Ηλεία

Ανδραβίδα: Δεν πάνε σχολείο λόγω… οχήματος

Προβλήματα με την μεταφορά τους από και προς το δημοτικό σχολείο Ανδραβίδας αντιμετωπίζουν μαθητές ενώ σε περίπου τέσσερις μήνες ολοκληρώνεται η σχολική χρονιά.

Η διευθύντρια του δημοτικού κ. Μαριάννα Στεργίου αναφέρεται στις στρεβλώσεις και την δυσλειτουργία του συστήματος και παρά τους αγώνες που έχει δώσει για να λυθεί το  πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών αυτό παραμένει άλυτο.

Η κ. Στεργίου δήλωσε χθες: «Σχετικά με τις μεταφορές των μαθητών στο  δημοτικό σχολείο Ανδραβίδας υπάρχει ένα πρόβλημα που υφίσταται εδώ και περίπου δύο χρόνια. Παραμένει άλυτο παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει όλες οι ενέργειες τόσο όσο μέσω του συστήματος όσο και σε επαφές που είχαμε με τους αρμόδιους παράγοντες. Υπάρχουν τέσσερις μαθήτριες Ρομά οι οποίες μένουν στην περιοχή Άγιος Ιωάννης μια περιοχή έξω από την Ανδραβίδα και η οποία ανήκει με βάση βεβαίωση του δήμου στο δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης και συγκεκριμένα στη δημοτική ενότητα Ανδραβίδας.

Η κ.Μαρία Στεργίου

Οι μαθήτριες αυτές έχουν εγγραφεί στο σχολείο και μάλιστα δύο από αυτές κατάφεραν να ξεκινήσουν να διαβάζουν και να γράφουν αλλά έχουν διακόψει τη φοίτηση γιατί δεν υπάρχει μεταφορικό μέσον. Παρά τις εκκλήσεις μας και τα τηλεφωνά μας, παρά το γεγονός ότι εγώ η ίδια παρευρέθηκα στο δημοτικό συμβούλιο και εξέθεσα το πρόβλημα και μάλιστα εξήγησα το πρόβλημα της υπογεννητικότητας και είπα ότι είναι ένας εν δυνάμει πληθυσμός που πρέπει να εντάξουμε κυριολεκτικά και μεταφορικά μέσα στις σχολικές δομές, δεν έχει διευθετηθεί το θέμα. Αποτέλεσμα τα παιδιά να μην φοιτούν στο σχολείο και φυσικά να υπάρχει ένα πρόβλημα το οποίο παραμένει άλυτο.

Το πρόβλημα παραμένει

Και η κ. Στεργίου συνέχισε: «Φέτος ξαναδηλώσαμε τους μαθητές στο σύστημα γιατί  η προθεσμία λήγει στις 31 Ιανουαρίου και ευελπιστούμε ότι ίσως καταφέρουμε και κάνουμε κάτι. Βέβαια θα είναι πολύ δύσκολο τα παιδιά αυτά να ακολουθήσουν την σχολική περίοδο αφού έχει περάσει το πρώτο τρίμηνο που είναι σημαντικό. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε όταν μας έρχονται μαθητές μετά τα Χριστούγεννα και καθ΄όλη τη διάρκεια μέχρι τέλος του έτους είναι να μπορέσουμε να τα βοηθήσουμε με όλες τις δομές που διαθέτει το σχολείο. Είτε με τμήμα ένταξης, είτε με τάξη υποδοχής είτε μέσω της ενισχυτικής διδασκαλίας. Και πάλι όμως επειδή ο διδακτικός χρόνος που έχει χαθεί είναι πολύ μεγάλος και φυσικά αυτά τα παιδιά θα έχουν πρόβλημα ένταξης στην τάξη , παρακολούθησης στην τάξη και φυσικά προόδου».

Δυσλειτουργία

Η κ Στεργίου υπενθύμισε ότι τα δημοτικά σχολεία Σταφιδοκάμπου και Στρουσίου έχουν ενταχθεί στο δημοτικό Ανδραβίδας «και όταν εμείς καταχωρούμε μαθητές από τις συγκεκριμένες περιοχές το σύστημα μας βγάζει ότι υπάρχουν κοντινότερα σχολεία. Για τον μεν Σταφιδόκαμπο στο Τραγανό για το δε Στρούσι στην Μυρσίνη. Αυτοί οι άνθρωποι όταν έφτιαξαν το συγκεκριμένο σύστημα θα έπρεπε να είχαν μπροστά τους όλες τις αλλαγές, τα ΦΕΚ και το πού ανήκει κάθε σχολείο. Παρά το γεγονός ότι τους έχω ενημερώσει με έγγραφα, τους έχω επισυνάψει τα ΦΕΚ, τους έχω επιστήσει την προσοχή , δεν έχει αλλάξει τίποτα. Όταν λοιπόν υπάρχει αυτή η δυσλειτουργία, όταν το ΚΤΕΛ είναι ακόμη απλήρωτο  και υπάρχουν γκρίνιες, όταν μια σύμβαση για να υπογραφεί θέλει ένα τρίμηνο, καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να λυθεί το πρόβλημα».

Όλη η επικαιρότητα