Ηλεία

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Νέα παρέμβαση με επίκαιρη ερώτηση για τους γιατρούς στα Νοσοκομεία

Μία ακόμη προκήρυξη κάλυψης θέσεων ιατρικού προσωπικού κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη εξεύρεσης λύσης…
Ακούστε το άρθρο

Τα προβλήματα με την έλλειψη ιατρικού προσωπικού στα Νοσοκομεία και γενικότερα στις δομές δημόσιας υγείας στην Ηλεία επαναφέρει με νέα επίκαιρη ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη ο βουλευτής του Νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Με αφορμή το γεγονός ότι δεν έχουν υπάρξει ακόμη αποτελέσματα αναφορικά με την τελευταία προκήρυξη για κάλυψη θέσεων ιατρών στις Νοσηλευτικές δομές της Ηλείας, ο κ. Νικολακόπουλος μεταφέρει την εικόνα που εξακολουθεί να είναι ιδιαιτέρως προβληματική από στρεβλώσεις του παρελθόντος, όπως χαρακτηριστικά τονίζει, και ζητά να ενημερωθεί για τον τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης από εδώ και στο εξής, όπως και για την καλύτερη δυνατή λειτουργία των Νοσηλευτικών Μονάδων με το σκεπτικό και το ενδεχόμενο κάποιας αναδιάρθρωσης του υγειονομικού χάρτη στην περιοχή μας από το Υπουργείο Υγείας.

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ

Ειδικότερα στη νέα παρέμβασή του ο Ηλείος κοινοβουλευτικός επισημαίνει :
«Η υγειονομική κρίση ανέδειξε πολλά από τα προβλήματα του δημοσίου συστήματος υγείας, ιδιαίτερα στα περιφερειακά νοσοκομεία, παρά την τεράστια προσπάθεια ενίσχυσής του με υγειονομικό προσωπικό αλλά και επιπλέον οικονομικούς πόρους. Στην Ηλεία λειτουργούν τρία Νοσοκομεία (Ν.Μ. Πύργου- Ν.Μ. Αμαλιάδας-Ν.Μ-Κ.Υ Κρεστένων), έξι Κέντρα Υγείας (Κ.Υ. Βάρδας- Κ.Υ. Σιμόπουλου- Κ.Υ. Γαστούνης- Κ.Υ. Ανδρίτσαινας- Κ.Υ. Αρχαίας Ολυμπίας- Κ.Υ. Ζαχάρως) και πάρα πολλά Περιφερειακά Ιατρεία, τα οποία αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα λόγω της έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Η λειτουργία όλων των δομών υγείας στην Ηλεία είναι άκρως απαραίτητη, επιβάλλεται όμως να ξεπεραστούν στρεβλώσεις και προβλήματα του παρελθόντος και να καθοριστεί εκ νέου ένα συνολικό πλάνο για την αποτελεσματική λειτουργίας τους.

ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε:

Με ποιον τρόπο προτίθεστε να αντιμετωπίστε το πρόβλημα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού στις δομές υγείας της Ηλείας και στην περίπτωση που για ακόμα μία φορά διαπιστωθεί ότι και η τελευταία προκήρυξη θέσεων δεν έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα ποιά επιπλέον μέτρα προτίθεστε να λάβετε;
Υπάρχει σχεδιασμός για αναδιάρθρωση του υγειονομικού χάρτη στην Ηλεία έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερη λειτουργική σύνδεση των νοσοκομείων, αξιοποίηση όλων των δομών και καλύτερη αποτελεσματικότητά τους; Η αναδιάρθρωση του υγειονομικού χάρτη προβλέπει κατάργηση δομών και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα όλων των ανωτέρω ενεργειών;».

Όλη η επικαιρότητα