Αγροτικά Ηλεία Πολιτική

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Η ομιλία του βουλευτή για το νομοσχέδιο αναβάθμισης του αγροτικού τομέα

Ακούστε το άρθρο

Τα προβλήματα της Ηλείας μετά και τις πρόσφατες ανυπολόγιστες ζημιές στην ελαιοπαραγωγή από τον καύσωνα, αποτέλεσαν  σημείο ιδιαίτερης αναφοράς κατά την διάρκεια της ομιλίας του Ανδρέα Νικολακόπουλου στη Βουλή για το νομοσχέδιο αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του αγροτικού τομέα.`

Ο Ηλείος κοινοβουλευτικός αναφέρθηκε ειδικά στο Νομό μας σε σχέση με την αναγκαιότητα διασφάλισης αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για καταστροφές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο την περ. χρονιά, ενώ μίλησε για στοχευμένη και ουσιαστική στήριξη γεωργών και κτηνοτρόφων που πλήττονται από τις επιπτώσεις του κορωνοιού, αλλά και των ελληνοποιήσεων ξένων αγροτικών προιόντων εις βάρος της εγχώριας παραγωγής.

ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ

ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Για το τελευταίο αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα για το προιόν της πατάτας, και στον αθέμιτο ανταγωνισμό εξαιτίας αυτής της κατάστασης σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

Με το παρόν Νομοσχέδιο κάνουμε πράξη μια ξεκάθαρη προεκλογική μας δέσμευση απέναντι στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα απέναντι στους Έλληνες αγρότες, εμπόρους και παραγωγούς που τόσα χρόνια παρά τις εκκλήσεις τους είχαν μείνει αβοήθητοι από την πλευρά την Ελληνικής Πολιτείας. Στόχος μας, λοιπόν, είναι να δώσουμε τώρα μια σκληρή μάχη ενάντια στις ελληνοποιήσεις και να θωρακίσουμε τη θέση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, προστατεύοντας την εθνική μας οικονομία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολακόπουλος και στάθηκε στην καθιέρωση ενός αυστηρότατου ακυρωτικού πλαισίου.

Σύμφωνα με αυτό προβλέπονται 5 χρόνια φυλάκισης και 300.000 ευρώ πρόστιμο, το οποίο μπορεί να φτάσει τις 600.000 ευρώ όταν, ο κύκλος εργασιών είναι πάνω από 10 εκατ. ευρώ και να ξεπεράσει τις 600.000 ευρώ, όταν το παράνομα, προσποριζόμενο κέρδος είναι μεγαλύτερο, για όσους εξαπατούν βαφτίζοντας ως ελληνικά ξένα προϊόντα και τρόφιμα.

Πρόκειται για μια πολιτική επιλογή που στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους επίδοξους «ελληνοποιητές», ότι θα αντιμετωπίσουν αυστηρές ποινές και όχι ποινές «χάδι», όπως ίσχυε επί προηγούμενης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τα στοιχεία των «ελληνοποιητών» θα δημοσιοποιούνται πλέον με διάταξη του αρμόδιου Εισαγγελέα» σημείωσε ο κ. Νικολακόπουλος.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ

ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Νικολακόπουλος και σε δύο ακόμη σημαντικές ρυθμίσεις που εισάγονται μέσα από την συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Η πρώτη αφορά την περιστασιακή, μέχρι 70 ημερομίσθια, ανέργων εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ σε αγροτικές εργασίες χωρίς να αυτό να συνιστά λόγω διακοπής της επιδότησης ανεργίας, μια ρύθμιση που έρχεται να αντιμετωπίσει όχι μόνο το πρόβλημα της έλλειψης εργατικών χεριών στην αγροτική παραγωγή αλλά και το πρόβλημα της ανεργίας.

Η δεύτερη αφορά στην ενίσχυση του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων μέσα από τη στελέχωση με περαιτέρω νομικό προσωπικό ώστε να αντιμετωπιστεί ο όγκος των υποθέσεων που δέχεται ο φορέας και να ανταποκριθεί στις ανάγκες. Αυτό που τόνισε ο Ηλείος βουλευτής είναι ότι πρέπει να γίνουν και άλλα πράγματα ως προς την οργάνωση του ΕΛΓΑ, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην ταλαιπωρία των αγροτών, ιδίως του νομού Ηλείας.

ΜΗΤΡΩΟ ΓΙΑ

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ

Ακόμη ο βουλευτής της ΝΔ  επεσήμανε την χρησιμότητα του Εθνικού Ηλεκτονικού Μελισσοκομικού Μητρώου  τονίζοντας μεταξύ  άλλων ότι κάτι τέτοιο θα συμβάλλει στην πάταξη των ελληνοποιήσεων μέσω της παρακολούθησης της αγοράς του μελιού και της εποπτείας των εισαγωγών μελιού και μελισσοκομικών προϊόντων και όπως εξήγησε ταυτόχρονα αντιμετωπίζεται και το ζήτημα των νοθευμένων τροφίμων μέσα από τη θέσπιση μιας ειδικής ρύθμισης που δεν υπήρχε στο παρελθόν.

Όλη η επικαιρότητα