Ελλάδα

Ανοίγουν οι πύλες του Gov.gr – Όλα ηλεκτρονικά για τους πολίτες από 2.000 υπηρεσίες

Εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις από το σπίτι, το γραφείο ή ακόμα και από το κινητό τους τηλέφωνο θα μπορούν να κάνουν μέσα στην άνοιξη – πιθανότατα από τον Απρίλιο ή τον Μάιο – όλοι οι πολίτες που είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία.

Το νέο μεγάλο στοίχημα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι η δημιουργία-ολοκλήρωση της ενιαίας πύλης Gov.gr, μέσω της οποίας θα παρέχονται ηλεκτρονικά στους πολίτες πάνω από 2.000 υπηρεσίες του Δημοσίου και κρατικών φορέων, κατά το πρότυπο της βρετανικής πύλης Gov.uk.

Σημειώνεται ότι στους δείκτες ψηφιακής ετοιμότητας (DESI) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα βρίσκεται στην προτελευταία θέση της ΕΕ, με βάση τις ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχει το Δημόσιο προς τους πολίτες, με τελευταία τη Ρουμανία.

-Μέχρι πότε έχουν προθεσμία όλοι οι ιστότοποι των φορέων της γενικής κυβέρνησης προκειμένου να μεταφερθούν στο ενιαίο portal της δημόσιας διοίκησης

-Τι περιλαμβάνει η νέα ελληνική πύλη Gov.gr που ετοιμάζει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Πώς θα συνδέεται με τις νέες ψηφιακές ταυτότητες

-Η διαδικασία πιστοποίησης που πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες προκειμένου να χρησιμοποιούν τις νέες υπηρεσίες

via

Όλη η επικαιρότητα