Ηλεία

Ανοίγουν τα Λουτρά Καϊάφα

Το προσεχές Σάββατο 18 Ιουλίου  αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργιά των Ιαματικών Λουτρών Καιάφα, σύμφωνα με τον Διευθυντή της εγκατάστασης κ Νίκο Λευκαδίτη.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε έχουν ολοκληρωθεί  όλες οι απαιτούμενες γραφειοκρατικές  διαδικασίες προκειμένου να ξεκινήσει η νέα  περίοδος, σύμφωνα πάντα με τα υγειονομικά μετρά προστασίας κατά του κορονοιου,  για τους λουόμενους αλλά και τους εργαζόμενους της εγκατάστασης.

Μάλιστα πριν μερικές ολοκληρώθηκε και η διαδικασία υγειονομικής  πιστοποίησης των εγκαταστάσεων και των Λουτρών, ενώ αυτό που απομένει είναι η ολοκλήρωση των λογιστικών διαδικασιών από την ΕΤΑΔ  για την έναρξη λειτουργίας.

Για πρώτη φορά χορηγήθηκε  και το Ειδικό Σήμα ιαματικών πηγών.

Ξεκάθαρος προς την αναγκαιότητα λειτουργίας των Ιαματικών Λουτρών, χωρίς καθυστερήσεις, είναι και ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος, ο οποίος επισήμανε ότι μετά από πιέσεις της δημοτικής αρχής προς την ΕΤΑΔ αλλά και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς , για πρώτη φορά χορηγήθηκε στις εγκαταστάσεις το ειδικό σήμα ιαματικών πηγών.

Μάλιστα όπως επισήμανε ο κ Αλεξανδρόπουλος στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής είναι  να προχωρήσει τη διαδικασία για την εγγραφή των ιαματικών πηγών του Καιάφα, που είναι οι πρώτες ιαματικές πηγές του κόσμου γνωστές απο το 1.600 Π.Χ, στο Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών.

«Νιώθουμε ικανοποίηση που η ΕΤΑΔ αντέδρασε θετικά στα αιτήματα μας κατανοώντας την ανάγκη για έγκαιρη έναρξη λειτουργίας των λουτρών.

Ειδικά κατά την φετινή περίοδο, με όλες τις αρνητικές συνέπειες που έχει ήδη προκαλέσει η πανδημία του κορωνοίου, κρίνεται κάτι παραπάνω από επιβλεπόμενο να  μην υπάρξει καμία περαιτέρω  καθυστέρηση» σημειώνει ο κ Αλεξανδρόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα