Ηλεία

Ανδριάνα Αγγελακοπούλου: Η προσφορά έχει μόνο αρχή..

Η Ανδριάνα είναι από τα πρόσωπα που δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Τόσο ο χώρος της δουλειάς της, όσο και η εικοσάχρονη ενασχόλησή της με τα κοινά, την έκαναν γνωστή στην κοινωνία του Πύργου και της Ηλείας γενικότερα.

Εκείνο όμως που την καθιέρωσε είναι η εθελοντική της δράση που ξεκίνησε από μαθήτρια της τότε Ε΄Γυμνασίου, ως μέλος του Ερυθρού Σταυρού. Γέννημα-θρέμμα Πυργιώτισσα, γνωρίζει όσο κανείς άλλος τις γειτονιές, τους ανθρώπους και τα προβλήματα τους και έχει δώσει πολλές προσωπικές μάχες για να χαρίσει  χαμόγελα και ευτυχία σε αυτούς που το είχαν ή το έχουν ανάγκη μέχρι και σήμερα.

Από το ρόλο της αντιδημάρχου των κοινωνικών υπηρεσιών Πύργου συνέβαλε στην επίλυση προβλημάτων των ευπαθών ομάδων που λόγω κρίσης ή ιδιαιτεροτήτων είχαν ανάγκη για βοήθεια. Παραμερίζοντας ακόμη και το νόμο η Ανδριάνα είναι ένα κορίτσι που αφιέρωσε τη ζωή της στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε κάτι που συνεχίζει μέχρι σήμερα, μέσα από τη δράση του συλλόγου Γυναικών που έχει ιδρύσει.

Οικογένεια και δικά της παιδιά δεν έκανε, όμως, θεωρεί παιδιά της, όλα όσα μέχρι σήμερα φώλιασαν στην αγκαλιά της και μάλιστα σε δύσκολες ώρες .

Ανδριάνα, τί σημαίνει για εσένα να προσφέρεις ;

Είναι χαρά και απαραίτητο συναίσθημα για να μπορώ να επιβιώνω καθημερινά σαν άνθρωπος.

Από πού πηγάζει η αγάπη του κόσμου για εσένα ;

Από τη χαρά που ζωγραφίζεται στα πρόσωπά τους όταν νιώθουν ότι είμαι δίπλα τους, ότι τους συμπαραστέκομαι..Αυτό σε μένα δίνει δύναμη για να συνεχίσω..

Τί είναι ο Πύργος για εσένα ;

Είναι όλη μου η ζωή. Ο τόπος που γεννήθηκα, που μεγάλωσα, που χάρηκα, που έκλαψα και που ποτέ δεν εγκατέλειψα. Είναι ο τόπος μου, πονάω όταν πονάει και χαίρομαι όταν χαίρεται.

Μίλησέ μου για το σύλλογο οι «Πυργιώτισσες».

Ήταν ένα όραμα που είχα πολλά χρόνια πριν. Ήθελα να φτιάξω ένα σύλλογο που να ανήκει αποκλειστικά στις γυναίκες. Δέκα χρόνια που λειτουργεί, πιστεύω ότι το έχουμε καταφέρει. Έχει μια ανοδική πορεία καθώς όλο και περισσότερες γυναίκες εγγράφονται σε αυτόν. Οι καθημερινές του δραστηριότητες τον καθιστούν αγαπητό και ζεστό κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα 500 μέλη-γυναίκες που αριθμεί.

Ως αντιδήμαρχος Πρόνοιας & Αλληλεγγύης πες μου μια δυνατή στιγμή που σε συγκλόνισε.

Πολλά περιστατικά έχουν συγκλονίσει την ψυχή μου. Ένα πρωί θυμάμαι χτύπησε η πόρτα του γραφείου μου..ήταν μια γυναίκα και μου ζήτησε τρόφιμα, ήταν Αύγουστος και είχε καύσωνα. Δίπλα της υπήρχε ένα καρότσι με δύο μωρά 10 ημερών το ένα επάνω στο άλλο, επειδή το καρότσι ήταν μόνο για ένα. Τα παιδιά όταν πλησίασα και τα είδα δεν ήταν σε καλή κατάσταση και επέμεινα να τα πάμε προληπτικά στο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν αφυδατωμένα. Τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και από τότε μαθαίνω συχνά νέα τους ότι είναι καλά και σε καλά χέρια.

