Οικονομία

Άγγελος Αγγελόπουλος: Συνεχίζουμε τον αγώνα για τα εγγυημένα δάνεια του δημοσίου

Η κυβέρνηση μας έχει ξεχάσει για την ρύθμιση των δανείων Προνοιακής μορφής Πυρόπληκτα – Σεισμόπληκτα.

Ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας και Πρόεδρος του  Συνδέσμου Προστασίας Καταναλωτών – Δανειοληπτών Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου κ. Άγγελος Αγγελόπουλος μας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συνήλθε το Πανελλαδικό Όργανο του Δικτύου για την προστασία των επιχειρήσεων που έχουν λάβει δάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Μας έχει ξεχάσει η κυβέρνηση. Τα δάνεια αυτά έχουν την έγκριση της Ε.Ε. και αποτελούν δάνεια αποκατάστασης του κοινωνικού και οικονομικού ιστού. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας αποστέλλοντας νέες προτάσεις στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Ιωάννη Δραγασάκη, καθώς και στους Υπ. Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, αναπλ. Υπ. Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη στον Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής Κων/νο Σπηλιωτόπουλο και στον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτη Κουρμούση.

Επίσης έχει ζητηθεί και συνάντηση τις προσεχείς ημέρες με τον αρμόδιο υπουργό.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ζητούνται 4 συγκεκριμένες παρεμβάσεις με τον Σύνδεσμο να επισημαίνει:

Eπειδή βρίσκεται προ των πυλών, ιδιαίτερα μετά την έναρξη της εξαγοράς και των εγγυημένων δανείων από τα funds η κατάπτωση του συνόλου των εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου, γεγονός που στην προβολή του συνεπάγεται:

  1. την ποινικοποίηση αμιγώς οικονομικών δραστηριοτήτων,
  2. την πλήρη αποβιομηχάνιση της Περιφέρειας
  3. την απαίτηση δεύτερης ουσιαστικά ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων για τα εγγυημένα από το Ελληνικό Δημόσιο δάνεια (η πρώτη έγινε μετά την πλήρη απαξίωση ως πιστωτικό κάλυμμα, της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου από την αξιολόγηση της Black Rock)
  4. Αύξηση της ανεργίας και σημαντικές εκροές για επιδόματα ανεργίας.

Είναι επιβεβλημένο να προχωρήσετε στις παραπάνω ενέργειες.

Όλη η επικαιρότητα