Ηλεία

Ανδρέας Μαρίνος: Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Πηνειού για την Πανηλειακή Απεργία, τον «Ηρακλή» και το νερό

Ακούστε το άρθρο

«Η ιστορία γράφεται από τους παρόντες» ήταν το σχόλιο του δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου σχετικά με την απόφαση συναδέλφων του να μην συμμετέχουν στην Πανηλειακή απεργία για τον δρόμο.

Ο δήμαρχος σε συνέντευξή του στην «Πατρίς» αναφέρθηκε στον Σύνδεσμο «Ηρακλή», στην ίδρυση ΔΕΥΑ Πηνειού, κατηγόρησε την προηγούμενη δημοτική αρχή για τις ανείσπρακτες οφειλές, αποκάλυψε τις σκέψεις του για κοινωνικό τιμολόγιο στα τέλη ύδρευσης και αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις με εξαίρετους ομιλητές που έχουν προγραμματιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η  συνέντευξή του θα μεταδοθεί και από την ORT TV. Η συνέντευξη ξεκίνησε με την Πανηλειακή απεργία για τον δρόμο.

Πανηλειακή απεργία

«Ο δήμος Πηνειού συμμετέχει στην Πανηλειακή απεργία για το δρόμο στις 26 Φεβρουαρίου και μέχρι τότε εύχομαι να μην υπάρξει άλλο αίμα στο δρόμο. Στην κινητοποίηση αυτή θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι από την Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά», είπε ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος  ενώ σε ερώτηση ότι δεν συμμετέχουν όλοι οι δήμοι στην απεργία δήλωσε με νόημα: «Η ιστορία γράφεται από τους παρόντες. Οι απόντες εφόσον δεν συμμετέχουν δεν συμβάλλουν σ την επίλυση των ζητημάτων Είναι απόφαση του καθενός. Εγώ και ο δήμος μου έχουμε αποφασίσει να συμμετέχουμε. Θα είμαστε παρόντες σε κάθε προσκλητήριο που απαιτεί ο τόπος και τα προβλήματά του»

 

Προσφυγή για τον «Ηρακλή»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον Σύνδεσμο «Ηρακλής» ο δήμαρχος Πηνειού είπε: «Ευθέως εξακολουθούμε να αμφισβητούμε την διοίκηση του Συνδέσμου «Ηρακλής» όπως εκείνη συγκροτήθηκε με την απουσία του δήμου Πηνειού και προσφεύγουμε άμεσα στην Επιτροπή του άρθρου 152. Η Αποκεντρωμένη στην αρχή είπε «κάντε εκλογές», μετά είχαμε μια σιωπηρή απόρριψη και εμείς δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Όπως είχαμε πει και στη μηνυτήρια αναφορά που κάναμε είναι ένα έργο που κινδυνεύει, έργο μεγάλου προϋπολογισμού. Λοιπόν κατά την άποψή μας η διοίκηση του «Ηρακλή» είναι παράνομη γιατί δεν έχει συγκροτηθεί όπως πρέπει».

 

Ίδρυση ΔΕΥΑ και Κοινωνικό τιμολόγιο

«Η απόφαση που ελήφθη στο ΔΣ αποτελεί το πρώτο στάδιο για την ίδρυση της ΔΕΥΑ Πηνειού. Στη συνέχεια θα δούμε τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά. Θα λειτουργεί γόνιμα και εποικοδομητικά υπέρ των δημοτών και φυσικά υπέρ των συνεπών. Γιατί το ανείσπρακτο υπόλοιπο όσον αφορά το νερό είναι περίπου 700.000 ευρώ συν άλλα 800.000 ευρώ κεφάλαιο και προσαυξήσεις μαζί που αφορούν και στα μισθωτήρια κοινοχρήστων χώρων και άλλα ίδια έσοδα του δήμου που δεν εισπράχθηκαν. Ευθέως κατηγόρησα την προηγούμενη δημοτική αρχή για ανικανότητα είσπραξης. Μάλιστα η ανθρωπογεωγραφία των ανθρώπων που πληρώνουν είναι οι απλοί πολίτες , φτωχός κόσμος έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και βλέπω και ανθρώπους που είχαν οικονομική δυνατότητα να μην έχουν πληρώσει » Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση τελών ύδρευσης χωρίς μάλιστα να αποκλείει και μείωση ενώ αποκάλυψε ότι υπάρχει σκέψη για κοινωνικό τιμολόγιο για τα τέλη ύδρευσης σε συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων.

Για τον Βιολογικό Καθαρισμό Γαστούνης ο Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: «Σε περίπου ένα με ενάμιση μήνα θα είναι έτοιμη να μας παραδοθεί η λεκάνη του βιολογικού καθαρισμού. Από και πέρα έχουμε τα θέματα των συνδέσεων. »

Ικανοποίηση

Ζητήσαμε από τον δήμαρχο  να κάνει ένα σχόλιο των έξη μηνών που διοίκησης του Δήμου από τη νέα δημοτική αρχή: «Αν διαβείτε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και ρωτήσετε ο κόσμος θα ομολογήσει την διαφορά. Αυτό για εμάς αποτελεί ιδιαίτερη ικανοποίηση. Ο κόσμος αναγνωρίζει την διαρκή προσπάθειά μας. Είμαστε από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα στο πόδι».

Σημαντικές ομιλίες

Ακόμη  οδήμαρχος αναφέρθηκε στην πολιτιστική κίνηση στο δήμο, με τα δύο μεγάλα Καρναβάλια του Τραγανού και του Βαρθολομιού που ο δήμος στηρίζει ενώ αναφέρθηκε στην ομιλία του προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου στις 26 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στη Γαστούνη, στην ομιλία της Νατάσσας Καραμανλή στις 13 Μαρτίου στις 8 το βράδυ επίσης στο Κουρβισιάνειο και στις 22 Μάρτη και εφόσον θα έχει  ψηφιστεί το ασφαλιστικό σε εκδήλωση στη Γαστούνη θα μιλήσει ο εξαίρετος καθηγητής και διακεκριμένος νομικός Αλέξης Μητρόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα