Ηλεία

Ανοίγει αύριο το μουσείο της Ολυμπίας

Ακούστε το άρθρο

Μετά την επαναλειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, η οποία πραγματοποιήθηκε με υποδειγματικό τρόπο σειρά έχουν τα Μουσεία..

Τρεις μήνες μετά, οι πόρτες των Μουσείων ανοίγουν ξανά αλλά υπό προϋποθέσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη προστασία όλων από τον covid-19. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη, για την εφαρμογή του πρωτοκόλλου υγιεινής και ασφαλείας των εργαζομένων και των επισκεπτών.

Μεταξύ άλλων προβλέπονται όχι μόνο ο μέγιστος αριθμός επισκεπτών αλλά και οι ασφαλείς διαδρομές περιήγησης και θέασης, εισόδου και εξόδου.

Οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ θα πρέπει να τηρηθούν με συνέπεια και ευθύνη.

Ειδικότερα, οι επισκέπτες των Μουσείων καλούνται να ακολουθήσουν τους εξής κανόνες για τη δική τους ασφάλεια και προστασία:

– Απόσταση 1,5 μ. κατ’ ελάχιστο, για ανοικτούς χώρους και 2 μ. για κλειστούς χώρους ενώ η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους επισκέπτες είναι υποχρεωτική.

– Σε περίπτωση που πραγματοποιούνται οργανωμένες ξεναγήσεις με ξεναγό, τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις και τα ειδικά μέτρα, όπως χρήση ασύρματης ξενάγησης, αποφυγή χρήσης κοινόχρηστων συσκευών (tablets, ακουστικά κ.λ.π.). Στις ομαδικές ξεναγήσεις δεν θα πρέπει να μετέχουν περισσότερα από οκτώ άτομα.

-Θα λειτουργεί συνεχώς ο κλιματισμός, για την προστασία των εκθεμάτων, όπου επιβάλλεται. Όπου δεν επιβάλλεται, θα λειτουργεί δύο ώρες πριν από το ωράριο λειτουργίας του Μουσείου και δύο ώρες μετά το ωράριο λειτουργίας του.

Αναφορικά με τους εργαζόμενους σε θέσεις που απαιτούν άμεση επαφή με το κοινό όπως ταμεία, ταξιθεσία, καθαρισμός, ασφάλεια κλπ. προβλέπεται η χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας και αντισηπτικού.

Όπου είναι απαραίτητο θα τοποθετούνται διαχωριστικά πετάσματα ενώ προβλέπεται η ακριβής μέριμνα για την απολύμανση των χώρων και για προμήθεια απολυμαντικών ειδών.

Όλη η επικαιρότητα