Επιχειρήσεις Ηλεία Καταναλωτές

Ανέβασαν ρολά στην Αμαλιάδα

Με την ελπίδα ότι θα στηριχτούν από την Πολιτεία, άνοιξαν χθες το πρωί και τα καταστήματα λιανικού εμπορίου στην Αμαλιάδα, τους καταστηματάρχες να έχουν λάβει όλα τα μέτρα προστασίας από τον ιό και να  καλούν τον κόσμο να στηρίξει την αγορά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Με την αγορά να είναι κλειστή για 2 μήνες, η χθεσινή εικόνα στο κέντρο της πόλης, θύμιζε την… προκορονοϊού εποχή. Και η ψυχολογία ήταν σαφώς καλύτερη, αφού μετά από καιρό οι επαγγελματίες «ανέβασαν» και πάλι ρολά και ο κόσμος ένοιωσε την αλλαγή αυτή.

Αρκετοί ήταν αυτοί που επισκέφθηκαν τα μαγαζιά για να ανανεώσουν την καλοκαιρινή τους γκαρνταρόμπα, αλλά κυρίως να τονώσουν την διάθεσή τους!

Οι επαγγελματίες επεσήμαναν ότι αρχίζουν την προσπάθεια προσαρμογής και καλούν τον κόσμο να εμπιστεύεται την τοπική αγορά. Παράλληλα, ζητούν ουσιαστική στήριξη από την Πολιτεία με μέτρα, που δεν θα βοηθήσουν πρόσκαιρα, αλλά θα τονώσουν την-έτσι κι αλλιώς- κλονισμένη οικονομία της αγοράς, με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Νίκος Σιαψάλης πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας

«Η αγορά άνοιξε. Τα καταστήματα της Αμαλιάδας άνοιξαν. Ευελπιστούμε ο κόσμος να στηρίξει τις μικρές, τοπικές επιχειρήσεις και να σταματήσει να ψωνίζει από τα πολυκαταστήματα και το ίντερνετ.  Πρέπει να στηρίξουμε όλοι την τοπική αγορά, σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία.

Ευελπιστούμε με την βοήθεια της Κυβέρνησης να συνεχίσουμε να λειτουργούμε, γιατί σαν μικρομεσαίοι επαγγελματίες μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάρει τίποτα. Δεν θέλουμε δάνεια. Να στηριχτούμε βάσει της οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για έκτακτες ανάγκες.

Γιάννης Γεωργακόπουλος «Κόσμημα»

Αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας

«Αυτό που ζούμε όλο αυτό το διάστημα, είναι πρωτόγνωρο για την αγορά. Ο κόσμος αυτές τις μέρες δείχνει ότι θέλει να κυκλοφορήσει, αλλά είναι πολύ δύσκολο για την αγορά, μετά από αυτό το παγκόσμιο κακό που έχει γίνει.

Πιστεύω ότι θα αργήσουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα, θα αργήσουν τα μαγαζιά να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που το καθένα έχει. Ευελπιστούμε αρχικά να πάνε όλα καλά με τον ιό και στη συνέχεια να ανοίξουν όλα τα μαγαζιά και να αρχίσει ο κόσμος και η αγορά να μπαίνουν σε μια καθημερινότητα.

Θέλουμε πραγματική στήριξη της αγοράς από την Πολιτεία, μια ενίσχυση – «δώρο», για να μπορέσουμε να κινηθούμε. Για αυτό αγωνιζόμαστε ως σύλλογος και ευελπιστούμε να μας ακούσουν»

Μάντυ Περδίκη παιχνίδια «Μάντυ»

«Πρώτη φορά, που μετά από 40 χρόνια κλείσαμε για τόσο διάστημα. Μου φαίνεται περίεργο, ευχόμαστε για όλους ένα νέο ξεκίνημα και καταρχήν να περάσει ο ιός. Και να καταφέρουμε να μπούμε στην κανονικότητα»

Γιώργος Ματσούκας «Χειρότεχνο»

«Πιστεύουμε να τα καταφέρουμε, όπως καταφέραμε και βγήκαμε από την κρίση. Έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Η αγορά πρέπει να στηριχτεί από την Πολιτεία, γιατί αλλιώς δεν βλέπω να γίνεται κάτι»

Γιώργος Κανελλακόπουλος πρακτορείο ΟΠΑΠ

«Είμασταν κλειστά από 14 Μαρτίου. Δύσκολη η κατάσταση να είμαστε κλειστά για 2 μήνες, όταν έχεις μια επιχείρηση που ξέρεις ότι οι υποχρεώσεις «τρέχουν».

Με υγεία και υπομονή, όλα θα διορθωθούν»

Παναγιώτης Γρηγορόπουλος Ενδύματα Differ

«Είμαστε 2 μήνες κλειστοί. Είμαστε αυτή τη στιγμή σε «αχαρτογράφητα νερά». Έχουμε γεμίσει το κατάστημα με καινούργια καλοκαιρινά ρούχα και ευελπιστούμε να ξεκινήσει η δουλειά και δεν ξέρουμε ακόμα πως.

Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης με μάσκες και αντισηπτικά και θα δούμε πως θα πάμε»

Όλη η επικαιρότητα