Ηλεία

Ανδρέας Αλεξόπουλος: «Απαίτηση η εξωστρέφεια»

Ακούστε το άρθρο

Διαθέτοντας πολύχρονη πορεία στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης και της Επικοινωνίας ασχολείται με τα κοινά για πρώτη φορά.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πύργου (ΔΕΠ Α.Ε. ΟΤΑ), Ανδρέας Αλεξόπουλος, είναι ένας από τους άμεσους συνεργάτες του δήμαρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου που με την πείρα και τις κινήσεις του θα προσπαθήσει να προσδώσει στην πόλη στοιχεία που μέχρι τώρα δεν έβλεπαν οι πολίτες…

Σήμερα μας μιλά για το νέο του ρόλο, τη γνώμη του για τον δήμαρχο Πύργου, αλλά και για την λειτουργία του «Μαγικού Εργοστάσιου» στο χώρο του Θεματικού Πάρκου Ξυστρή την περίοδο των εορτών…

 

Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να ασχοληθείς για πρώτη φορά με τα κοινά του δήμου Πύργου;

Είναι γνωστό πως δεν έχω πολιτική θέση και ασχολούμαι με την επικοινωνία και την προβολή του Δήμου Πύργου. Εκτιμώ πως στις μέρες μας – με τη χρήση της τεχνολογίας και την επιρροή της, στην καθημερινότητα – αποτελεί απαίτηση για μια μεγάλη πόλη, μια πρωτεύουσα με τόσα αξιόλογα ιστορικά γεγονότα, με προσωπικότητες, με τουριστική προοπτική και δράσεις στη καθημερινότητα, η εξωστρέφεια της και η αμφίδρομη σχέση τόσο με το δημότη, όσο με τον επισκέπτη. Θα έλεγα πως είναι απαραίτητη.

Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις από την ενασχόληση σου;

Βρισκόμαστε στην αρχή ενός όμορφου ταξιδιού. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα στη ζωή και απαιτούν σκληρή δουλειά και θέληση. Η αγάπη μας όμως για τη πόλη που ζούμε και οι στόχοι μας, με κάνουν πολύ αισιόδοξο.

Βρίσκεσαι στο «τιμόνι» της ΔΕΠ Α.Ε. ΟΤΑ… ποια είναι η φιλοσοφία με την οποία θα «οδηγήσεις» την επιχείρηση στη συνέχεια;

Ο Τάκης Αντωνακόπουλος με τίμησε ιδιαίτερα με τη θέση που μου ανέθεσε ως πρόεδρος στην ΔΕΠ Α.Ε. ΟΤΑ. Μια πολύ υπεύθυνη θέση, στην εταιρία του Δήμου Πύργου με τις μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης, τόσο στα τρία βασικά αντικείμενα της σήμερα που είναι το Θεματικό Πάρκο Ξυστρή, το Λατομείο Ελαιώνα και οι Λαϊκές Αγορές Πύργου, όσο και σε άλλα επιχειρηματικά σχέδια. Κάθε ένα απ’ αυτά αποτελεί ένα ξεχωριστό επιχειρηματικό πεδίο δράσης, με πολλές πτυχές, που θα ήθελα να αναπτύξουμε κάποια στιγμή. Η βασική μου φιλοσοφία είναι, αυτή της εξέλιξης και της δημιουργίας. Η λύση των επιμέρους προβλημάτων, ο σχεδιασμός και η οργάνωση μας, δεν θα αργήσει να δώσει καρπούς και να καταστήσει την ΔΕΠ ΑΕ την επιχειρηματική αιχμή του Δήμου Πύργου.

Μίλησε μας για το «Μαγικό εργοστάσιο» που θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Ξυστρή τις ημέρες των Χριστουγέννων… τι θα πρέπει να περιμένουν οι πολίτες και (κυρίως) τα παιδιά που θα το επισκεφθούν;

Όπως είναι και ένα διαφημιστικό μας μήνυμα “φέτος τα Χριστούγεννα στον Πύργο θα είναι διαφορετικά”. Το “Μαγικό εργοστάσιο” γεννήθηκε μέσα από αυτή την ανάγκη των πολιτών.  Κάθε χρόνο ακούγονται παράπονα ότι δεν γίνεται τίποτα στην πόλη. Αυτό φέτος θα αλλάξει! Στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή θα στηθεί μια… μικρή χριστουγεννιάτικη πολιτεία. Ένας χώρος όπου τα παιδιά θα ζήσουν τη μαγεία των εορτών και οι μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ξαναγίνουν παιδιά. Σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ανακοινώσεις και να ενημερώσουμε για το πλήρες πρόγραμμα. Αυτό που θέλω όμως να τονίσω δεν είναι άλλο από το ότι πραγματικά γίνεται ένας αγώνας δρόμου προκειμένου να είναι όλα έτοιμα καθώς τη στιγμή που άλλες πόλεις ετοιμάζονται τουλάχιστον έξι μήνες νωρίτερα εμείς έχουμε ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή μας.

Τουρίστες στον Πύργο… η γνώμη σου;

Η πόλη μας πρέπει να γίνει προορισμός. Είμαστε η πρωτεύουσα ενός προικισμένου νομού. Η γεωγραφική θέση του Πύργου, η ιστορία, το μέγεθος και οι υποδομές βάζουν τις βάσεις. Οι άνθρωποι, η τεχνολογία και η επιχειρηματικότητα καθορίζουν το τρόπο.  Φαντασία, ευρηματικότητα και δημιουργικότητα ολοκληρώνουν το προϊόν. Σχεδιασμός και συνεργασία. Ο Δήμος Πύργου σήμερα έχει ξεκινήσει με συγκεκριμένα βήματα την νέα εποχή στο τομέα του Τουρισμού.

Η «σχέση» σου με τον δήμαρχο Τάκη Αντωνακόπουλο ποια είναι;

Σχέση δημιουργίας και εξέλιξης.  Εδώ και πολλά χρόνια παρακολουθώ και συντάσσομαι με την αγωνιστικότητα, το πάθος και τη δύναμη ψυχής του σημερινού δήμαρχου Πύργου. Ευφυής, γρήγορος, αποφασιστικός, διορατικός, αποτελεσματικός. Ότι καλύτερο μπορούσε να έχει στο τιμόνι ο Πύργος. Όσοι τον γνωρίζουν από κοντά ξέρουν πως η ανθρωπιά, η αγάπη για τον συνάνθρωπο, και η ανιδιοτελής προσφορά στο τόπο αποτελούν μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του. Πραγματικά αισθάνομαι τυχερός που βρίσκομαι δίπλα σε μια τόσο δυνατή προσωπικότητα, που δίνει καθημερινή μάχη για τους πολίτες και το μέλλον της πόλης μας.

Όλη η επικαιρότητα