Ηλεία

Ανδρίτσαινα: Τον έσωσε η Κινητή Αστυνομική Μονάδα!

Καθοριστική ήταν η συμβολή της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας προ ημερών στην ορεινή κοινότητα των Ροβίων Ανδρίτσαινας, στη σωματική ακεραιότητα ενός ηλικιωμένου, περίπου 85 ετών, ο οποίος έπεσε στη μέση του δρόμου και αδυνατούσε να σηκωθεί.

Ο άτυχος 85χρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, επιχείρησε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του, αλλά περίπου 80 μέτρα μακριά από το σπίτι του δεν άντεξε και κατέρρευσε, ζητώντας βοήθεια. Μάταια προσπάθησαν δύο γυναίκες ηλικιωμένε να τον σηκώσουν, αφού –όπως είναι λογικό- δεν είχαν τις απαραίτητες δυνάμεις. Για καλή τους τύχη, όμως, από την περιοχή περνούσε εκείνη την ώρα η Κινητή Αστυνομική Μονάδα, η οποία ειδοποίηθηκε για το συμβάν. Λίγα λεπτά αργότερα, οι αστυνομικοί της Μονάδας έφτασαν στο σημείο και βοήθησαν  τον άτυχο ηλικιωμένο να σηκωθεί και τον μετέφεραν με ασφάλεια στο σπίτι του.

Η πρόεδρος της ΤΚ Ροβίων, Έφη Αθανασοπούλου, εξέφρασε στην εφ. «Πατρίς» τις ευχαριστίες της προς τους αστυνομικούς και τόνισε τη σημασία του νέου θεσμού της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Είναι πολύ σημαντικό να περνά η Κινητή Μονάδα από τα μέρη μας, διότι επιδρά θετικά στην ψυχολογία των κατοίκων μας, οι οποίοι είναι κυρίως ηλικιωμένοι και είναι λογικό να αισθάνονται ανασφάλεια. Αν δεν ήταν εδώ οι αστυνομικοί, δεν θα είχαμε κάποιον να μας βοηθήσει να σηκώσουμε τον παππού και δεν ξέρω πώς θα τα καταφέρναμε. Γενικότερα, πάντως, η ορεινή ζώνη στην Ανδρίτσαινα και στα γύρω χωριά έχει ανάγκη από επαρκέστερη αστυνόμευση», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» η κα Αθανασοπούλου.

Όλη η επικαιρότητα