Πολιτική

Ανεξαρτητοποιείται ο Μίμης Ανδρουλάκης – Εστειλε την επιστολή στη Βουλή (νεότερο)

13860_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

17:15…

Λίγες ώρες μετά την απόφασή του να υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο και να ανεξαρτητοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής γνωστοποιώντας του την απόφασή του.

Χαρακτηριστικά η επιστολή αναφέρει: «Αγαπητέ Πρόεδρε, σε ενημερώνω ότι έχουν μεσολαβήσει ένα σωρό συμβάντα που μου επιβάλλουν να δώσω στη γνωστή σε όλους και σεβαστή πολιτική αυτονομία μου στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τυπικό χαρακτήρα. Πιστεύω πως σαν ανεξάρτητος βουλευτής από ?κοντά? και σε γόνιμη ?απόσταση? προς όλα τα σχήματα της ευρύτερης προοδευτικής αριστερής παράταξης θα συμβάλλω ιδεολογικά σε μια νέα σύνθεση και θα διατηρήσω μια πιο ανοιχτή, ειλικρινή και θερμή επικοινωνία με τον προοδευτικό λαϊκό κόσμο ο οποίος με στήριξε ολόψυχα δίχως ίχνος πελατειακής ανταπόδοσης στη σχέση μας».

Λίγες ώρες μετά την απόφασή του να υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης εξέφρασε την πρόθεσή του να ανεξαρτητοποιηθεί.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» προανήγγειλε την πρόθεσή του να ανεξαρτητοποιηθεί για να βοηθήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Φώτη Κουβέλη και τον Αλέξη Τσίπρα.


«Δεν είμαι μέρος της κρίσης του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Ανδρουλάκης είπε επίσης ότι στηρίζει την κυβέρνηση αλλά άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύθηκαν με την τρόικα.


Πρόσθεσε επίσης ότι είναι αναγκαία η ανασύσταση της Κεντροαριστεράς και τόνισε ότι με την κίνησή του απελευθερώνεται για να έρθει πιο κοντά στη βάση του ΠαΣοΚ.

Μέχρι αυτή την ώρα στη Βουλή δεν έχει φτάσει επιστολή με την οποία ο κ. Ανδρουλάκης δηλώνει την ανεξαρτητοποίησή του.

Συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου λένε πως δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί για τις προθέσεις του, προφορικώς ή γραπτώς, και ότι την ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησης την άκουσαν πρώτη φορά στο ραδιόφωνο.

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα