Αρθρογραφία

Ανεξαρτησία – Νίκος Διαμαντόπουλος: Ο Δήμαρχος Ήλιδας & το βόλεμα… των δικών του

nikos_diamantopoylos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, για τον μήνα Απρίλιο, υπήρχε στη θεματολογία της ημερήσιας διάταξης, ένα θέμα για αποδοχή παραίτησης ενός μέλους, από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ».

Το θέμα φαινόταν ως ο ορισμός αυτού που λέμε… «τυπικό». Προσωπικά όμως, ρώτησα… για ποιους λόγους υπεβλήθη η παραίτηση. Για ποιους άραγε; Μήπως… για προσωπικούς, όπως ειπώθηκε; Ένα τόσο απλό και τυπικό θέμα, εγώ δεν το ψήφισα. Και δεν το ψήφισα, συνειδητά. Διότι ξέροντας για ποια πρόσωπα μιλάμε, θεώρησα πως ενδεχομένως, οι λόγοι να είναι καθαρά συμφεροντολογικοί.

Είναι απλό λοιπόν! Γιατί όταν είναι το συμφέρον στη μέση, γίνεστε πολύ προβλέψιμοι. Το πράγμα φαίνεται που πάει! Δείχνει. Βρωμάει… για να το πούμε απλούστερα και λαϊκότερα.

Φαινόταν από πριν λοιπόν Δήμαρχε, προτού βγει προς τα έξω ότι θα δώσει ο Δήμος Ήλιδας, 18.000 Ευρώ για ένα άτομο που θα ξεναγεί… στην έκθεση του Μουσείου Μπελογιάννη. Τελικά, μάλλον βλέπω… μπροστά! Εξωτερικός συνεργάτης, με απ’ ευθείας ανάθεση.

Δήμαρχε Ήλιδας, επέλεξες για μια ακόμη φορά, να βολέψεις  άτομο που ήταν υποψήφιο με τoν συνδυασμό σου στις δημοτικές εκλογές και το οποίο δεν κατάφερε να εκλεγεί. Ταυτίζεις τον Δήμο όλων μας με την δική σου παράταξη. Τα ίδια έκαναν -εδώ και χρόνια- κι άλλοι, όπως εκείνο το κόμμα, όσον αφορά την κακή του έκφανση, από το οποίο -διαχρονικά- ζητούσες, το χρίσμα του, και ιδού που είναι σήμερα. Η πορεία του λοιπόν, ίσως δείχνει και το μέλλον σου.

Δήμαρχε, σας ξέρουμε. Ήταν φανερό… στα δικά μου μάτια, ότι οι προσωπικοί λόγοι, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από την κάλυψη του ατομικού και ιδιοτελούς συμφέροντος.

Εσύ Δήμαρχε όμως, γιατί χρησιμοποιείς το Μουσείο Μπελογιάννη, για να βολέψεις τα δικά σου… παιδιά; Γιατί εκμεταλλεύεσαι τ’ όνομα και την μνήμη ενός ανθρώπου (ανεξαρτήτως του αν εγώ συμφωνώ ή διαφωνώ με τα πιστεύω και τις ιδέες του), για να τακτοποιήσεις… τους δικούς σου;

Νόμιμα… βεβαίως. Και ηθικά… άραγε; Δήμαρχε για να μιλήσουμε και λίγο… έξω από τα δόντια: Καλά, δε ντρέπεστε; Ο Δήμος με τον κόπο και τον ιδρώτα των πολιτών, θα αναλάβει να ζήσει τους υποψηφίους της παράταξής σας που δεν κατάφεραν να εκλεγούν στις τόσες έδρες που βγάλατε βάσει του μπόνους του εκλογικού συστήματος;

Κλείνοντας κ. Χριστοδουλόπουλε και εκ μέρους της Ανεξαρτησίας… μιας γενιάς, θεωρώ πως θα ήταν πολιτικά ηθικό από μέρους σου, να βγεις ο ίδιος δημόσια, στην κοινωνία που απευθύνθηκες προεκλογικά (μιλώντας μάλιστα τότε, περί εθελοντών του συνδυασμού σου), για να ανακοινώσεις στον κόσμο το ονοματεπώνυμο του ατόμου που επέλεξες να «βολέψεις». Και μην ξεχνιόμαστε Δήμαρχε… Όχι μόνο του συγκεκριμένου προσώπου. Σε καλώ πλέον και δημόσια, να ανακοινώσεις στον λαό της Ήλιδας, όλα τα ονόματα στελεχών της παράταξής σου που δεν εξελέγησαν και τα… βόλεψες σε θέσεις, απ’ όπου λαμβάνουν χρήματα από τον Δήμο Ήλιδας. Ας ξεκινήσουμε από το ψηφοδέλτιο λοιπόν, πριν ακολουθήσουν οι «ιδεολόγοι» υποστηρικτές!

Δήμαρχε Ήλιδας, γιατί απαξιώνεις με τέτοιον τρόπο, τον θεσμό που υπηρετείς; Έχεις άραγε τέτοια ανάγκη; Ας απαντήσεις πρώτα στη συνείδηση και τον εαυτό σου.

Υ.Γ.: Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, αντί να ενδιαφερθεί για τις επόμενες γενιές, ασχολείται με τις προσεχείς εκλογές. Τι να κάνουμε… Αυτή είναι η μοίρα, όσων διέπονται από αντιλήψεις κομματαρχών! Όπως και αντιστοίχως, όσων διακατέχονται από νοοτροπίες κομματόσκυλων, είναι… να βολεύονται.

Με αηδία & πολιτικό αποτροπιασμό

Νικόλαος Διαμαντόπουλος

Επικεφαλής Ελάσσονος Μειοψηφίας

Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ»

Όλη η επικαιρότητα