Συνεντεύξεις Τεχνολογία

Ανδρέας Σπυρόπουλος: «Με το Ηλεκτρονικό Εμπόριο έχω καταφέρει να είμαι οικονομικά ανεξάρτητος»

Ακούστε το άρθρο

Στα 27 του κι έχοντας ολοκληρώσει έναν ευρύ κύκλο σπουδών (ως Τεχνικός Η/Υ & Δικτύων, έχω τελειώσει επίσης Marketing, Management και Advertising), ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ζει και εργάζεται στον Πύργο. Μάλιστα τους τελευταίους μήνες ασχολείται ενεργά με το Ηλεκτρονικό Εμπόριο για το οποίο σήμερα –μέσω της στήλης- μας αποκαλύπτει περισσότερα…

Τι θα απαντούσες σε κάποιον που θα σε ρωτούσε ποια είναι η ιδιότητα σου και τι δουλειά κάνεις;

Είμαι απόφοιτος Τεχνικός Η/Υ & Δικτύων, έχω τελειώσει επίσης Marketing, Management και Advertising, κατέχω το proficiency, το ecdl όπως επίσης έχω παρακολουθήσει και διαδικτυακά και μη σεμινάρια. Δυστυχώς όμως λόγω των δυσκολιών της εποχής έπρεπε να στραφώ κάπου αλλού, σε μια εναλλακτική πηγή εσόδων. Και τι καλύτερο από το διαδίκτυο. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να ασχοληθώ με το E-Commerce.

Τι είναι το E-Commerce;

Το E-Commerce ή κοινώς Ηλεκτρονικό Εμπόριο, είναι η δυνατότητα να δημιουργήσεις την δική σου διαδικτυακή επιχείρηση από την άνεση του σπιτιού σου, χωρίς στοκ ή κεφάλαιο και να πουλάς προϊόντα στις παγκόσμιες πλατφόρμες Ηλεκτρονικού Εμπορίου όπως είναι το eBay, το Amazon, το Bonanza και το Shopify.

Ποιες είναι οι προοπτικές του E-Commerce;

Το E-Commerce είναι η καινούργια παγκόσμια μεγατάση. Παρουσιάζει αύξηση 15% – 20% κάθε χρόνο και για να μιλήσουμε και με νούμερα αυτό εκφράζεται σε 3,5 τρις δολάρια… (σ.σ. στατιστικά του 2016). Άρα όπως καταλαβαίνετε οι προοπτικές είναι τεράστιες διότι το εύρος της δραστηριότητας μας είναι παγκόσμιο. Κατ’ επέκταση γίνεται αντιληπτό ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να το εκμεταλλευτεί προς όφελός του και να δημιουργήσει την οικονομική του ανεξαρτησία.

Τι πρέπει να διαθέτει κάποιος για να ασχοληθεί με αυτό;

Κατ’ αρχήν δεν υπάρχει όριο ηλικίας. Οι απαιτήσεις δεν είναι μεγάλες. Η βασική γνώση χειρισμού Η/Υ και μία στοιχειώδη γνώση Αγγλικών είναι αρκετές για να ξεκινήσει κάποιος. Από εκεί και πέρα όμως για να πετύχει, χρειάζεται και την κατάλληλη εκπαίδευση και καθοδήγηση. Εκεί λοιπόν έρχεται το INFINii, μια πολυμορφική και πολυδιάστατη πλατφόρμα που παρέχει την κατάλληλη εκπαίδευση και υποστήριξη, όπως και όλα τα εργαλεία που θα χρειαστεί κάποιος για να πετύχει.

Τι εννοείς εκπαίδευση και εργαλεία;

Στο INFINii υπάρχουν πολύ έμπειροι εκπαιδευτές οι λεγόμενοι (E-Commerce Experts), ένας από αυτούς είμαι και εγώ, που παρέχουμε όλες τις πληροφορίες και την υποστήριξη που χρειάζεται κάποιος έτσι ώστε να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί στο E-Commerce και να φθάσει στην επιτυχία. Και όλα αυτά επιτυγχάνονται χάρη στο πλούσιο υλικό που υπάρχει όπως PDF, Εκπαιδευτικά Βίντεο, Εργαλεία E-Commerce, παρουσιάσεις και Webinar. Δηλαδή τα λεγόμενα διαδικτυακά φροντιστήρια. Μην ξεχνάμε όμως πως υπάρχει και ο προσωπικός εκπαιδευτής που είναι δεσμευμένος να παρέχει τα μέγιστα.

Πόσο καιρό ασχολείσαι και τι έχεις καταφέρει μέχρι τώρα;

Ασχολούμαι επαγγελματικά και το λέω αυτό διότι είναι η βασική και μόνιμη ενασχόληση μου τους τελευταίους 7 μήνες. Μπορεί να φαίνεται λίγος ο καιρός αλλά τα αποτελέσματά στο εγχείρημα αυτό ήταν άμεσα και μεγάλα. Δεν χρειάζομαι άλλη δουλειά. Αυτή είναι η δουλειά μου πλέον και αυτό είναι το μέλλον μου. Έχω καταφέρει να πετύχω την οικονομική ανεξαρτησία που ο καθένας μας ονειρεύεται και βλέπει μόνο στην τηλεόραση.

Τι άλλο έχεις να προσθέσεις για το E-Commerce;

Η αμφιβολία πάντα υπάρχει. Είναι λογικό. Αλλά να ξέρετε ένα πράγμα που πιστεύω… αποτυχημένος δεν είναι αυτός που προσπάθησε και απέτυχε, αλλά αυτός που απέτυχε να προσπαθήσει. Το E-Commerce είναι κάτι που δουλεύει σε παγκόσμια κλίμακα και πολύ καλά μάλιστα. Το είδαμε πρώτοι και το γνωρίζουμε πριν από σας. Δεν έχει να φοβηθεί κανείς τίποτα. Η γνώση είναι μεγάλη και η επιτυχία δεδομένη.

Πώς μπορεί να έρθει σε επικοινωνία κάποιος μαζί σου για περισσότερες πληροφορίες;

Μέσω της Σελίδας μου στο Facebook  Andreas Spyropoulos E-Commerce Expert  και στο e-mail  spiropouloscorp1@gmail.com.
Θα απαντήσω σε όλους τους ενδιαφερομένους και θα αφιερώσω χρόνο έτσι ώστε να τους εξηγήσω τα πάντα για να καταλάβουν πραγματικά τι σημαίνει E-Commerce  και πόσο τεράστιες δυνατότητες προσφέρει. Τελειώνοντας, στόχος μου είναι να φέρω και να καθιερώσω το E-Commerce στον Πύργο και την Ηλεία γενικότερα.

Όλη η επικαιρότητα