Ηλεία Ποδόσφαιρο

Ανδρέας Χατζηνικολάου: Με επιτυχία σε ΑΕΚ και Εθνική Ελλάδας ο 16χρονος από τον Πύργο

Ο νεαρός μαθητής Β’ Λυκείου  πέραν των υψηλών επιδόσεων στο σχολείο του είναι ένα από τα παιδιά που διακρίνεται και στο ελληνικό ποδόσφαιρο παίζοντας σε υψηλότατο επίπεδο.
Ακούστε το άρθρο

Με επιτυχία αγωνίζεται ο Ανδρέας Χατζηνικολάου στην ΑΕΚ και στην Εθνική παίδων ποδοσφαίρου Ελλάδας (Κ-17). Ο 16χρονος που έλκει την καταγωγή από τον Πύργο, λόγω της καταγωγής της μητέρας του Ειρήνης Τζέμου (αθλήτριας στον ακοντισμό -βόλεϋ), αδερφή των γνωστών Σωτήρη (βετεράνου ποδοσφαιριστή)  που ασχολείται με την πώληση ειδών αλιείας και της Δήμητρας και Αριστέας (παλιών αθλητριών στίβου, παιδιών εν ζωή του αείμνηστου Πέτρου Τζέμου (τ. προέδρου του νεότερου Εθνικού Πύργου). Φυσικά η αθλητική φαμίλια συμπληρώνεται με τον γνωστό θείο Ντίνο Τζέμο (οδηγό αγώνων).

Ο νεαρός μαθητής Β’ Λυκείου  πέραν των υψηλών επιδόσεων στο σχολείο του είναι ένα από τα παιδιά που διακρίνεται και στο ελληνικό ποδόσφαιρο παίζοντας σε υψηλότατο επίπεδο.

Από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σε τοπική ακαδημία και αργότερα στον Αήττητο Σπάτων. Αργότερα οι γονείς του, ο Χρήστος και η Ειρήνη εμπιστεύτηκαν μια πιο εξειδικευμένη ακαδημία coerver με προπονητή το Γιώργο Νάτση τον οποίον η οικογένεια και ο ίδιος ο παίκτης συμβουλεύεται και μέχρι σήμερα. Σ’ ένα τουρνουά της ακαδημίας τον είδε σκάουτερ της ΑΕΚ όπου τον Ιανουάριο του 2019 τον κάλεσε για λογαριασμό της Κ-13 της ΑΕΚ. Δοκιμάστηκε περίπου ένα μήνα και έκτοτε και μέχρι σήμερα αποτελεί  βασικό μέλος της ΑΕΚ.

 Το 2019 κλήθηκε από τον  Τάσο Δημητρίου στη μικτή Αθηνών για λογαριασμό της Κ-14, μετέπειτα της Κ-15 όπου και έγινε  αρχηγός. Η Μικτή Αθήνας πρωταγωνίστησε αλλά η πανδημία  σταμάτησε τα πάντα, τα πρωταθλήματα δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ.

Πέρσι για τον Ανδρέα ήρθε η πρώτη κλήση για το αντιπροσωπευτικό εθνικό συγκρότημα από τον κ. Αλεξιάδη για την Κ-16. Τον Αύγουστο του 2022 εκ νέου κλήση για την Εθνική Κ-17 για προπονήσεις και προετοιμασία στο Βέρμιο και τον  Σεπτέμβριο του 2022 μέλος της  Κ-17 συμμετείχε στις δύο φιλικές αναμετρήσεις στη Βουδαπέστη με την Ουγγαρία.

 Τον Οκτώβριο του 2022 συμμετείχε με την Κ-17 στην πρώτη προκριματική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U-17 που διεξήχθη στο Κόσσοβο με αντιπάλους τη Φινλανδία την Ιταλία και το Κόσσοβο. Τον Νοέμβριο του 2022 με την ΑΕΚ και την Κ-19 συμμετείχε στο διεθνές τουρνουά AL ABTAL INTERNATIONAL CUP υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο έχει στόχο να προβάλει τα μελλοντικά αστέρια του διεθνούς ποδοσφαίρου και να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ των ομάδων που συμμετέχουν.

Ο Ανδρέας πέραν της απόδοσης και της εμπειρίας που απέκτησε αντιμετώπισε ομάδες όπως οι : Green Future Falcons, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μαρσέιγ και σε  15 μέρες θα ταξιδέψει στο Βέλγιο για να αντιμετωπίσει  τη Γκενκ. Οι συναντήσεις αυτές θα συνεχιστούν. Βασικό στέλεχος των ομάδων υποδομής της ΑΕΚ που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα έχει ταξιδέψει και αγωνίστηκε  στη Βαρκελώνη και Μαδρίτη.  

Σταθερά προσγειωμένος στην πραγματικότητα και στις δυσκολίες του ποδοσφαίρου, ο Ανδρέας αντιμετωπίζει με σύνεση και «αμυντικά» την καριέρα του. 

Παραμένει ρεαλιστής, έχει όνειρα όπως κάθε νέο παιδί ωστόσο η μόρφωση, η εκπαίδευση, η μελέτη είναι στην πρώτη γραμμή όπως και το ποδόσφαιρο με η πρόοδος θα έρθει με  σταθερά βήματα. Φυσικά και θεωρεί τον εαυτό του καλό ποδοσφαιριστή αλλά γνωρίζει ότι τα αγαθά κόποις κτώνται. Όπως ο ίδιος προσπαθεί παίζοντας φουλ μπακ στα «φτερά» πότε στ’ αριστερά πότε από δεξιά, όπου τον χρειάζεται η ΑΕΚ ή η εθνική ομάδα. 

Ο Χατζηνικολάου με την φανέλα της Εθνικής κόντρα στη Φινλανδία,  της ΑΕΚ και με την φόρμα με το εθνόσημο στο στήθος, από παλιότερα παιχνίδια. 

Όλη η επικαιρότητα