Υγεία

Ανεβασμένη πίεση: «Ρίξτε» τη φυσικά με αυτές τις τροφές

Ακούστε το άρθρο

Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες επιπλοκές, όπως έμφραγμα, νεφρική νόσο, προβλήματα όρασης, καρδιακή ανεπάρκεια και εγκεφαλικό.

Αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, είναι σημαντικό να ακολουθείτε πιστά τις συμβουλές και τη φαρμακευτική αγωγή που σας έχει συστήσει ο γιατρός σας.

Εξίσου σημαντικό είναι να γνωρίζετε πώς μπορείτε να προστατεύσετε μόνοι σας τον εαυτό σας από την υπέρταση.

Οι παρακάτω τροφές ρίχνουν την πίεση του αίματος με φυσικό τρόπο:

Σκόρδο: Πολλοί το αποφεύγουν επειδή προκαλεί δύσοσμη αναπνοή. Έρευνες έχουν δείξει ωστόσο, ότι η αλικίνη του σκόρδου, μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση. Το σκόρδο σε μορφή σκόνης λειτουργεί εξίσου καλά.

Κρεμμύδι: Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες όπως η φλαβονόλη και η κουερσετίνη. Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι τρώνε τακτικά κρεμμύδι, έχουν μειωμένη διαστολική και συστολική πίεση. Αυτό σημαίνει ότι η καρδιά κουράζεται λιγότερο και υφίσταται λιγότερο στρες.

Κανέλα: Μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και να συμβάλλει στην πρόληψη του διαβήτη. Μελέτη έδειξε ότι όσοι πίνουν νερό με κανέλα έχουν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους.

Ρίγανη: Τα φύλλα της ρίγανης περιέχουν σημαντική ποσότητα καρβακρόλης, μιας ουσίας που μπορεί να μειώσει σημαντικά τόσο τη διαστολική όσο και τη συστολική πίεση και τους καρδιακούς παλμούς.

Ελιές: Το ελαιόλαδο μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση. Αποτελεί βασικό πυλώνα της μεσογειακής διατροφής και ένα από τους λόγους που οι λαοί των χωρών της Μεσογείου έχουν καλύτερη αρτηριακή πίεση.

onmed.gr

Όλη η επικαιρότητα