Πολιτική

Ανδρέας Νικολακόπουλος για ΑΜΕΑ: Μας εμπνέουν με τον αγώνα και τη δύναμή τους!

Οφείλουμε όχι μόνο σήμερα αλλά και διαρκώς να στέλνουμε το μήνυμα της θεσμικής παρέμβασης αλλά και ανθρώπινης πάνω απ’ όλα ευαισθητοποίησης για ισότιμη πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής μας ζωής.

Θέλουμε και είναι καθήκον μας να επιδιώκουμε μια κοινωνία Δικαιοσύνης και Αξιοπρέπειας χωρίς διαχωρισμούς και εξαιρέσεις. Να αντιμετωπίζουμε με σεβασμό τα Άτομα με Αναπηρία που μας εμπνέουν με τον αγώνα που δίνουν καθημερινά και την αστείρευτη δύναμή τους!

Πρέπει να παραδεχθούμε ότι  δεν έχουν γίνει πολλά ακόμη στη χώρα μας ώστε να εξασφαλισθούν οι κατάλληλες συνθήκες αλλά και οι απαραίτητες υποδομές που θα άρουν τα εμπόδια για τους συνανθρώπους μας σε τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση, η επαγγελματική τους ενασχόληση και πάνω απ’ όλα η ίδια τους την καθημερινότητα.

Η σημερινή Ημέρα λοιπόν, πέρα από τον ισχυρό συμβολισμό της απαιτεί και σε επίπεδο πολιτικής και κουλτούρας αλλά και σε επίπεδο κοινωνίας να υιοθετήσουμε και να προχωρήσουμε μαζί σε λύσεις, παρεμβάσεις, και αλλαγή νοοτροπίας κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, που θα μας θυμίζει πάντα, ότι, το δικαίωμα στη ζωή  και στα ίσα δικαιώματα είναι αξίωματα που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

Όλη η επικαιρότητα