Εκπαίδευση Ηλεία

Ανδραβίδα: Ξεσηκωμός για να μην κλείσει το σχολείο!

Με μεγάλα κενά από την αρχή του σχολικού έτους,  συνεχίζει την εκπαιδευτική χρονιά το Γυμνάσιο Ανδραβίδας. Χθες μαθητές και γονείς αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί αποχή με την ελπίδα ότι η αγωνία τους θα φθάσει στους υπεύθυνους  και το πρόβλημά τους επιτέλους θα λυθεί.

Από την αρχή του έτους δεν υπάρχουν καθηγητές για τα μαθηματικά, τα εικαστικά, την Πολιτική Αγωγή και τα γερμανικά, ενώ προστέθηκε και η αναρρωτική άδεια της φιλολόγου με αποτέλεσμα το κενό να γίνει χάσμα.

Χθες μαθητές και γονείς, ύστερα από απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, έκαναν αποχή και όχι κατάληψη και κάλεσαν τα τοπικά ΜΜΕ για να δημοσιοποιηθεί το πρόβλημά τους. Και είναι προς τιμή των μαθητών που δεν προχώρησαν σε κατάληψη γιατί όπως είπαν δεν θέλουν να χάσουν άλλες διδακτικές ώρες.

Ψήφισμα διαμαρτυρίας

Στη διαμαρτυρία τους οι μαθητές με θέμα «Έλλειψη καθηγητών πολλών ειδικοτήτων στο σχολείο μας-Πολλές χαμένες ώρες», οι μαθητές αναφέρουν τα εξής:

«Έχοντας ήδη διανύσει δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, έχουν χαθεί δεκάδες ώρες μαθημάτων. Διαμαρτυρόμαστε έντονα καθώς είμαστε ίσως το μοναδικό σχολείο της Ηλείας που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Λόγω του προβλήματος, πολλοί γονείς έχουν στραφεί σε φροντιστηριακά μαθήματα, έχουν μόνιμο άγχος στην αρχή κάθε χρονιάς και επιβαρύνονται οικονομικά λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν στο σχολείο μας.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Ανδραβίδας κάνουμε συνέλευση και ΟΧΙ κατάληψη επειδή θέλουμε να στείλουμε στον Υπουργό Παιδείας ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ για την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο μας. Είμαστε σχολείο με διακρίσεις, βραβεία και επαίνους, αξιόλογο εκπαιδευτικό προσωπικό, σπουδαίο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και δυναμική μαθητική κοινότητα.

Εμείς οι μαθητές νιώθουμε την ανάγκη να κοινοποιήσουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε τόσο σαν σχολείο, όσο και σαν τοπική κοινωνία.

Κάθε μέρα κάνουμε 4 ώρες μάθημα! ΔΕΝ κάνουμε κατάληψη ,για να μη χάσουμε κι άλλες διδακτικές ώρες! Έχουμε δικαίωμα στη μάθηση!

Πώς θα φτάσουμε στο Λύκειο χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις ;

Καλούμε όλα τα μέσα ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα μας να κρατήσουμε το σχολείο μας ΑΝΟΙΧΤΟ.

ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ, ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΟ ΚΛΕΙΝΕΤΕ!  ΔΩΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ!  

Βαρβαρέσου Φωτεινή

Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων Γυμνασίου Ανδραβίδας

«Υπάρχει έλλειψη καθηγητών στο Γυμνάσιο από την έναρξη της χρονιάς. Λείπουν καθηγητές για τα μαθήματα των  Μαθηματικών, των εικαστικών, των Γερμανικών και της Πολιτικής αγωγής και του φιλόλογου αφού η καθηγήτρια που υπήρχε πήρε αναρρωτική άδεια. Τα παιδιά κάνουν τέσσερις με πέντε ώρες μάθημα. Ως Σύλλογος έχουμε κάνει κάποιες ενέργειες, έχουμε πάει στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στείλαμε έγγραφο στον Περιφερειάρχη αλλά και στο Υπουργείο Παιδείας. Δεν έχουμε πάρει σαφή απάντηση. Μόνο μας λένε ότι όταν θα γίνει η β φάση των αναπληρωτών θα σας στείλουμε και σας καθηγητή. Τα παιδιά έχουν ξεσηκωθεί. Δεν ξέρω αν μπορεί να αναπληρωθεί το κενό  των διδακτικών ωρών που δημιουργήθηκε. Διεκδικούμε τα αυτονόητα. Που είναι η δωρεάν Παιδεία; Δεν θέλουν τα παιδιά καταλήψεις για να μην χαθούν και άλλες ώρες»

