Ηλεία

Ανδραβίδα: Σήμερα η Ημερίδα του ΔΟΒ «Ανάπτυξη για την Ηλεία»

Ακούστε το άρθρο

Προτάσεις που σκοπό έχουν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του Νομού Ηλείας και μέσα από αυτές να διεκδικηθούν ουσιαστικές λύσεις, που θα δώσουν σε κάθε δήμo αυτό που έχει ανάγκη στους τομείς του Τουρισμού, του Πολιτισμού και των Υποδομών, αλλά και στην βελτίωση ποιότητας ζωής των δημοτών, αναμένεται να  καταθέσουν οι  φορείς και οι πολίτες που θα συμμετάσχουν  στην  ημερίδα που διοργανώνει ο  Δημοσιογραφικός Οργανισμός Βαρουξή και ο Δήμος Ανδραβίδας.

«Η ανάπτυξη για τον Δήμο και την Ηλεία γενικότερα είναι το ζητούμενο που έχει τεθεί μέσω της πολιτικής που ακολουθούμε. Στην Ημερίδα είμαι βέβαιος πως θα ακουστούν  καινοτόμες προτάσεις και ιδέες τις οποίες μαζί με τους αρμόδιους φορείς θα τις  επεξεργασθούμε προς όφελος του δήμου» ανέφερε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας ο οποίο προσκάλεσε παράλληλα  όλους τους φορείς αλλά και τους κατοίκους της περιοχής να δώσουν το «παρόν» σήμερα στο Δημαρχείο στην  Ανδραβίδα στις 10.30 το πρωί προκειμένου να συμμετάσχουν και αυτοί ενεργά στην εποικοδομητική αυτή προσπάθεια για την περιοχή αλλά και για το σύνολο του Νομού.

Όπως επισήμανε ο κ Λέντζας  η κεντρική ιδέα της πρωτοβουλίας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Βαρουξή  πως «όλοι μαζί, ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε στόχους και οράματα και να πετύχουμε την αναγκαία και πολυπόθητη ανάπτυξη για την Ηλεία είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία την περίοδο αυτή, αφού μόνο μέσα από συνέργειες και κοινούς στόχους μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση στον Νομό μας.»

Κατά την διάρκεια της Ημερίδας θα παρουσιαστούν και οι προτάσεις αλλά και τα προβλήματα της περιοχής που κατέθεσαν φορείς και πολίτες της περιοχής προκειμένου αυτά να προωθηθούν προς ανάδειξη αλλά και επίλυση στους αρμόδιους φορείς Δήμο, Περιφέρεια αλλά και  Κυβέρνηση.

Προτάσεις από τους φορείς της περιοχής

Στην ημερίδα αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους και οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων  Ανδραβίδας, Βάρδας, Κάστρου- Κυλλήνης.

  Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ανδραβίδας κ. Βασιλική Καραλάγα δήλωσε:
«Σίγουρα είναι μια σημαντική ημερίδα που γίνεται με πρωτοβουλία της εφημερίδας ”Πατρίς”
του Ομίλου Βαρουξή και με την στήριξη του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης. Από την
ημερίδα θα αναδειχθούν προβλήματα και παθογένειες αλλά είμαι σίγουρη ότι θα
κατατεθούν και ρεαλιστικές και καινοτόμες ιδέες που θα τις επεξεργασθούν η Περιφέρεια,ο Δήμος και κάθε αρμόδιος από την κεντρική εξουσία. Η ανάπτυξη του νομού μας είναι αναγκαία. Βέβαια σημαντικά έργα θα είναι η ολοκλήρωση του δρόμου Πατρών Πύργου και η υδροδότηση του νομού με καθαρό νερό. Είναι βασικές προϋποθέσεις»

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βάρδας κ. Ανδρέας Τσίρος δήλωσε: «Εκτιμώ πως πρόκειται για μια σημαντική ημερίδα που γίνεται με πρωτοβουλία της εφημερίδας Πατρίς και τη στήριξη του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης. Από αυτή θα αναδειχθούν προβλήματα και παθογένειες αλλά θα κατατεθούν και προτάσεις και καινοτόμες ιδέες που θα τις επεξεργασθούν οι αρμόδιοι φορείς με τελικό στόχο την πολυπόθητη και αναγκαία
ανάπτυξη του νομού μας. Υπάρχουν προτάσεις, υπάρχουν ιδέες που αν υλοποιηθούν θα
χτίσουν ένα ισχυρό νομό. »

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κάστρου-Κυλλήνης κ. Τρύφων Κόλλιας δήλωσε: «Πρόκειται για μια σημαντική ημερίδα που γίνεται με πρωτοβουλία της εφημερίδας Πατρίς του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Βαρουξή και με την στήριξη του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. ”Την θεωρώ αναγκαία γιατί πιστεύω ότι θα ακουστούν προτάσεις και ιδέες για έργα ανάπτυξης τόσο στο δήμο μας όσο και στο νομό μας. Και αναγκαία είναι η Τουριστική ανάπτυξη του δήμου μας, αφού έχει προικιστεί από τη φύση με μοναδικές ομορφιές ειδικά
στις περιοχές Γλύφα, Αρκούδι, Βαρθολομιό, Κυλλήνη με επίκεντρο το Κάστρο. Η τουριστική ανάπτυξη ως συνέπεια της τουριστικής ανάδειξης θα δώσει ώθηση σε ολόκληρο το νομό..

Στην ημερίδα  έχουν προσκληθεί για να συμμετάσχουν  οι βουλευτές του Νομού μας , εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς επίσης εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι θα καταθέσουν ρεαλιστικές αλλά και καινοτόμες προτάσεις τόσο για την επίλυση προβλημάτων μείζονος σημασίας που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης όσο και υλοποιήσιμες ιδέες που θα αναδείξουν την περιοχή.

Όλη η επικαιρότητα