Lifestyle

Ανδρέας Μπαντούνας: «Το να ζεις στην Ηλεία είναι πλεονέκτημα!»

2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Από τον Γιώργο Γουβιά

gougio@hotmail.com

 

Ο σημερινός «Εν Οίκω» καλεσμένος ζει στον Πύργο και εργάζεται σε μια από τις πιο γνωστές οικογενειακές επιχειρήσεις της πόλης (σ.σ. την «ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ: Νωπά-Κατεψυγμένα προϊόντα και είδη διατροφής» στην οδό Ερμού).

Ο Ανδρέας Μπαντούνας στα 31 του χρόνια εκτός της επαγγελματικής του ενασχόλησης είναι ευρύτερα γνωστός και από την αγάπη του για τον αθλητισμό, στον οποίο αφιερώνει σημαντικό μέρος της ζωής του ασχολούμενος με διάφορα αθλήματα…

Απαντώντας στις ερωτήσεις που του θέσαμε μας δίνει τις δικές του απαντήσεις για όλα τα παραπάνω και όχι μόνο…

 

Ποιο είναι το logo με το οποίο αντιμετωπίζεις τη ζωή;


Να κοιτάζουμε μπροστά και ν’ αντιμετωπίζουμε και τα καλά και τα άσχημα πράγματα.

Ζεις και εργάζεσαι στον Πύργο… ποια θεωρείς ότι είναι τα μειονεκτήματα και ποια τα πλεονεκτήματα στη συγκεκριμένη περίπτωση;


Δεν θεωρώ ότι ο Πύργος έχει μειονεκτήματα. Αντίθετα είμαστε τυχεροί! Μια περιοχή που είναι παραγωγική όλο το χρόνο με τις αγροτικές καλλιέργειες, συν ότι η Αρχαία Ολυμπία, το Κατάκολο, οι παραλίες και άλλες όμορφες περιοχές της Ηλείας, συμβάλουν πάρα πολύ στην τοπική οικονομία. Το να ζεις στον Πύργο και στην Ηλεία γενικότερα, το θεωρώ πλεονέκτημα αφού μπορείς να τα συνδυάζεις όλα! Βουνό, θάλασσα και πολλά άλλα μαζί. Εάν καταφέρουν και μας φτιάξουν και δρόμο τότε θα είναι τέλεια!

Ποιο μέρος της Ηλείας «ψηφίζεις» ως το αγαπημένο σου;

Δεν μπορώ να ονομάσω μόνο ένα. Η αγάπη μου για την φύση είναι μεγάλη μιας και τα χόμπι μου είναι όλα μέσα στην φύση! Τα φαράγγια της Ηλείας, το δάσος της Φολόης και μερικές παραλίες είναι από αυτά που θα μπορούσα να χαρακτηρίσω ως τα αγαπημένα μου.

Υπάρχει κάποια άλλη πόλη της Ελλάδας που θα ήθελες να ζεις;

Δεν θα ήθελα να ζω σε κάποιο άλλο μέρος της Ελλάδας! Ο Πύργος με γεμίζει και ταιριάζει με αυτά που ασχολούμαι.

Με ποιο τρόπο σε έχει επηρεάσει η κρίση;


Λίγο-πολύ η κρίση μας έχει επηρεάσει όλους στο οικονομικό κομμάτι αφού τα έσοδα όλων είναι λιγότερα και τα έξοδα περισσότερα. Νομίζω ότι ο κόσμος είναι λιγότερο κοινωνικός και η επικοινωνία ανάμεσα στους ανθρώπους έχει γίνει δυσκολότερη…

Μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου σου το περνάς πάνω… σε δυο ρόδες! Είτε είναι αυτές του moto cross είτε ενός ποδηλάτου…ποιο από τα δυο σου αρέσει περισσότερο;

 

Περισσότερο χρόνο περνάω με το ποδήλατο. Οι βόλτες, η προπόνηση και οι εκδρομές στους αγώνες με φίλους με κάνουν να έχω αγαπήσει το ποδήλατο σαν άσκηση, σαν συνάντηση με φίλους.