Σήμερα πώς είναι η καθημερινότητά σου, που δεν είσαι στο δημαρχείο ;

Δεν έχει αλλάξει τίποτα, κάνω ακριβώς τα ίδια πράγματα, ίσως και περισσότερα. Η προσφορά είναι ανεξάρτητη από θέσεις, κόμματα, θρησκείες κτλ. Κάθε μέρα βοηθάω συνανθρώπους μας. Όλο αυτό για μένα είναι τρόπος ζωής.

Τί παραπάνω θα ήθελες να είχες κάνει στη ζωή σου;

Είμαι πλήρης από τη ζωή μου. Ευχαριστώ το Θεό που με αξίωσε να ζήσω και είμαι γερή να κάνω πράγματα που είναι χρήσιμα για την κοινωνία. Αυτά ήθελα να κάνω, αυτά κάνω και θα συνεχίσω να τα κάνω.

Υπάρχει κάτι που σε κάνει να έχεις μετανιώσει ; Κάτι που να σε θυμώνει ;

Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα, όλα όσα έκανα ήθελα και τα έκανα. Όλα τα έκανα με αγάπη και σεβασμό και από όλα διδάχθηκα. Ναι, με θυμώνει η αχαριστία, η ζήλια και η έλλειψη σεβασμού. Αυτά τα τρία δεν υπάρχουν στη ζωή μου είναι εντελώς ξένα ως προς εμένα και δεν μπορώ να τα δεχτώ.

Από μαθήτρια του γυμνασίου ασχολείσαι με τον εθελοντισμό. Η χώρα μας σήμερα με τα προβλήματα που ήδη έχει μπορεί να προσφέρει στους πρόσφυγες, τους μετανάστες και στους παράνομους μετανάστες ;

Πιστεύω ότι μπορεί. Η Ελλάδα είναι η χώρα της φιλοξενίας, η χώρα της δημοκρατίας και οι Έλληνες ως λαός είμαστε μεγαλόψυχοι. Σίγουρα δυσκολευόμαστε κι εμείς, αλλά ναι, μπορούμε να προσφέρουμε…

Who Is Who..?

Είναι πτυχιούχος της τριετούς Νοσηλευτικής Σχολής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καθώς και της διετούς Νοσηλευτικής Σχολής Τζανείου. Επίσης είναι πτυχιούχος του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης Σ.Β.Ι.Ε. στην ειδικότητα της Βοηθού Ακτινολόγου.Έχει εργαστεί στη Δ/νση Υγιεινής Πύργου στο τμήμα Εμβολίων για 20 έτη, στο Αγροτικό Ιατρείο Ζαχάρως για 10 έτη και στο Νοσοκομείο Κρεστένων για 2 έτη.Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Α΄ Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων Πύργου 2002-2006. Ήταν Πρόεδρος για τα έτη 2003-2006 των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Πύργου. Ήταν Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Διαμερίσματος Ελαιώνα, Πρόεδρος στο 5ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείου Πύργου και στο Νηπιαγωγείο Αγίας Φιλοθέης. Μέλος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πύργου, Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Πύργου «ΟΙ ΠΥΡΓΙΩΤΙΣΣΕΣ». ενώ παράλληλα από το ίδιο έτος είναι και Πρόεδρος του Κ.Α.Π.Η. Πύργου, έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πύργου και ήταν αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας; και Αλληλεγγύης από το 2014 μέχρι και τον Αύγουστο του 2019. Στη διάρκεια της θητείας της ως αντιδήμαρχος εφαρμόστηκε πιλοτικά στο Δήμο Πύργου το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, από τις 14 Ιουλίου2016 έως το Νοέμβριο του ίδιου έτους, όπου είχε επιλεχθεί μαζί με άλλους 29 Δήμους. Εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Τράπεζας απέδωσαν τα εύσημα προς την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Πύργου, όσον αφορά την αποτελεσματικότητά της, επίσης είναι αντιπρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων  Ουσιών Ν. Ηλείας (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ), σε συνεργασία με τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών κ.ά…

Όλη η επικαιρότητα