Ηλεία

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τους χώρους του Συνεδριακού Κέντρου της πόλης

Οι πολίτες έδειξαν τη νίκη της Ν.Δ. και την επανεκλογή του υποψηφίου βουλευτή Ηλείας
Ακούστε το άρθρο

Ψήφο εμπιστοσύνης από εκατοντάδες  πολίτες, έλαβε ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής 19 Μαΐου, στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας.

Ο βουλευτής Ηλείας έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους  κατοίκους της Αμαλιάδας αλλά και όλης της Ηλείας, που έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν και να του εκφράσουν πλήρη στήριξη στο πρόσωπό του, στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο κ. Νικολακόπουλος  εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τους ανθρώπους που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στον πλευρό του, εκλέγοντάς τον  ως εκπρόσωπό τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, κάτι που ο ίδιος επάξια τίμησε κατά τη διάρκεια της τετραετίας, δικαιώνοντας πλήρως τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που τον εμπιστεύτηκε ως υποψήφιο βουλευτή.

Διαβεβαίωσε δε πως κατά την επόμενη τετραετία θα αγωνιστεί με ακόμα μεγαλύτερο σθένος και προσπάθεια, για την υπεράσπιση και προώθηση των θεμάτων και προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες, με γνώμονα πάντα το συμφέρον του Νομού  και της πατρίδας μας, γενικότερα.

Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα

Μιλώντας προς τους πολίτες, ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας αρχικά αναφέρθηκε  στις προσπάθειες που έγιναν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατά την απερχόμενη τετραετία, επισημαίνοντας πως είχε να αντιμετωπίσει μια σειρά από πρωτοφανείς κρίσεις τις οποίες διαχειρίστηκε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, καταφέρνοντας να εξασφαλίσει κοινωνική ειρήνη και συνοχή.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην  εθνική και στρατιωτική θωράκιση της χώρας, με την προμήθεια απαραίτητων εξοπλισμών, μεταξύ των οποίων είναι και τα F-35 που όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός θα εγκατασταθούν στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, τονώνοντας την οικονομία της περιοχής με επένδυση 150 εκατ. ευρώ.

Δήλωσε δε υπερήφανος που διατέλεσε μέλος  της επιτροπής άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής, που ψήφισε τις συμφωνίες  για την ενίσχυση της άμυνας της χώρας μας, την ώρα που όπως τόνισε κάποιοι άλλοι  και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν ούτε τις μεγάλες αμυντικές συμφωνίες ούτε την αμυντική θωράκιση της χώρας.

Παράλληλα ανέφερε πως θα προσελκυστούν επιπλέον μεγάλες επενδύσεις, θα δημιουργηθούν  ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας  και καλύτεροι μισθοί για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες  και κυρίως για τους νέους μας, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως έρχονται να μας υποσχεθούν αυτοί που επέβαλλαν 29 νέους φόρους και αύξησαν τον ΕΝΦΙΑ και τον ΦΠΑ και προτείνουν μέτρα που ξεπερνούν τα 40 δις, αλλά κάποιοι απ’ αυτούς όπως ο κ. Κατρούγκαλος δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια τι μας περιμένει…

Ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος

Θερμά χειροκροτήματα έλαβε ο βουλευτής Ηλείας, όταν μιλώντας για το Νομό μας αναφέρθηκε στην υλοποίηση του ζωτικής σημασίας έργου του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, που είχε κατακερματιστεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε οκτώ εργολαβίες, εξυπηρετώντας ιδιωτικά συμφέροντα και πολιτικές σκοπιμότητες και που  με προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη καταφέραμε, όπως τόνισε,   να επαναφέρουμε το έργο εκεί που έπρεπε να είναι εξ αρχής, στην Ολυμπία Οδό.

Ιδιαίτερη αναφορά  επίσης έκανε στο  ειδικό πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό για το παραλιακό μέτωπο της Ηλείας, που είναι ένα από τα δέκα για όλη τη χώρα χρηματοδοτούμενα από το Ταμεία Ανάπτυξης και βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης έπειτα από πρόταση που υπέβαλε ο ίδιος στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς.

Όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα εξήγησε πως πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους τομείς ανάπτυξης για την Ηλεία, που  θα πρέπει να συνδεθεί  με την μεταποίηση και με τον Τουρισμό μας.

Στο επίκεντρο της ομιλίας του υποψήφιου βουλευτή βρέθηκε και το μείζον θέμα της  διαχείρισης του νερού, με την υλοποίηση πολύ σημαντικών  έργων  υπογειοποίησης   των  δικτύων  άρδευσης  ενώ για το φράγμα της λίμνης Καραμανλή, επεσήμανε πως  προχωράμε σε μελέτη για την αναβάθμιση του.

Συγχρόνως  ανέφερε πως η κυβέρνηση βρέθηκε δίπλα στους αγρότες του Νομού  με άμεσες αποζημιώσεις πολλών εκατομμυρίων από τον ΕΛΓΑ, ενώ για πρώτη φορά η ελληνική πολιτεία αντέδρασε τόσο γρήγορα και με υψηλές αποζημιώσεις, για τις προκαταβολές από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Οι στόχοι  για την τετραετία

Τους στόχους για την επόμενη τετραετία, που εντάσσονται μέσα σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο έχει εκπονηθεί με εντολή του πρωθυπουργού και με τη συμβολή της Διανέοσις, μεταξύ άλλων ο βουλευτής Ηλείας τους προσδιόρισε ως εξής:

-Αναβάθμιση της δημόσιας υγείας. Είμαστε αποφασισμένοι και θα το κάνουμε πράξη. Έχουμε ήδη προσλάβει σημαντικό αριθμό προσωπικού. Θα πρέπει να βρούμε τρόπο να προσελκύσουμε και γιατρούς.

-Η Ηλεία να αποκτήσει ρόλο στην εκπαίδευση. Τον ρόλο που της αξίζει και της χρωστάει η Ελληνική Πολιτεία.  Έχει ήδη υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας για την λειτουργία μεταπτυχιακού τμήματος στην Αρχαία Ολυμπία. Έχει επίσης υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας για τη λειτουργία Αγροτικής Σχολής στην Αμαλιάδας. 

-Διεκδίκηση για  λειτουργία ξενόγλωσσης σχολής στην Αρχαία Ολυμπία με αντικείμενο τον Ολυμπισμό, τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό και τη Φιλοσοφία.

– Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού επικαιροποιούμε ήδη τις μελέτες για τον δρόμο από τον Πύργο μέχρι την Τσακώνα. Και θα προχωρήσουμε στη σύνδεση της Ολυμπίας οδού με την Ολυμπία. 

«Προχωράμε σταθερά και τολμηρά μπροστά, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και ομαλότητα που μόνο μια αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας 

Πάμε για μεγάλη νίκη την Κυριακή. Πάμε για να δώσουμε το μήνυμα της αυτοδυναμίας» κατέληξε την ομιλία του καταχειροκροτούμενος ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας. 

Όλη η επικαιρότητα