Τι έχεις να θυμάσαι περισσότερο από την ενασχόληση σου με το moto cross;


Το moto cross είναι και αυτό ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου αφού επί πολλά χρόνια ασχολήθηκα με την προετοιμασία και τους αγώνες σε όλη την Ελλάδα. Οι προπονήσεις με τους φίλους και τα ταξίδια που κάναμε για να πάρουμε μέρος στους αγώνες – τους θυμάμαι σχεδόν όλους!- είναι από τα καλά που μου έχουν μείνει στη μνήμη. Άλλα οι κάλοι τερματισμοί και οι νίκες που είχα καταφέρει θα έλεγα ότι είναι η… «πληρωμή» μου κι αυτά δεν τα ξεχνάω.

Ποιος είναι ο πρωταρχικός λόγος που ποδηλατείς;


Ο πρωταρχικός λόγος που ποδηλατώ είναι η άθληση αφού από μικρή ηλικία ασχολήθηκα με τον αθλητισμό παίζοντας σε τοπικές ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Το ποδήλατο είναι ένας ωραίος και τρόπος ατομικής άθλησης αφού εξαρτάται μόνο από σένα και όχι από μια ομάδα. Επίσης μπορείς να επιλέξεις διαφορετικά είδη προπόνησης όπως δρόμο, βουνό, ένταση, δύναμη και αλλά και έτσι δεν… ρουτινιάζεις!

Ανήκεις στην ομάδα των ανθρώπων που πρωτοστατούν σε ότι έχει να κάνει με το ποδήλατο στην πόλη του Πύργου… πως θα χαρακτήριζες την όλη πρωτοβουλία;


Το ποδήλατο έχει άνθηση τα τρία τελευταία χρόνια στην πόλη του Πύργου και σε όλη την Ελλάδα. Το να αθλείται κάποιος νομίζω ότι είναι πολύ καλό σε όποιο επίπεδο κι αν το κάνει. Μου αρέσει και χαίρομαι που το κάνω αυτό και θα συνεχίσω για όσο μπορώ… όσο για την πρωτοβουλία μας νομίζω ότι μαζί με την ομάδα φίλων από τον σύλλογο «Ποδηλατοδρόμος Πύργου» έχουμε καταφέρει διοργανώνοντας τα «Free day» και τις ποδηλατοβόλτες να δώσουμε το ερέθισμα σε κόσμο όλων των ηλικιών να αγαπήσει το ποδήλατο! Και πιστεύω ότι αυτό είναι αρκετά σημαντικό.

Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που σκέφτεται να χρησιμοποιήσει το ποδήλατο για πρώτη φορά;

 

Η συμβουλή που δίνω είναι να κάνει πρώτα μια μικρή βόλτα ώστε να έρθει σε επαφή και να συνηθίσει το ποδήλατο… ύστερα να κάνει μια πιο μεγάλη βόλτα και πιο γρήγορη προπόνηση. Το θέμα είναι ν’ αγαπήσει το ποδήλατο και όχι να το δει «στραβά».

 

Ασχολείσαι όμως και με το kite surf ενώ πάιρνεις μέρος και σε αγώνες διάθλου-τριάθλου…

 

Με το kite surf ξεκίνησα πριν τέσσερα χρόνια. Μου αρέσει σαν σπορ αλλά ήταν και η αγάπη μου για την θάλασσα άλλος ένας λόγος που ασχολήθηκα. Τα τελευταία χρόνια παίρνω μέρος σε αγώνες διάθλου, τριάθλου και ορεινού τριάθλου. Είναι επίπονα αγωνίσματα όμως οι συγκινήσεις που προσφέρουν είναι κάτι παραπάνω από έντονες και πάντα μέσα στη φύση!

Όλη η επικαιρότητα