Ανδραβίδα: Η Ελληνίδα πιλότος Φάντομ που εντυπωσίασε τους προσκεκλημένους της «Ηνίοχος 2018»

Με αργά αλλά σταθερά βήματα η Πολεμική Αεροπορία εντάσσει γυναίκες ακόμα και σε θέσεις που θεωρούνταν αυστηρά αντρικές. Ο φακός του newsbeast.gr κατέγραψε στην Ανδραβίδα μια νεαρή υποσμηναγό, η οποία τράβηξε το ενδιαφέρον ακόμη και διεθνών ΜΜΕ.

Την εντοπίσαμε μπροστά στο εκσυγχρονισμένο μαχητικό της F-4E phantom, στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, στο πλαίσιο της ημέρας για τους εκπροσώπους του Τύπου, της άσκησης «Ηνίοχος 2018».

Είναι η υποσμηναγός Γεωργακίλα Αχειλία, που είναι η δεύτερη Ελληνίδα που «δαμάζει» ένα μαχητικό της Πολεμικής μας Αεροπορίας, τα F-4E.

Ήταν η συνοδός μας στο λεωφορείο της ΠΑ «νο 2» Ευγενέστατη, χαμογελαστή και ιπτάμενη.

Η νεαρή πιλότος «μαγνήτισε» και δικαιολογημένα τα βλέμματα των εκπροσώπων Τύπου, ενώ σύντομα, σε πέντε έξι χρόνια η ΠΑ θα διαθέτει αρκετές γυναίκες πιλότους.

«Ηνίοχος 2018»: Τι είπε ο Καμμένος για την 117 ΠΜ – Μήνυμα του πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα από την Ανδραβίδα (VIDEO – PHOTOS)

Γεγονός βέβαια είναι πως προς το παρόν είναι πολύ λίγες, αλλά με σταθερά βήματα η κατάσταση καλυτερεύει για τις γυναίκες. Σε μαχητικά αυτή την περίοδο είναι μετρημένες στα δάχτυλα. Οι περισσότερες γυναίκες βρίσκονται σε πληρώματα ελικοπτέρων και μεταγωγικών.

sfosdfij5sfosdfij2

Η εκπαίδευση που περνούν δεν υστερεί σε τίποτα από εκείνη των αντρών. Με πείσμα και μεθοδικότητα όλοι οι στόχοι, όμως, είναι εφικτοί. Η πτήση μπορεί να αποτελεί όνειρο ζωής και για τις γυναίκες και οι γυναίκες που υπηρετούν σε χώρες όπως το Ισραήλ, το αποδεικνύουν αυτό.