Εκπαίδευση Ηλεία

Ανδραβίδα: Αγιασμός με εντάσεις – Διάσπαρτες αίθουσες και μεταφορά ανησυχούν τους γονείς

Με εντάσεις ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στο δημοτικό σχολείο Ανδραβίδας το οποίο θα λειτουργεί σαν τρία σχολεία, ενώ η μεταφορά των μαθητών καθώς και το ποιος θα τους συνοδεύει διογκώνουν τα προβλήματα και δημιουργούν εντάσεις με τον δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα να  προσπαθεί να κατευνάσει τα οξυμένα πνεύματα.

Το κτίριο του δημοτικού σχολείου υπέστη ζημιές από τους σεισμούς και το ΔΣ με τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  αποφάσισε να λειτουργήσει το σχολείο σε τρία διαφορετικά σημεία σε πρωινό ωράριο.  Αυτή η λύση δοκιμάζεται, ελέγχεται και θα φανεί αν και πώς θα υποστηριχθεί αφού τίθεται το θέμα της μεταφοράς των μαθητών. Πριν και μετά την  τελετή αγιασμού οι γονείς  εξέφραζαν τον προβληματισμό τους και ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας αλλά και η διευθύντρια του σχολείου κ Στεργίου Μαριάννα έκαναν δηλώσεις  προς τους γονείς.

Στεργίου: «Τραγική η κατάσταση»

Η διευθύντρια κ. Μαριάννα Στεργίου παρουσίασε στους γονείς την πραγματική κατάσταση στους γονείς: «Τέσσερα τμήματα του σχολείου θα δουλέψουν στην Ανδραβίδα , τρία τμήματα σκορπισμένα μέσα στην πόλη και τέσσερα στο Νιοχώρι. Η απόφαση για μετεγκατάσταση του σχολείου είναι απόφαση του ΔΣ. Κάναμε προσπάθειες το καλοκαίρι να βρούμε λύση. Δεν κατέστη δυνατό γιατί πέρασε πολύτιμος χρόνος ανεκμετάλλευτος, Σήμερα καλούμαστε να λειτουργήσουμε στην ουσία τρία σχολεία και όχι ένα.  Και αυτό είναι τραγικό. Υπάρχουν προβλήματα ως προς τον έλεγχο των μαθητών ως και προς την μετακίνηση των ειδικοτήτων. Πρότασή είναι τα μικρά τμήματα να μείνουν εδώ και στο νηπιαγωγείο και να μετακινηθούν προς το Νεοχώρι η Ε και η ΣΤ. Η μεταφορά των μαθητών είναι θέμα της Περιφέρειας και των Δήμων. Θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να έχουν μέσα για την μεταφορά των μαθητών. Το σχολείο  είναι σε τραγική κατάσταση.  Το σχολείο έχασε μια οργανική και με την φυγή των μαθητών χάνει άλλες δύο!»

Στα προβλήματα προστίθεται και το θέμα του Κυλικείου αφού δεν υπάρχει. Έληξε σύμβαση, δεν προκηρύχθηκε νέα αν και υπήρχαν ειδοποιήσεις, υπήρξε αδιαφορία και έτσι δεν υπάρχει ούτε κυλικείο.

Λέντζας: «Μη φέρνουμε την καταστροφή»

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας με ήρεμο λόγο απευθύνθηκε προς τους γονείς: «Δεν είναι η λύση που θέλαμε. Έπρεπε να είχαν γίνει ενέργειες από το καλοκαίρι, Τον επιμερισμό των ευθυνών δεν θα τον κάνουμε.  Αναλάβαμε 1η Σεπτέμβρη και η μοναδική βιώσιμη λύση ήταν να πήγαιναν σε απογευματινό ωράριο τα παιδιά. Η συντριπτική πλειοψηφία γονέων δεν ήθελε αυτή τη λύση. Ψάξαμε και ενώ ο καθένας έλεγε το κοντό του και το μακρύ του βρήκαμε λύση να στεγαστούν τα παιδιά σε ήδη υπάρχοντα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η μεταφορά θα γίνει με αποκλειστικά δρομολόγια. Έχουμε συνεννοηθεί με τον κ. Γιαννόπουλο τον Περιφερειάρχη και από αύριο ξεκινάνε κανονικά. Το αν θα υπάρχει συνοδός θα το ρυθμίσουμε εμείς. Τα παιδιά θα φεύγουν από το δημοτικό Ανδραβίδας και θα αφήνονται εκεί. Σίγουρα θα υπάρχουν δυσκολίες. Έχει δεσμευτεί να κατέβει και η αναπληρωτής υπουργός  Παιδείας να δει το θέμα και εντός Σεπτεμβρίου θα είναι εδώ. Λοιπόν μην φέρνουμε την καταστροφή, μιλάμε για τα παιδιά μας. Δεν πρόκειται να πάει εννιαθέσιο το σχολείο. Δεν υπάρχει κάποιο χαρτί».

Όλη η επικαιρότητα