Ηλεία

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Το «πυροτέχνημα» και η αποτυχία ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην μεγάλη εθνική προσπάθεια

Ο βουλευτής Ηλείας για την εξεταστική, στη Βουλή
Ακούστε το άρθρο

«Η Εξεταστική αυτή θα μείνει στην ιστορία ως ένα ακόμα πυροτέχνημα του ΣΥΡΙΖΑ, ως μια ακόμα προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης , ως μια ακόμα προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διχάσει και να πολώσει εν μέσω μιας εθνικής προσπάθειας που απαιτεί ενότητα και συμπόρευση». 

Με την ανωτέρω επισήμανση, που ουσιαστικά αποτέλεσε και τον επίλογο της ομιλίας του στη Βουλή, έκανε την τοποθέτησή του ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλεια για το πόρισμα της πλειοψηφίας και των πορισματικών απόψεων των κομμάτων της μειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής «για την διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος».

Στην σχετική συζήτηση, που ήταν μια ιστορική κοινοβουλευτικού ελέγχου διαδικασία της Βουλής καθώς είναι η πρώτη φορά -μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος- που δόθηκε η δυνατότητα και συστάθηκε Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή με πρόταση της μειοψηφίας, ο κ. Νικολακόπουλος ξεκίνησε την αναφορά του, απευθυνόμενος στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, ακριβώς από την λανθασμένη τακτική μιας δυνατότητας που δόθηκε προς αυτήν λέγοντας χαρακτηριστικά :

«Χρησιμοποιήσατε ένα όπλο το οποίο για πρώτη φορά έδωσε το Σύνταγμά μας στην μειοψηφία μετά από πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για να υπονομεύσετε αυτή την εθνική προσπάθεια. Εργαλειοποιήσατε και ευτελίσατε μια πολύ σημαντική καινούρια κοινοβουλευτική διαδικασία.

Για να μας πείτε τι με αυτή την πρόταση;

Ότι η καμπάνια ενημέρωσης των συμπολιτών μας για την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας για την αποτροπή μετάδοσης της πανδημίας αλλά και για την αναγκαιότητα  του εμβολιασμού για την προστασία της δημόσιας υγείας, έγινε για να κατασπαταληθούν δημόσια χρήματα και να χειραγωγηθεί η κοινή γνώμη».

ΤΟ … ΛΑΘΟΣ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Ακολούθως  ο Ηλείος κοινοβουλευτικός  μίλησε και για τους άστοχους χειρισμούς στην επικοινωνιακή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ με δημοσιεύματα απαράδεκτα,  την ώρα που η χώρα προσπαθούσε και προσπαθεί ακόμη να αντιμετωπίσει μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, υποστηρίζοντας τα εξής:

«Αξίζει να θυμίσουμε όμως ορισμένα δημοσιεύματα από φιλικά σε εσάς Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης  εκείνο το χρονικό διάστημα τα οποία ήταν αντίθετα σε αυτή την εθνική προσπάθεια. Δημοσιεύματα με τίτλους όπως «Από το “Μένουμε Σπίτι”, στο “Μένουμε Ταπί”», « Από τον Κορωνοϊό στον  κοροϊδοϊό», «Μάσκα – Φίμωτρο» «Μένουμε άνθρωποι» κ.α.,

Όταν το μήνυμα που έπρεπε να περάσουμε στους πολίτες ήταν μένουμε σπίτι-μένουμε ασφαλείς, εσείς στέλνατε τέτοια μηνύματα στους πολίτες.

Σε σχέση με την καμπάνια του εμβολιασμού παρά τις γνωστές υπονομευτικές δηλώσεις περί εμπορίου ελπίδας , ξεστοκαρίσματος  εμβολίων χωρίς άδεια ή με προσωρινή άδεια  , πρέπει να θυμίσω ότι

αρχικά μας κατηγορήσατε ότι δεν λαμβάνουμε μέτρα , όταν λαμβάναμε μέτρα για υποχρεωτικότητα, εκτός από το ότι δεν τα ψηφίζατε μας λέγατε ότι πρέπει να πείσουμε τους πολίτες και όταν κάναμε καμπάνια για να πείσουμε τους πολίτες για τον εμβολιασμό μας λέγατε ότι κατασπαταλούμε χρήματα. Με απλά λόγια « Όχι σε όλα».

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΡΥΨΕΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ

Σε ακόμη πιο αυστηρό τόνο ο κ. Νικολακόπουλος εξήγησε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κατέφυγε σε τέτοιου είδους πολιτικές πρακτικές τονίζοντας :

«Βέβαια, με την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής επιτροπής δεν υπονομεύσατε μόνο την εθνική προσπάθεια. Στόχος σας είναι να δικαιολογήσετε και την δική σας αποτυχία να πείσετε τους πολίτες για μια σοβαρή εναλλακτική πολιτική  πρόταση. Τι λέγατε  ουσιαστικά με την πρότασή σας; 

Οι πολίτες δεν μας ακολουθούν γιατί χειραγωγούνται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τις δημοσκοπικές εταιρίες (τα οποία πληρώνονται από την καμπάνια λόγω της πανδημίας και η κοινή γνώμη αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις εσφαλμένα επειδή οι δημοσκοπικές εταιρίες πληρώνονται και αυτές από την κυβέρνηση και βέβαια συντελούν και αυτές στην χειραγώγηση της κοινής γνώμης).

Η εκδοχή αυτή δικαιολογεί την δική σας απουσία πολιτικού λόγου. Έτσι, δεν φταίει η έλλειψη σοβαρού πολιτικού λόγου, σοβαρών πολιτικών επιχειρημάτων που δεν πείθονται οι πολίτες. ΦΤΑΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ , ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ.

Ουσιαστικά, η κριτική ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο σημείο να επικεντρώνεται μόνο στο γιατί δεν συμμετείχε σε μια μόνο καμπάνια φιλικό προς αυτόν μέσο μαζικής ενημέρωσης και συγκεκριμένα το DOCUMENTO. Ή σε θέματα διαδικαστικά όπως, για το αν θα καταθέσει ο Υπουργός Στέλιος Πέτσας ο οποίος σας είχε απαντήσει για τα θέματα αυτά σε πάνω από 17 κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις.

Ειδικά δε στο θέμα της καμπάνιας εμβολιασμού και εσείς οι ίδιοι στην εξεταστική επιτροπή δεν μπορέσατε να βρείτε απολύτως τίποτα μεμπτό καθώς η διαδικασία αν και οργανώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα ήταν όχι μόνο απολύτως νόμιμη αλλά και υποδειγματική….».

Όλη η επικαιρότητα