Ηλεία

Ανοιχτή συνεδρίαση του ΣΤΟ στα Λεχαινά: «Αμυντική γραμμή» για τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Ακούστε το άρθρο

Αμυντική γραμμή μέσω προληπτικών μέτρων στήνει ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης  αφού ο χειμώνας είναι προ των πυλών με βροχοπτώσεις ενώ κανείς δεν ξέρει αν ακολουθήσουν και ακραία καιρικά φαινόμενα.

Χθες το μεσημέρι στα Λεχαινά πραγματοποιήθηκε δημόσια ανοιχτή συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με την συμμετοχή Πυροσβεστικής και Αστυνομίας.

Θέμα της συνεδρίασης ήταν ο προγραμματισμός αντιπλημμυρικής Προστασίας και διεργασίες για τον καλύτερο συντονισμό ενεργεών.

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, δήλωσε:  «Ο Δήμος πλήτετται από ακραία καιρικά φαινόμενα , όπως πλημμύρες και ανεμοστρόβιλοι οι οποίοι έχουν μια έξαρση τα τελευταία χρόνια και γενικά δημιουργούνται πολλές ζημιές τόσο στην γεωργία όσο  και μέσα στις πόλεις. Σήμερα συζητήσαμε το τι πρέπει να κάνουμε και πώς πρέπει να κινηθούμε έτσι ώστε ο χειμώνας ο οποίος έρχεται, να μας βρεί έτοιμους. Ήδη έχουμε προβεί σε περιοχές με μεγάλη επικινδυνότητα όπως  η Βάρδα , η Κυλλήνη , τα Λεχαινά η παλαιά αγορά  σε κάποιες ενέργειες ούτως ώστε να μπορούμε να έχουμε μια πρόληψη των φαινομένων. ΟΙ θεομηνίες και η ένταση είναι ένα θέμα που δεν μπορούμε να υπολογίσουμε, από κει και πέρα όμως θα είμαστε δίπλα στους δημότες και με προληπτικά μέτρα και με μέτρα την ώρα εκδήλωσης των φαινομένων αυτών, έτσι ώστε να ενδυναμώσουμε το αίσθημα της ασφάλειας και της σιγουριάς. Θέλουμε την συμμετοχή των δημοτών ειδικά στο θέμα των φρεατίων που ο δήμος ήδη έχει καθαρίσει»

Ο δασάρχης  Αμαλιάδας κ. Διονύσης Θωμόπουλος  δήλωσε: « Τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε. Στο νομό έχουμε ένα πρόβλημα μεταφοράς μεγάλου όγκου νερού που αυτό δημιουργεί τα προβλήματα όταν έχουμε βροχοπτώσεις με μεγάλα ύψη βροχής και τυχαίνει να είναι ακαθάριστες οι υποδομές που μεταφέρουν το νερό. Για την κατάσταση συνευθύνονται πολιτεία και πολίτες. Το Δασαρχείο τίθεται στην διάθεση οποιουδήποτε οργάνου για οτιδήποτε ζητηθεί.»

Ο κ. Παναγιώτης Βαγγελάκος αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας δήλωσε: «Αυτούς τους δύο μήνες που έχουμε αναλάβει ως νέα δημοτική αρχή, έχουμε ήδη προχωρήσει σε καθαρισμό φρεατίων, σε καθαρισμό τάφρων, ποταμιών όπως είναι ο Βέργας  και αλλού. Στον τομέα αυτό είχε κάνει πολλά πράγματα και η προηγούμενη δημοτική αρχή. Και μεις συνεχίζουμε το έργο. Τα ρέματα που εισχωρούν στο Βέργα είναι καθαρισμένα και τα νερά έχουν γρήγορη ροή.  Θεωρώ ούτε και στον αστικό ιστό υπάρχει πρόβλημα.  Με την αστυνομία και την Πυροσβεστική έχουμε άριστη συνεργασία. Και οι πρόεδροι έχουν κάνει αρκετά στα χωριά τους»

Στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Λέντζας Ιωάννης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βαγγελάκος Παναγιώτης, ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας κ. Μπαλκάμος Κώστας, οι Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων Λεχαινών και Βάρδας, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης, η Λιμενάρχης Κυλλήνης ανθυποπλοίαρχος κ. Ασημακοπούλου Βασιλική , ο Δασάρχης Αμαλιάδας κ. Θωμόπουλος Σάκης, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Λεχαινών, εκπρόσωπος της 117ΠΜ, καθώς και εκπρόσωποι Υπηρεσιών και φορέων που είχαν προσκληθεί.

Όλη η επικαιρότητα