Ηλεία

Ανδραβίδα: Σύσκεψη για εξεύρεση σχολικής στέγης – Με αντίπαλο τον χρόνο 200 μαθητές

Ακούστε το άρθρο

Το ιστορικό πέτρινο σχολείο της Ανδραβίδας όπου στεγάζεται το δημοτικό θεωρείται ακατάλληλο για να χρησιμοποιηθεί ως σχολική στέγη την επόμενη σχολική χρονιά. Έτσι δήμαρχος, υποψήφιοι δήμαρχοι και σύλλογος γονέων έχουν επιδοθεί σε μαραθώνιο για την εξεύρεση λύσης.

Προχθές το βράδυ πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο συνάντηση γονέων, εκπαιδευτικών και δημοτικών αρχόντων κατά την οποία προκρίθηκε η λύση εξεύρεσης οικοπέδου για τοποθέτηση 12 προκάτ αιθουσών όπου θα στεγαστούν οι 200 μαθητές για την νέα σχολική χρονιά.

Δηλώσεις δημάρχου και υποψηφίων

Στη σύσκεψη  δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ: «Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό. Δεν έχουμε καμία έκθεση για τα σχολεία. Η λύση είναι οι λυόμενες αίθουσες και αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν ο δήμος κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

Ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Γιάννης Λέντζας δήλωσε : «Το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά και εκεί που καταλήξαμε είναι η νυν δημοτική αρχή και όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι να πιέσουμε το Υπουργείο Παιδείας να μας βγάλει το πόρισμα της πολεοδομίας για να δούμε αν όντως είναι ακατάλληλο το δημοτικό και αν ναι τι χρειάζεται να γίνει και τι χρονικό ορίζοντα χρειάζεται για την αποκατάσταση και μετά να προχωρήσουμε σε μίσθωση ή μάλλον να κηρυχθεί η περιοχή της Ανδραβίδας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης  και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε μίσθωση οικοπέδου γιατί θα ζητήσουμε 12 αίθουσες βαρέου τύπου για να μπορέσουμε να είμαστε μέχρι τις 31 Αυγούστου έτοιμοι να στεγάσουμε το δημοτικό σχολείο και αν χρειαστεί να δούμε και για το γυμνάσιο αν μπορούν να επιδιορθωθούν οι ζημιές μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα. Βέβαια κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεκινήσουμε στο οικόπεδο του σχολείου την ανέγερση νέου δημοτικού, κάτι που θα χρειαστεί 5-6 χρόνια»

Ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Διονύσης Μάλιαρης δήλωσε: «Η πρόταση η δική μου είναι αγορά οικοπέδου και αδειοδότηση για ανέγερση σχολικής μονάδας. Αυτό όμως είναι χρονοβόρο. Έτσι άμεσα πρέπει να βρεθούν μεταχειρισμένα  κοντέϊνερ»

Ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας Γιώργος  Τσουραπάς , με εντολή δημάρχου, δήλωσε: «Άμεση και εφικτή λύση  για την στέγαση 200 μαθητών είναι  η εξεύρεση κατάλληλου χώρου και η τοποθέτηση αιθουσών βαρέως τύπου. Οποιαδήποτε άλλη σκέψη είναι χρονοβόρα »

Η διευθύντρια και η πρόεδρος του Συλλόγου

Η διευθύντρια Μαριάννα Στεργίου δήλωσε: «Δεν μπορώ να δεσμευτώ για άμεση λύση γιατί δεν είναι μόνο δική μου αρμοδιότητα. Όμως υπάρχει μια σειρά από παράγοντες οι οποίοι εμπλέκονται. Αυτό που επείγει άμεσα είναι ότι όλοι οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να βρεθούν γύρω από ένα τραπέζι και να εξετάσουν τις πιθανές λύσεις που θα είναι και οι αρμόζουσες για την περίπτωση.»

Η κ. Μάγδα Σουλελέ πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων δήλωσε: «Η λύση είναι να φέρουν προκάτ. Όμως και αυτό είναι χρονοβόρο. Θέλουμε 12 αίθουσες, κάτι που είναι αδύνατον. Πρέπει οι γονείς να κινητοποιηθούμε για να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κάτι που μπορεί να μην γίνει δεκτό, οπότε πρέπει να προετοιμαζόμαστε και για άλλες λύσεις. Υπάρχοντα και διαθέσιμα κτίρια μέσα στην Ανδραβίδα ας πούμε. Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα γιατί ο χρόνος κυλά»

Όλη η επικαιρότητα