Ηλεία

Ανδραβίδα: Απειλούν να μη συμμετέχουν στις Εθνικές εκλογές

Ακούστε το άρθρο

Καμία ενέργεια για να κηρυχθεί η πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Την σημαντική απόφαση να μην στηθούν κάλπες και να μην συμμετέχουν στις Εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 σκέφτονται να λάβουν οι κάτοικοι της Ανδραβίδας ως απάντηση στην αδιαφορία του κράτους στο μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μετά τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις.

Τις σχετικές δηλώσεις έκανε χθες η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ανδραβίδας κ. Βάσω Καραλάγα:

«Μετά τη σύσκεψη στην Ανδραβίδα στις 11 Ιουνίου, με αίτημα να κηρυχθεί η πόλη μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των συνεχών δονήσεων και με την παρουσία βουλευτών  του κυβερνώντος κόμματος, δημάρχου, άλλων κυβερνητικών παραγόντων αλλά και με τηλεφωνική επαφή με άλλους βουλευτές, την Περιφέρεια και την παρουσία του προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, έχουν περάσει ήδη 15 μέρες και στις οποίες δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από εκείνες που μας πρότειναν και μας υποσχέθηκαν ότι θα γίνει. Έτσι οι επιχειρήσεις, οι επιχειρηματίες και οι πολίτες της Ανδραβίδας, έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους προσπαθώντας να επουλώσουν τις πληγές που άφησε πίσω ο εγκέλαδος. Παρ’ όλο που όλοι γνωρίζουμε πως δεν μπορούν να επουλωθούν, αν δεν υπάρξει κάποια άμεση βοήθεια από το Κράτος και τους αρμόδιους φορείς. Για το  λόγο αυτό τους παρακαλούμε όλους να ασχοληθούν με το πρόβλημά μας και να μας δώσουν μια επίσημη απάντηση»

«Δεν έχει γίνει τίποτα από όσα μας έχουν υποσχεθεί» δηλώνει η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ανδραβίδας

Δυναμική απάντηση

Και η κ. Καραλάγα συνέχισε αναφερόμενη στην απόφαση να μη στηθούν κάλπες: « Ωστόσο βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τους  συνδημότες μας για να μην στηθούν οι κάλπες στις 7 Ιουλίου. Ζημιές όπως γνωρίζετε έχουν υποστεί και τα σχολεία μας και δεν υπάρχει καμία επίσημη απάντηση. Οπότε συζητάμε να μην στηθούν κάλπες και να μην ψηφίσει ο λαός της Ανδραβίδας»

Μια από τις τελευταίες απαντήσεις που έλαβε η κ. Καραλάγα το τελευταίο διάστημα από ανώτατους κρατικούς παράγοντες ήταν πως «το Κράτος εξετάζει το κόστος που θα έχει ώστε να αποζημιωθούν κάποιες επιχειρήσεις και σπίτια και κάποια σεισμόπληκτα δάνεια που μπορούν να βγάλουν»

«Καταλαβαίνω ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι και τα έχουν αφήσει όλα ερήμην», δήλωσε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ανδραβίδας.

Όλη η επικαιρότητα