Λαμπρόπουλος Θεόδωρος

Διευθυντής Γυμνασίου

«Έχουμε δώσει τα κενά στην Β/Βάθμια από τις 11 Σεπτεμβρίου. Με την σειρά της  η διεύθυνση βάσει των καθηγητών που έχει κάνει τον χωρισμό στα σχολεία. Οι καθηγητές ήταν λιγότεροι από τα κενά. Το υπουργείο από την πλευρά του προσέλαβε λιγότερους αναπληρωτές. Στα 20 κενά για παράδειγμα προσέλαβε τρεις. Είμαστε στην αναμονή. Χάρις στην φιλοτιμία των καθηγητών το σχολείο λειτουργεί. Οι γονείς ορθώς πιέζουν, η δευτεροβάθμια και η Περιφέρεια δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Μόνο το Υπουργείο. Περιμένουμε… »

Αλέξης Αγραπίδης

Γονέας μαθητή

«Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς υπάρχει τρομερό πρόβλημα με τους καθηγητές. Λείπουν πολλές ειδικότητες με βασικότερη αυτή του φιλόλογου που πήρε αναρρωτική και του μαθηματικού. Επίσης λείπουν καθηγητές ειδικοτήτων. Τα παιδιά μας με την αποχή σήμερα ενημερώνουν την τοπική κοινωνία για το πρόβλημά τους καθώς και τους προϊσταμένους της Β βάθμιας Εκπαίδευσης . Στηρίζουμε τα παιδιά μας και μέσα σε κλίμα συναίνεσης ελπίζουμε να βρεθεί λύση. Είναι απαράδεκτο εδώ και δύο μήνες τα παιδιά μας να σχολάνε 11.30 και 12 επειδή δεν υπάρχουν καθηγητές. Επιτέλους πρέπει οι υπεύθυνοι να λάβουν αποφάσεις για επίλυση του προβλήματος »

Γιώργος Φραγκοπανάγος

Μαθητής Γ Γυμνασίου

Πρόεδρος 15μελούς

«Δεν έχουμε καθηγητές μαθηματικών και φιλόλογο και έτσι από την ημέρα που ξεκίνησαν τα σχολεία μέχρι σήμερα, κάνουμε 4 και 5 ώρες την ημέρα μάθημα. Λείπουν επίσης καθηγητές των γερμανικών, της Πολιτικής Αγωγής και των εικαστικών. Αποφασίσαμε να κάνουμε αποχή και όχι κατάληψη για να μην χάσουμε μαθήματα. Κάνουμε έκκληση στους υπεύθυνους να λύσουν το πρόβλημά μας»

Αντώνης Αγραπίδης

 μαθητής της Α Γυμνασίου

«Θέλω να πω στους αρμόδιους πως μας λείπουν καθηγητές από βασικά μαθήματα όπως είναι φιλόλογος και μαθηματικών. Κάνουμε μάθημα 4 ώρες την ημέρα και κάποιες φορές πέντε. Δεν κάνουμε κατάληψη αλλά αποχή με την στήριξη των γονέων μας για να διαμαρτυρηθούμε για την κατάσταση που επικρατεί στο Γυμνάσιο Ανδραβίδας. Ελπίζουμε το πρόβλημά μας να λυθεί »

Ανδρέας Μίγκος

Αντιδήμαρχος

«Επικοινώνησα με την Β/Βάθμια Εκπαίδευση και μου είπαν ότι την ερχόμενη εβδομάδα ευελπιστούν ότι με τις νέες προσλήψεις αναπληρωτών το πρόβλημα θα λυθεί. Ο δήμος θα προβεί σε διαβήματα τόσο στον Περιφερειακό διευθυντή κ. Γιαννόπουλο και θα πιέσουμε προς το Υπουργείο Παιδείας »

Όλη η επικαιρότητα