Ηλεία Συνεντεύξεις

Αγγελική Ξένου: Γυναίκα είναι το Άλφα και το Ωμέγα

Ακούστε το άρθρο

Τα τελευταία πέντε χρόνια, η Αγγελική Ξένου, έχει αναλάβει την δύσκολη θέση της προέδρου ενός Συλλόγου που δραστηριοποιείται ενεργά στην τοπική κοινότητα Σκουροχωρίου.

Πρόκειται για τον Σύλλογο Γυναικών της περιοχής, όπου πολλές φορές έχουμε δει δράσεις του, να πραγματοποιούνται έχοντας ως αντικείμενο την αλληλεγγύη και την στήριξη συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Οι δράσεις του Συλλόγου δεν σταματούν στα στενά όρια του Σκουροχωρίου, αλλά επεκτείνονται και πιο πέρα, με την πρόεδρο και τα μέλη να βρίσκονται πάντα κοντά σε οικογένειες και παιδιά, σε ηλικιωμένους και ανήμπορους συνανθρώπους μας, ενώ εκτός από αυτά, ο Σύλλογος έχει να παρουσιάσει ένα σημαντικό έργο με πλούσιες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, όπως διοργάνωση εκδρομών, επισκέψεων σε μοναστήρια και ιδρύματα κ.α.

Όλες αυτές οι δραστηριότητες δεν θα μπορούσαν να γίνουν αν στο «τιμόνι» του συλλόγου δεν υπήρχε η δραστήρια πρόεδρός του, Αγγελική Ξένου η οποία με την βοήθεια και την στήριξη και των υπολοίπων μελών, έχουν δημιουργήσει έναν ενεργό σύλλογο. Στη συνέντευξη που παραχώρησε η κ. Ξένου, αναφέρεται σε όλα εκείνα που «σηματοδοτούν» το… Άρωμα Γυναίκας!

Τι σημαίνει να είσαι γυναίκα;

«Γυναίκα για εμένα σημαίνει τα πάντα, θα έλεγα το Άλφα και το Ωμέγα σε μια οικογένεια. Μια γυναίκα είναι δραστήρια, θαρραλέα, αγαπητή και υπάκουη».

Σαν πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Σκουροχωρίου θεωρείς πως είναι εύκολη μια τέτοια θέση;

«Όχι δεν είναι εύκολη μα πρέπει να έχεις υπομονή και επιμονή για να καταφέρνεις αυτό που θες αλλά ταυτόχρονα και να δείχνεις έμπρακτα πως αγαπάς τα άτομα που σε στηρίζουν».

Σαν σύλλογος συμμετέχετε σε αρκετές δραστηριότητες. Είναι κάτι που σας γεμίζει;

«Ναι σαν σύλλογος συμμετέχουμε σε αρκετές δραστηριότητες γιατί έχουμε ως αρχή μας να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας που όντως έχουν ανάγκη τις δύσκολες στιγμές. Αυτό για όλα τα μέλη του συλλόγου μας είναι μεγάλη τιμή και χαρά. Και φυσικά θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με την ίδια θέληση και αγάπη».

Είσαι πρόεδρος του συλλόγου πόσα χρόνια;

«Έχω αναλάβει τη θέση της προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Σκουροχωρίου τα τελευταία πέντε χρόνια. Χρόνια γεμάτα από πολλές στιγμές που σίγουρα θα κρατήσω ως ’’κληρονομιά’’».

Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχεις σκεφτεί να τα παρατήσεις;

«Πάρα πολλές φορές, αλλά για χάρη των μελών που με αγαπούν και με στηρίζουν παίρνω δύναμη από τη δύναμη τους και συνεχίζω και τις ευχαριστώ γι’ αυτό».

Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να βοηθάς συνανθρώπους σου που το έχουν ανάγκη;

«Όταν υπάρχει αγάπη και θέληση όλα είναι εύκολα. Δύσκολα είναι όταν δεν μπορείς να βοηθήσεις ανθρώπους που το έχουν πραγματική ανάγκη».

Θεωρείς πως η ύπαρξη ενός Συλλόγου Γυναικών σε κάποια περιοχή είναι κάτι που χρειάζεται;

«Και βέβαια γιατί τα μέλη του συλλόγου μας είναι ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες μας, π.χ. εκδηλώσεις, εκδρομές, χοροί, επισκέψεις σε μοναστήρια, εκκλησίες, γηροκομεία, ένας απλός Κυριακάτικος καφές. Αν δεν υπήρχε ο σύλλογος πολλά από τα μέλη μας δεν θα είχαν βγει έξω από την πόρτα του σπιτιού τους και δεν το λέω υποτιμητικά αυτό, αλλά θέλω να μεταφέρω την εικόνα, της παρέας, όπου όλες μαζί μπορούμε να περνάμε όμορφα κάνοντας τα πιο απλά πράγματα».

Μια ευχή για το μέλλον του Συλλόγου;

«Να υπάρξουν ικανά και ενεργά άτομα για να μπορέσει ο σύλλογος μας να κρατηθεί ζωντανός έστω με ’’νύχια και με δόντια’’ γιατί είναι πολύτιμος για το χωριό μας».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα