

Ανδραβίδα: 85η Ιππική Έκθεση Δήμου – Αντέχει και εντυπωσιάζει

Ακούστε το άρθρο

Η Ανδραβίδα έχει μεγάλη παράδοση στην παραγωγή και εκτροφή αλόγων και έχει δημιουργήσει την περίφημη φυλή της Ανδραβίδας.

Κάθε χρόνο διοργανώνεται η Ιππική Έκθεση κατά την οποία επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν άλογα από διάφορες φυλές τα οποία κρίνονται ανάλογα το είδος, την φυλή και την καταγωγή τους. Οι συμμετοχές των αλόγων με τους αναβάτες (αλογάρηδες) είναι από όλη την Ελλάδα.

Έτσι και φέτος στις 14 και 15 Σεπτέμβρη έχει προγραμματιστεί και οργανωθεί η 85η Ιππική Έκθεση στο Ιππικό Κέντρο Ανδραβίδας. Πάντα η Ιππική Έκθεση γίνεται την ίδια εποχή με τον εορτασμό της Αγίας Σοφίας. Έχουν από αρκετό χρονικό διάστημα αρχίσει οι απαιτούμενες ενέργειες και εργασίες για την διεξαγωγή της. Η ανακοίνωση για την εγγραφή των αλόγων στο μητρώο της Ιππικής Έκθεσης  καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έχουν αναρτηθεί στα  Δημοτικά Μέγαρα Ανδραβίδας . Οι εγγραφές αρχίζουν από την Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη έως και την Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη από 9.00 ως 13.00 στο Δημοτικό Μέγαρο Ανδραβίδας (τηλ επικοινωνιας 2623360401-402)

Η Ελλανόδικος Επιτροπή, η οποία επιλαμβάνεται αρμόδια κάθε σχετική εργασία για την απρόσκοπτη διεξαγωγή της Έκθεσης έχει συσταθεί με Πρόεδρο τον κ. Ιωάννη Μενεγάτο, κτηνίατρο και καθηγητή της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος μας τιμά με την παρουσία του πολλά χρόνια και μέλη ειδικούς επιστήμονες, κτηνιάτρους, καθηγητές κλπ.

Το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη θα γίνει η εξέταση των αλόγων από την Ελλανόδικο Επιτροπή, η οποία θα συνεχιστεί και την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη.

Η Ιππική Έκθεση θα κλείσει με την βράβευση από την Ελλανόδικο Επιτροπή των συμμετεχόντων αλόγων και την απονομή επάθλων και μεταλλίων.

Ο πρόεδρος της ΔΚ Ανδραβίδας Κώστας Χαντζής προσκαλεί τους Ηλείους και όχι μόνο να τιμήσουν με την παρουσία τους  την 85η Ιππική Έκθεση του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Όλη η επικαιρότητα