Ηλεία

Ανδραβίδα: Μόνο πεζόδρομος… δεν είναι!

Ακούστε το άρθρο

…μεγάλος ο κίνδυνος στην κεντρική πλατεία
που γεμίζει παιδιά το καλοκαίρι…

 

Κάθε άλλο από πεζόδρομος μπορεί να χαρακτηριστεί… ο πεζόδρομος στην κεντρική πλατεία της Ανδραβίδας στο ύψος της Αγίας Σοφίας, αφού καθημερινά διέρχονται οχήματα, τα οποία ενίοτε παρκάρουν, χωρίς κανείς να δίνει λόγο!

Όπως καταγγέλλει στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Νίκος Κορομηλάς, παρότι εδώ και 12 χρόνια το σημείο έχει πεζοδρομηθεί, αποτελεί και παρκινγκ και κανονικό δρόμο. Τις μήνες «αιχμής» όπως τώρα το καλοκαίρι, οι πεζοί κινδυνεύουν καθημερινά και περισσότερο τα παιδιά που παίζουν στην πλατεία και κάτω από αυτή, αλλά και οι ηλικιωμένοι.

«Λυπάμαι πραγματικά και εξοργίζομαι. Πρόκειται για έναν πεζόδρομο, που είναι χαρακτηρισμένος πεζόδρομος, και τα αυτοκίνητα περνάνε κανονικά και παρκάρουν. Δεν υπάρχουν προσβάσεις, παιδιά και ηλικιωμένοι κινδυνεύουν και δεν ακούει κανείς. Πλήρης αδιαφορία. Πρέπει δηλαδή να φτάσουμε σε ένα σοβαρό ατύχημα για να εκφράζουμε τότε την λύπη μας; Που είναι οι υπεύθυνοι να εφαρμόσουν τον νόμο; Που είναι τα απαγορευτικά σήματα; Εάν δεν θέλουν να λάβουν μέτρα για την προστασία μας, ας τον αποχαρακτηρίσουν από πεζόδρομο και ας ξαναγίνει κανονικός δρόμος…», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κορομηλάς.

Όλη η επικαιρότητα