Ηλεία

Ανδραβίδα: Τηλε-απατεώνας εξαπάτησε επαγγελματίες της περιοχής

Η σπείρα των απατεώνων που δρούν τηλεφωνικά έκανε δυναμική εμφάνιση στην Ανδραβίδα και αποκόμισε από γνωστά πρόσωπα το ποσόν των 4.000 ευρώ σε δύο μέρες!

Συγκεκριμένα την περασμένη Κυριακή ο απατεώνας τηλεφώνησε σε γνωστό επαγγελματία της Ανδραβίδας προσποιούμενος ότι είναι άλλος γνωστός επαγγελματίας από την ίδια περιοχή. Ο πρώτος δεν γνώριζε καλά τον δεύτερο με αποτέλεσμα να πειστεί και να καταθέσει μέσω  e- banking  το ποσό των 2.500 ευρώ.

«Βάλε στον λογαριασμό μου αυτό το ποσό γιατί από την δική μου τράπεζα δεν μπορώ να κάνω μεταφορά σήμερα», του είπε ο απατεώνας και ο επαγγελματίας πείστηκε και έκανε μετά από λίγη ώρα την κατάθεση με μεταφορά σε υπαρκτό λογαριασμό.

Την επομένη ο τηλε-απατεώνας ξαναχτύπησε. Πήρε τηλέφωνο άλλον επαγγελματία και προσποιούμενος γνωστό πρόσωπο της περιοχής απέσπασε το ποσόν των 1.500 ευρώ. Και οι δύο εξαπατηθέντες μετά από λίγες ώρες αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο περί απάτης αλλά ήταν ήδη αργά.

Ένας από τα δύο θύματα έχει καταφέρει και διατηρεί επικοινωνία με τον απατεώνα μέσω τηλεφώνου. Ο αριθμός είναι καταγεγραμμένος στην συσκευή του θύματος αφού δεν ήταν απόρρητος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πατρίς» ο απατεώνας έχει επικοινωνήσει και με άλλον επώνυμο επαγγελματία της περιοχής και του έχει αποσπάσει σεβαστό ποσό, που σημαίνει ότι μέχρι χθες ο απατεώνας έχει καταφέρει να αποσπάσει για …την εορτή του Πάσχα το ποσόν των περίπου 5.000 ευρώ.

Σήμερα οι εξαπατηθέντες θα ενημερώσουν την Αστυνομία, θα καταθέσουν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους με την ελπίδα ότι θα βρεθεί η άκρη που οδηγεί στον τηλε-απατεώνα.

Όλη η επικαιρότητα