Ηλεία

Ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» χωριά του δήμου Πύργου (VIDEO)

zhmies_ksylokera_1.jpg

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η χθεσινή κακοκαιρία που έπληξε την ευρύτερη περιοχή του δήμου Πύργου, με τους δυνατούς ανέμους αλλά και τα υψηλά ποσοστά βροχής, που σε πολλές περιπτώσεις δημιουργήσαν και χαλαζόπτωση, να προκαλούν έντονα προβλήματα κυρίως στα χωριά.

Στο έλεος του ανεμοστρόβιλου, ωστόσο, βρέθηκαν χθες κυρίως οι περιοχές Ξυλοκέρας, Μυρτιάς και Σκουροχωρίου, όπου οι δυνατοί άνεμοι, ξερίζωσαν δέντρα και ξήλωσαν σκεπές από κατοικίες. Ο ανεμοστρόβιλος διήρκεσε μόλις λίγα λεπτά, ωστόσο ήταν αρκετά για να καταστραφούν από τη μια στιγμή στην άλλη, εκτάσεις ελαιοκαλλιέργειας αλλά και αγροτικές μονάδες και κατοικίες.

Οι κάτοικοι της περιοχής της Ξυλοκέρας, στον οικισμό Καπανδρίκι, δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν αντιλήφθηκαν πως από τα ίδια τους τα σπίτια «έφευγαν» στην κυριολεξία τα κεραμίδια ενώ ο έντονος θόρυβος από τους ανέμους προκάλεσε τον φόβο και τον τρόμο στους ιδίους, που προσπαθούσαν να προστατευθούν.

Όπως ανέφεραν οι κάτοικοι του οικισμού στo patrisnews.com αργά το απόγευμα της Παρασκευής η έντονη κακοκαιρία και η βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα σπίτια να πλημμυρίσουν και καλλιέργειες να εξαφανισθούν ενώ από χθες τα ξημερώματα, συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας και οι κάτοικοι του Καπανδρικίου, προσπαθούσαν να επουλώσουν τις ζημιές που προκάλεσε η πρωτοφανής νεροποντή και ο ανεμοστρόβιλος.

Μάλιστα οι περισσότεροι από τους κατοίκους του οικισμού, αναγκάστηκαν, όπως τόνισαν, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να φιλοξενηθούν σε συγγενικά τους πρόσωπα, καθώς τα νερά είχαν καλύψει τα πάντα ενώ ο κίνδυνος τραυματισμών ήταν αρκετά μεγάλος.

Σύμφωνα με την καταγραφή που έκανε το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πύργου, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή το βράδυ της Παρασκευής στα συμβάντα, αρκετά σπίτια έχουν υποστεί ζημιές στην περιοχή της Ξυλοκέρας και συγκεκριμένα στον οικισμό Καπανδρικίου ενώ και καλλιέργειες έχουν καταστραφεί. Επίσης, όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του στο patrisnews.com ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παναγόπουλος, φαίνεται πως ο ανεμοστρόβιλος και η βροχόπτωση έπληξαν στο μέγιστο βαθμό τους την περιοχή της Ξυλοκέρας ενώ λιγότερο επλήγησαν οι περιοχές Σκουροχωρίου και Μυρτιάς.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα