Ηλεία

Ανδραβίδα: Εξετάσεις μαστογραφίας από την Αντικαρκινική Εταιρεία

Είναι μια πρωτοβουλία που ανέλαβε ο ενεργός πολίτης Ανδραβίδας, Νίκος Δημάκης και ύστερα από τη συνεργασία του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και της αντιδημάρχου, Αλεξάνδρας Γιαννίτση, γίνεται πλέον πράξη.
Ακούστε το άρθρο

Δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν γυναίκες από τον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, μέσω της κινητής μονάδας μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (ΕΑΕ) που θα βρίσκεται στον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης το διάστημα από 27 έως και 29 Ιουνίου.

Είναι μια πρωτοβουλία που ανέλαβε ο ενεργός πολίτης Ανδραβίδας, Νίκος Δημάκης και ύστερα από τη συνεργασία του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και της αντιδημάρχου, Αλεξάνδρας Γιαννίτση, γίνεται πλέον πράξη.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία που είναι μια κοινωφελής οργάνωση από καταξιωμένους και κοινωνικά ευαίσθητους επιστήμονες, ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του κ. Δημάκη, για την πραγματοποίηση δωρεάν εξετάσεων μαστογραφίας και έτσι θα επισκεφθεί τον δήμο για δωρεάν προληπτικό μαστογραφικό έλεγχο.

Νίκος Δημάκης

Η μονάδα μπορεί να πραγματοποιήσει μέχρι 40 μαστογραφίες ανά ημέρα σε γυναίκες οι οποίες θα πρέπει οπωσδήποτε να πληρούν όλες τις παρακάτω προϋποθέσεις:

-Ηλικίες γυναικών: από 35 έως 49 ετών και από 70 και άνω.

-Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.

-Να μην έχουν ιστορικό καρκίνο μαστού, βιοψίας, ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.

-Να μην είναι σε έμμηνο ρήση (3 ημέρες πριν έως 5 ημέρες μετά την περίοδο τους).

Τα ραντεβού θα είναι προγραμματισμένα και θα κλείνονται από τον φορέα που φιλοξενεί την δράση.

«Αποτελεί αναμφίβολα για μένα, ιδιαίτερη χαρά και τιμή να συνεργάζομαι με την ΕΑΕ (Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία) στα πλαίσια των επισκέψεων που προγραμματίζει η κινητή τους μονάδα μαστογράφου, σε διάφορες περιοχές της χώρας, με στόχο τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις μαστού. Είναι μία ακόμη πρωτοβουλία μου, στα πλαίσια της εντονότατης δραστηριότητάς μου, ως Ενεργού Πολίτη και συγκεκριμένα, η τρίτη κατά σειρά. Μετά από προσπάθεια αρκετών μηνών από την πρώτη επικοινωνία που είχα μαζί τους, κατάφερα να είναι ήδη σε εξέλιξη προγραμματισμένη τριήμερη επίσκεψη της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου από την ΕΑΕ στον Δήμο μας, κατά τις τελευταίες μέρες του ερχόμενου μήνα Ιουνίου», αναφέρει ο κ. Δημάκης, που ξεκίνησε αυτή την πρωτοβουλία.

«Βασικοί άξονες των δραστηριοτήτων της ΕΑΕ», όπως δήλωσε ο κ. Δημάκης, «είναι η ενημέρωση του πληθυσμού, η προώθηση της πρόληψης και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, η ψυχοκοινωνική στήριξη όσων έχουν ασθενήσει και των φροντιστών τους, η επιστημονική ενημέρωση των λειτουργών υγείας, η παροχή φιλοξενίας και υγειονομικών υπηρεσιών σε ασθενείς, καθώς και η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς την Πολιτεία».

Συνεχίζοντας ο ενεργός πολίτης Ανδραβίδας, τονίζει ότι: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, που για ακόμη μία φορά θα μπορέσει μέρος των κατοίκων του Δήμου μας (οι γυναίκες αυτήν την φορά), να εισπράξει τα ευεργετήματα, μίας ακόμη ιατρικής δράσης, για την τελική υλοποίηση της οποίας βεβαίως, καθοριστική συμμετοχή έχει και ο Δήμος. Αξίζει να αναφέρω συγκεκριμένα, ότι η μέχρι σήμερα συνεργασία μου για τις δράσεις αυτές, με την Αναπληρώτρια Δήμαρχο κ. Αλεξάνδρα Γιαννίτση, είναι υποδειγματική και άψογη και την ευχαριστώ δημοσίως».

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Έχοντας θέσει ως στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, η ΕΑΕ, έχει εξοπλιστεί με δύο κινητές μονάδες Μαστογράφου, που διαθέτουν τα πιο σύγχρονα μηχανήματα διάγνωσης.

Υπολογίζεται ότι στην χώρα μας, ο αριθμός των γυναικών που προσβάλλονται από καρκίνο του μαστού κάθε χρόνο, ξεπερνούν τις 4.500.

Από τον αριθμό αυτόν και μόνο, αντιλαμβανόμαστε, πόσο σπουδαίο και σημαντικό είναι το έργο των κινητών αυτών μονάδων.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, μέσω του προγράμματος αυτού, έχουν πραγματοποιήσει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο, περισσότερες από 80.000 γυναίκες, εκ των οποίων, περισσότερες από 3.500 ήταν οι μαστογραφίες, τα ευρήματα των οποίων, έχρηζαν περαιτέρω διερεύνησης.

Όλη η επικαιρότητα