Ηλεία

‘Άνοιγμα’ στην κοινωνία… Η βασική επιδίωξη του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

Η ‘εξωστρέφεια’ και το ‘άνοιγμα στην κοινωνία’ αποτελούν προτεραιότητα για τον Δικηγορικό Σύλλογο Αμαλιάδας και είναι τα σημεία εκείνα στα οποία δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου.

Ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θανάσης Θεοδόσης, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα, με τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στις αρχές Ιανουαρίου 2018, από την πρώτη στιγμή έδωσε το στίγμα του αναφορικά με το άνοιγμα που θα επιχειρήσει ο Σύλλογος στην κοινωνία, καθώς όπως έχει επισημάνει κατ’ επανάληψη οι δικηγόροι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας.

Τα ‘περί εξωστρέφειας’ ο κ. Θεοδόσης τα είχε υπογραμμίσει και στην ημερίδα που είχε διοργανώσει τον προηγούμενο μήνα ο Σύλλογος για τα προσωπικά δεδομένα και τα επανήλθε και στην διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης.

Κοντά στον πολίτη

Όπως είπε ο κ. Θεοδόσης, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και επικεντρώνει τις προσπάθειές του στο άνοιγμα που πρέπει να γίνει στην κοινωνία. Η διοργάνωση της πρόσφατης ημερίδας ήταν μόνο η αρχή, καθώς αναμένονται στο άμεσο μέλλον και άλλες δράσεις.

Μάλιστα, προσεχώς ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας θα προχωρήσει σε αδελφοποίηση και με τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Ήταν μία πρόταση που έγινε από την πλευρά του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, τέθηκε στην προχθεσινή συνέλευση και φυσικά έγινε αποδεκτή, οπότε αναμένεται σύντομα να προχωρήσουν οι περαιτέρω διαδικασίες.

Η Ολομέλεια

Κατά την διάρκεια της συνέλευσης εκτός από την ενημέρωση για τα οικονομικά του Συλλόγου, ο κ. Θεοδόσης ενημέρωσε εκτενώς το Σώμα για την συμμετοχή του το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδα στην Αλεξανδρούπολη.

Μία Ολομέλεια που ήταν αφιερωμένη στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται από τον περασμένο Μάρτιο στην Τουρκία. Οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας αποφάσισαν να συστρατευθούν και να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να επιστρέψουν οι δύο στρατιωτικοί μας στην Ελλάδα και μάλιστα θα προσφύγουν και στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να ασκήσουν πιέσεις. Η Ολομέλεια προχώρησε και στην διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης, στην οποία παρευρέθηκαν και οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Η προσφυγή για την διαμεσολάβηση

Εκτενής ενημέρωση στην Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας έγινε και για την προσφυγή που έχουν κάνει οι δικηγόροι και συζητείται στις 28 Ιουνίου στον Άρειο Πάγο, αναφορικά με την διαδικασία της διαμεσολάβησης πριν από την υποβολή αγωγής, όπως προβλέπεται από το νέο νόμο.

Δικηγορικοί Σύλλογοι έχουν προσφύγει καθώς χαρακτηρίζουν αντισυνταγματική την συγκεκριμένη ρύθμιση, επισημαίνοντας ότι θα επιφέρει επιπλέον προβλήματα και θα επιφέρει επιπλέον κόστος, χωρίς επί της ουσίας να βοηθά στην απονομή δικαιοσύνης.

Επίσης, την Άνοιξη του 2018 δρομολογήθηκε να γίνει η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας με την συμμετοχή και των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων, προκειμένου να είναι διευρυμένη η συνεδρίαση και να συζητηθούν εκτενώς τα θέματα του κλάδου.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο κ. Θεοδόσης έδωσε συγχαρητήρια στην ποδοσφαιρική ομάδα ‘Δικηγόροι Ηλείας’ για τν πρόκριση στα τελικά, ανάμεσα στις 16 καλύτερες ομάδες και δήλωσε ότι θα προσπαθήσει ο Σύλλογος να συνδράμει οικονομικά για την συμμετοχή στον τελικό γύρο.

Επίσης, έγινε αναφορά και στην μεγάλη διοργάνωση του πρωταθλήματος μπάσκετ δικηγορικών συλλόγων που διεξάγεται στην Ηλεία τον επόμενο μήνα και επισημάνθηκε ότι πρόκειται για πρόκληση.

Όλη η επικαιρότητα