Ηλεία

Ανδρέας Μαρίνος: Απινιδωτές σε όλες τις δομές του Δήμου

Δωρεά ζωής από τον Ηλείο, Γ. Μπότσα.
Ακούστε το άρθρο

Μια πολύτιμη ιατρική συσκευή, για την θωράκιση της ζωής των αθλητών του Συλλόγου «Αίας Γαστούνης» βρίσκεται ήδη στον εξοπλισμό της ιστορικής ομάδας ύστερα από σχετική απόφαση του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου.

Πρόκειται για έναν  απινιδωτή που δώρισε στον Δήμο Πηνειού, ο κ. Γιάννης Μπότσας  (με καταγωγή από την Ηλεία) ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας  Befon  που δραστηριοποιείται στην Αθήνα στον τομέα της ενέργειας. Η δωρεά έγινε ύστερα από πρωτοβουλία του Διευθυντή του Γραφείου του Δημάρχου Πηνειού κ. Γιώργου Καραστέργιου.

Αργά το μεσημέρι της Τετάρτης στο Δημαρχείο της Γαστούνης, παρουσία του γιατρού και δημοτικού συμβούλου κ. Γ. Παναγούλια, των αντιδημάρχων κ.κ. Δ. Βασιλόπουλου και Σ. Μάλλιαρη κατ του Διευθυντή του Γραφείου του Δημάρχου κ. Γιώργου Καραστέργιου , ο απινιδωτής παραδόθηκε από τον Δήμαρχο κ .Ανδρέα Μαρίνο στον πρόεδρο του Αθλητικού Συλλόγου «Αίας Γαστούνης» κ. Γ. Θεοδωρακόπουλο.

Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος  δήλωσε: «Το θέμα των απινιδωτών είναι κομβικής σημασίας για την ζωή των ανθρώπων. Εμάς ως δημοτική αρχή  θα πρέπει να μας απασχολεί  έντονα και να επιδείξουμε γνήσιο ενδιαφέρον για τον εξοπλισμό μας με τέτοια εργαλεία που θα μας βοηθήσουν στο να ελαχιστοποιούμε τον κίνδυνο της απώλειας ανθρώπινης ζωής. Εξάρω την συμβολή του Ηλείου Γιάννη Μπότσα, ενός διακεκριμένου  επιχειρηματία που μεγαλουργεί με ποικίλες δράσεις στην Αθήνα. Ένα τηλέφωνο του Διευθυντή του Γραφείου κ. Γιώργου Καραστέργιου  ήταν αρκετό για να συναντήσουμε τον συμπατριώτη μας και να γίνει άμεσα πραγματικότητα η προμήθεια αυτού του μηχανήματος που σώζει ζωές, που με τη σειρά μας τον παραχωρούμε στον Αθλητικό Σύλλογος «Αίας Γαστούνης».  Ευχαριστώ τον Γιώργο για την πρωτοβουλία του και δεν είναι η μοναδική. Στόχος μας είναι να προμηθεύσουμε με απινιδωτές όλα τα γήπεδα του Δήμου Πηνειού , τα Πολιτιστικά Κέντρα , τα σχολεία του Δήμου σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα . Σύντομα θα φέρω στην Οικονομική Επιτροπή  αναμόρφωση  για την προμήθεια των απινιδωτών».

Ο γιατρός και Δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Παναγούλιας δήλωσε: «Μετά τα κρούσματα αιφνίδιων θανάτων που είχαμε στα γήπεδα και στατιστικά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί , ο απινιδωτής αποδεικνύεται σωτήριος. Ευχαριστώ με τη σειρά μου τον Ηλείο διακεκριμένο επιχειρηματία Γιάννη Μπότσα για την δωρεά στον Δήμο Πηνειού ενός απινιδωτή τον οποίο ο Δήμαρχος με τη σειρά του παραχωρεί στον ιστορικό σύλλογο «Αίας Γαστούνης. Όλα τα γήπεδα πρέπει να έχουν από έναν απινιδωτή που θα πρέπει να χειρίζονται άτομα που θα έχουν εκπαιδευτεί σε αυτό. Είμαι διπλά χαρούμενος για την προσφορά αυτή τόσο ως γιατρός αλλά και ως αυτοδιοικητικός. Εύχομαι το μηχάνημα αυτό να μη χρησιμοποιηθεί ποτέ αλλά είμαι βέβαιος ότι αν χρειαστεί θα σώσει την ζωή που κινδυνεύει. Τόσο ο δωρητής όσο και ο Δήμαρχος που προσφέρει το μηχάνημα στην ομάδα έκαναν την σωστή κίνηση».

Ο πρόεδρος της ιστορικής ομάδας της Γαστούνης κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος δήλωσε: «Ευχαριστώ τον δωρητή μας, τον γιατρό μας Γιώργο Παναγούλια, τον Δήμαρχο , τους αντιδημάρχους, τον κ. Καραστέργιο, «δεξί χέρι» του δημάρχου για την πρωτοβουλία του και τονίζω ότι είναι σημαντικό αυτό που γίνεται σήμερα γιατί πιστεύω ότι οι προσπάθειες πρέπει να πιάνουν τόπο. Αχρείαστο να είναι το μηχάνημα αλλά χρήσιμη η ύπαρξή του».

«Πριν από περίπου ένα χρόνο μια ζωή δίπλα στο Δημαρχείο σώθηκε γιατί εκπαιδευμένοι άνθρωποι χρησιμοποίησαν τον απινιδωτή. Η ανακοίνωση του Δημάρχου για απινιδωτές και στα σχολεία είναι απολύτως σωστή. Αξιέπαινη η πρωτοβουλία του Γιώργου Καραστέργιου και ευχαριστούμε τον κ. Γιάννη Μπότσα για την ανταπόκριση», δήλωσε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού Αθλητισμού κ. Δημ. Βασιλόπουλος.

«Ευχαριστούμε τον δωρητή για την προσφορά και τον Γιώργο Καραστέργιο για την πρωτοβουλία του, Εκείνο που επισημαίνω είναι ότι θα πρέπει να εκπαιδευτούν κάποιοι ώστε να μπορούν να χειριστούν το μηχάνημα που έχει αποδειχθεί ότι σώζει ζωές» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Σίμων Μάλλιαρης.

Όλη η επικαιρότητα