Κόσμος

Ανέσυραν ζωντανό από τα συντρίμμια έναν 15χρονο στο Νεπάλ! (VIDEO)

anesyran_zontano_apo_ta_syntrimmia_enan_15hrono.jpg
Ακούστε το άρθρο

Πέντε ημέρες έπειτα από τον φονικό σεισμό των 7,9 Ρίχτερ στο Νεπάλ και οι αρχές στην πρωτεύουσα, Κατμαντού, ανέσυραν σήμερα ζωντανό από τα συντρίμμια ένα 15χρονο αγόρι.

Η «θαυματουργή» διάσωση, όπως χαρακτηρίζεται στο Twitter, συνέβη πέντε ολόκληρες ημέρες μετά από το χτύπημα του σεισμού των 7,9 Ρίχτερ στο Νεπάλ και ενώ ο τραγικός απολογισμός του Εγκέλαδου έχει ξεπεράσει τους 5.500 νεκρούς.

Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων μεταδόθηκαν ζωντανά από το BBC Five Live, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

«Το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί γύρω από το συνεργείο διάσωσης άρχισε να ζητωκραυγάζει όταν εμφανίστηκε το φορείο με τον 15χρονο, του οποίου το πρόσωπο ήταν καλυμμένο με σκόνη», αναφέρει το news.sky.com.

Ο έφηβος ανακαλύφθηκε εγκλωβισμένος κάτω από τα ερείπια ενός σπιτιού από μία ομάδα αναζήτησης, η οποία συνεργάζεται με διασώστες της USAID. Οι Αμερικάνοι διασώστες αγωνίζονταν να απεγκλωβίσουν τον 15χρονο εδώ και πολλές ώρες και τελικά οι κόποι τους ανταμείφθηκαν, όταν ο νεαρός ανασύρθηκε ζαλισμένος, αλλά ζωντανός. 

Σύμφωνα με τα νεπαλέζικα μέσα ενημέρωσης, το αγόρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Την ίδια τύχη είχε, όμως, και μια 11χρονη στην Μπακταπούρ η οποία κατάφερε να μείνει ζωντανή κάτω από τα συντρίμμια για 90 ολόκληρες ημέρες.

 
Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα