Ηλεία

Ανδραβίδα: Επικίνδυνος μανιακός σκορπά φόλες με υδροκυάνιο ή «λανέιτ»

Μανιακός ρίχνει στην Ανδραβίδα  φόλες εμποτισμένες πιθανότατα με το απαγορευμένο φυτοφάρμακο «λανέιτ» ή και υδροκυάνιο με σκοπό να μειώσει στο ελάχιστο τα περιθώρια ανάνηψης του ζώου.

Ο κ. Κώστας Μπακαφούκας κάτοικος Ανδραβίδας με την σύζυγό του Ζωή προχθές το βράδυ έβγαλαν όπως συνηθίζουν τα τρία δεσποζόμενα σκυλιά τους βόλτα. Στη βόλτα αυτή εμφανίστηκαν και άλλα τρία αδέσποτα, κάτι που συμβαίνει συχνά, σύμφωνα με τον κ. Μπακαφούκα, «χωρίς να μας ενοχλούν καθόλου», όπως δήλωσε στην «Πατρίς».

Κατά τη διάρκεια της βόλτας στην οδό Αγίου Γεωργίου και Αγ.Κωνσταντίνου γωνία η κ. Ζωή είναι κάτι «μπουκιές» ριγμένες στο δρόμο τις έδειξε  στο σύζυγό της και εκείνος κατάλαβε πως ήταν φόλες αλλά δεν πρόλαβε να απομακρύνει δυστυχώς τα αδέσποτα που ήδη είχαν φάει μερικές. Σε λίγα λεπτά τα σκυλιά άρχισαν να υποφέρουν. Ο κ. Μπακαφούκας κάλεσε από το κινητό του τον κτηνίατρο κ. Χατζηπανταζή Γιώργο, ο οποίος έφθασε αμέσως στο σημείο και έκανε ενέσεις στα δηλητηριασμένα σκυλιά.

Όλο το βράδυ ο κ. Μπακαφούκας και η συζυγός του παρακαλουθούσαν τα σκυλιά αν θα αντιδρούσαν θετικά στις ενέσεις και ήταν σε επικοινωνία με τον κτηνίατρο. Τελικά νωρίς το πρωί δύο από τα σκυλιά δεν άντεξαν.

Ο κ. Μπακαφούκας ενημέρωσε το ΑΤ Ανδραβίδας Κυλλήνης όπου έδωσε κατάθεση καθώς και τον δήμο. Νωρίς το πρωΐ ο αντιδήμαρχος κ. Λάμπης Δημόπουλος με αγροτικό έφθασε στο σημείο και πήρε τα δηλητηριασμένα σκυλιά.

Σύμφωνα με τον κ. Μπακαφούκα οι φόλες δεν αποκλείετε να ήταν ή από «λανέιτ» ή υδροκυάνιο, όπως του είπε ο κτηνίατρος.

Λεχαινά: Επικήρυξαν με 1000 ευρώ τον δράστη που θανάτωσε 4 σκύλους με «φόλα»

Όλη η επικαιρότητα