Ηλεία

Ανδραβίδα: Στάχτη περίπου 20 στρέμματα έξω από την 117 ΠΜ (pics)

Η συνεργασία πυροσβεστικής και αεροπορίας αποδείχθηκε παραπάνω από εξαιρετική!
Ακούστε το άρθρο

Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν για ακόμα μια μέρα χθες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες του νομού, που κλήθηκαν χθες το μεσημέρι να σβήσουν μεγάλο πύρινο μέτωπο πλησίον της περίφραξης της αεροπορικής βάσης της Ανδραβίδας 117 ΠΜ.

Η συνεργασία πυροσβεστικής και αεροπορίας αποδείχθηκε παραπάνω από εξαιρετική, βοηθώντας τα μέγιστα ώστε να περιοριστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα η φωτιά. Ειδικότερα, ήταν λίγο μετά τις δύο όταν η Πυροσβεστική δέχθηκε την κλήση για το εν λόγω περιστατικό. Άμεσα στο σημείο έφθασαν ισχυρές δυνάμεις από την Π.Υ. Λεχαινών, ωστόσο το μέτωπο κρίθηκε αρχικά ανεξέλεγκτο λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Για τον λόγο αυτό, κρίθηκε αναγκαία η συνδρομή οχημάτων από τη ΒΙΠΕ και τον Πύργο, καθώς και από την Αμαλιάδα.

Στο έργο κατάσβεσης βοήθησαν και λαστιχοφόρα μηχανήματα ης Π.Υ. Αεροδρομίου, προκειμένου να μην επεκταθεί και εντός των ορίων του αεροδρομίου όπου σε κάποια σημεία υπάρχουν και εύφλεκτα υλικά. Χάρη στη συνεργασία των υπηρεσιών, η φωτιά οριοθετήθηκε άμεσα δίχως παραπάνω επιπτώσεις.

Επικεφαλής της επιχείρησης ήταν οι διοικητές της Π.Υ. Αμαλιάδας και Λεχαινών, Κώστας Χριπάτσιος και Θοδωρής Λεβέντης αντίστοιχα. Βέβαια παρά την άμεση επέμβαση των αρχών στο σημείο και τη μάχη με τις φλόγες, σε στάχτη μετατράπηκαν περίπου 20 στρέμματα καλάμια και βάτα. Να σημειωθεί πως στο σημείο βρέθηκαν συνολικά περίπου 10 οχήματα με 20 άνδρες, δίχως να προσμετρούνται τα μηχανήματα του αεροδρομίου που βοήθησαν την κατάσταση.

Ανάγκη για προσοχή

Η συμβουλή των πυροσβεστικών αρχών προς τους πολίτες είναι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ότι έχει σχέση με καύσεις υπολειμμάτων καλλιεργειών, ειδικά μέρες κατά τις οποίες οι καιρικές συνθήκες και οι άνεμοι είναι τέτοιοι που βοηθούν στην άμεση επέκτασή μιας φωτιάς. Επιτυγχάνοντας το παραπάνω, συμβάλλουν με τον τρόπο τους στην προστασία του περιβάλλοντος και στέκονται «στο πλευρό» των πυροσβεστικών αρχών.

Καμπανάκι ενόψει αντιπυρικής

Το γεγονός πως οι πυρκαγιές το τελευταίο διάστημα είναι αυξημένες σημαντικά, προκαλούν τεράστια ανησυχία στους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής. Όντας ακόμα μακριά από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, γίνεται αντιληπτό πως το φετινό καλοκαίρι μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο. Ελπίζουμε ωστόσο στο αντίθετο. Η Ηλεία έχει περάσει ήδη πολλά τόσο το 2007 όσο και πέρυσι και το μόνο που δε χρειάζεται είναι ακόμα μια χρονιά ίδια με τις προαναφερόμενες. Και στο να μη γίνει αυτό μπορούμε να συμβάλουμε όλοι. Είναι στο χέρι μας. Πρέπει να προστατέψουμε το περιβάλλον με κάθε δυνατό τρόπο, γιατί αυτό είναι η ζωή μας

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα