Ανδρέας Νικολακόπουλος: Η καθυστέρηση στην απονομή συντάξεων προκαλεί αγανάκτηση

Οι αιτήσεις που εκκρεμούν διαψεύδουν την κυβέρνηση
για την δήθεν εύρυθμη λειτουργία

 

Εδώ και αρκετό καιρό πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες και από τους Ηλείους ενδιαφερόμενους για την καθυστέρηση στην απονομή των  συντάξεων, παρά το γεγονός ότι οι αιτήσεις τους εκκρεμούν επί μεγάλο χρονικό διάστημα…

Την ανωτέρω δήλωση έκανε χθες ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας και μέλος του Τομέα Δικαιοσύνης και Διαφάνειας της ΝΔ κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, αφού έγινε και ο ίδιος αποδέκτης διαδοχικών παραπόνων από τους απόμαχους της δουλειάς, οι οποίοι μετά από πολλά χρόνια εργασίας, περιμένουν τώρα την έστω και πενιχρή σε αρκετές περιπτώσεις σύνταξή τους, που όμως δεν έρχεται, εξαιτίας χρονοβόρων διαδικασιών.

Η κυβέρνηση – επισημαίνει  ο κ. Νικολακόπουλος – προσπαθεί να μας πείσει για την δήθεν εύρυθμη λειτουργία του ΕΦΚΑ, όταν στην ουσία το Ασφαλιστικό Σύστημα έχει στο σύνολο του απορρυθμιστεί και επικρατεί πραγματικά μια χαώδης κατάσταση, ειδικά σε ότι έχει σχέση με τις συνταξιοδοτήσεις.

Παραλλήλως, κρύβει την αλήθεια από τους πολίτες για την αληθινή εικόνα της συγκεκριμένης διαδικασίας, χρησιμοποιώντας «πονηρές» μεθόδους τεχνητής απόκρυψης του μεγάλου αριθμού εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης που βρίσκονται στοιβαγμένες στα …συρτάρια του ΕΦΚΑ, από την απίστευτη κωλυσιεργία!

Και όμως οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες, μας διαβεβαίωναν την «τακτοποίηση» που θα έκαναν για συνταξιοδοτήσεις σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Τελικά, δεν έκαναν τίποτε άλλο παρά να εξαπατούν τους υπό συνταξιοδότηση συνανθρώπους μας και κάθε φορά να «παίζουν» με την αγωνία τους για το πότε θα δοθεί «πράσινο φως» και θα πάρουν κανονικά τη σύνταξή τους.

 

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ

Ο κ. Νικολακόπουλος, βάζει ένα ακόμη ζήτημα πρόσθετης ταλαιπωρίας για τους Ηλείους εμπλεκόμενους, πολύ περισσότερο για εκείνους που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Αφορά στην μετάβασή τους στην Πάτρα, καθώς ένα μεγάλο μέρος διεκπεραίωσης της διαδικασίας γίνεται στα κεντρικά γραφεία του Ασφαλιστικού Οργανισμού στην Αχαϊκή πρωτεύουσα. Επιπλέον απαιτείται η συγκέντρωση αρκετών εγγράφων (βεβαιώσεις κ.λπ.) από τα προηγούμενα Ασφαλιστικά Ταμεία (π.χ. ΟΓΑ) όπου και σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται η μετάβαση εκτός Νομού, για την εξυπηρέτησή τους.

Πρόκειται για απίστευτη ταλαιπωρία σημειώνει ο κ. Νικολακόπουλος που γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν επαναλαμβάνεται για την συμπλήρωση περαιτέρω στοιχείων και εγγράφων τα οποία  διαπιστώνεται ότι είναι αναγκαία για το φάκελο αίτησης των ενδιαφερόμενων.

Αποτελεί ντροπή ωστόσο, άνθρωποι  που έχουν εφαρμόσει πάνω από τριάντα και σαράντα ή και παραπάνω ακόμη χρόνια στη ζωή τους να τυγχάνουν τέτοιας αντιμετώπισης από την πολιτεία.

Η κυβέρνηση, αντί να μας ….τροφοδοτεί με «ωραία λόγια» κάθε φορά, οφείλει τουλάχιστον να ενημερώσει. Να ζητήσει συγγνώμη απέναντι στους συνταξιούχους, και να αποφασίσει επιτέλους να κάνει πιο σύντομη και ευέλικτη τη λειτουργία των υπηρεσιών της στην απονομή των συντάξεων…