Ηλεία

Aνοίγουν τις πύλες τους οι κατασκηνώσεις της Ηλείας – Την 1η Ιουλίου η Green Camp & στις 3 Ιουλίου η Olympia Camp

Ακούστε το άρθρο

Green Camp, η πράσινη κατασκήνωση του κάμπου

Εδώ και 25 χρόνια λειτουργεί η πράσινη κατασκήνωση Green Camp στα Λεχαινά Ηλείας, σε ένα καταπράσινο χώρο 55 στρεμμάτων που αγγίζει τη θάλασσα. Πρόκειται για μια σύγχρονη παιδική εξοχή, με πρότυπο κατασκηνωτικό πρόγραμμα που κάθε καλοκαίρι περιβάλλει τα παιδιά με αγάπη εστιάζοντας στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους μέσα από την ομαδική ζωή, μέσα από την άθληση, την ψυχαγωγία και το παιχνίδι. Ανανεωμένο και αυτό το καλοκαίρι το Green Camp είναι έτοιμο να προσφέρει στους μικρούς κατασκηνωτές του, μοναδικές εμπειρίες και αξέχαστες στιγμές που θα τους συντροφεύουν για πάντα οι μνήμες του..

Οι βασικές αδιαπραγμάτευετες αξίες είναι ο σεβασμός της ατομικότητας του κάθε παιδιού και η ικανοποίηση της ανάγκης του για εκτόνωση, για χαλάρωση και φυσικά για διασκέδαση. Στην κατασκήνωση Green Camp το κάθε παιδί αντιμετωπίζεται ξεχωριστά ανάλογα μετα ενδιαφέροντα και τις ιδιαιτερότητές του. Στόχος του κατασκηνωτικού προγράμματος είναι η δημιουργία νέων εμπειριών που θα το ακολουθούν στην υπόλοιπη ζωή του. Η ανταπόκριση των παιδιών και βέβαια των γονέων επιβραβεύουν την προσπάθειά τουGreen Camp και δημιουργούν την ευθύνη να παρέχει κάθε χρόνο υψηλότερης ποιότητας υπηρεσίες. Ανάμεσα στις δραστηριότητες είναι το Θέατρο και Χορός, Κουκλοθέατρο, Εικαστικό Εργαστήρι, Δανειστική Βιβλιοθήκη Παιγνιοθήκη & Διαγωνισμοί και πολλά άλλα.!

Σε 4 περιόδους χωρίζεται το κατασκηνωτικό πρόγραμμα γι αυτό το καλοκαίρι στο Green Camp.

Αναλυτικά έχει ως εξής:

1ο 01/07/2020-15/07/2020
2ο 16/07/2020-30/07/2020
ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΕ
3ο 01/08/2020-15/08/2020
4ο 16/08/2020-30/08/2020

Olympia Camp στην κοιλάδα της Ολυμπίας

Κοντά στην παράδοση και την ιστορία, πάνω απο την μυθική κοιλάδα του Αλφειού στην αρχαία-αθλητική Ολυμπία, δημιουργήθηκε μια υποδειγματική κατασκήνωση, πρωτοποριακά σύγχρονη, «εκπαιδευτικά» αξεπέραστη, ψυχαγωγικά μοναδική, με άριστες κλιματολογικές συνθήκες και οι άρτιες εγκαταστάσεις που δίνουν την ευκαιρία στους μικρούς αθλητές των camps και στους κατασκηνωτές, να ζήσουν ένα ανεπανάληπτο όνειρο μαθαίνοντας για το ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ. Το Olympia Camp, με γνώμονα το τρίπτυχο «παιδεία – ασφάλεια – σεβασμός στις διαχρονικές αξίες», αποτελεί έναν ιδανικό χώρο για την θερινή αναψυχή σε παιδιά από 6 έως 16 ετών παρέχοντας υγιείς διεξόδους ψυχαγωγίας, σωματικής και ψυχικής ανάτασης.

Στο Olympia Camp οι μικροί κατασκηνωτές μπορούν να ασχοληθούν μετα εικαστικά, τη μουσική, τα θεατρικά, τη μουσικοκινητική αγωγή και πολλές ακόμη δραστηριότητες, που εντάσσονται στο καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών. Ποδόσφαιρο,AquaAerobic, Κολύμβηση, BeachVolley, Ping Pong, Σκάκι είναι μερικές από τις καθημερινές δραστηριότητες των παιδιών που ακολουθούνται με πρόγραμμα.

Σε όλα τα παραπάνω δημιουργούνται πρωταθλήματα – τουρνουά που συμμετέχουν όλοι οι κατασκηνωτές, αν το επιθυμούν. Επίσης λειτουργεί πρότυπο Καλλιτεχνικό εργαστήρι, όπου τα παιδιά διδάσκονται ζωγραφική, κολλάζ, πηλοπλαστική κ,ά υπό την καθοδήγηση έμπειρης παιδαγωγού. Η κατασκήνωση διαθέτει και Μουσικό Στέκι για μουσικές βραδιές με επίβλεψη από δάσκαλο μουσικής και πολλά ακόμα προγράμματα που στόχο έχουν την ψυχαγωγία μέσα από το παιχνίδι και την ομαδικότητα.

Οι περίοδοι 15 ημερών στην Olympia Camp διαμορφώνονται ως εξής:

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΝΑΡΞΗ ΛΗΞΗ
1ο 15ήμερο 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ
2ο15ήμερο 17ΙΟΥΛΙΟΥ 31ΙΟΥΛΙΟΥ
3ο15ήμερο 31ΙΟΥΛΙΟΥ 14ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
4ο 15ήμερο 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τις κατασκηνώσεις

– Συστήνεται απόσταση 1,5 ή και 1 μέτρου μεταξύ των κρεβατιών.

– Δημιουργία μικρότερων ομάδων.

– Αποφυγή ανάμιξης κατασκηνωτών από άλλες ομάδες κατά τις αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

– Αποφυγή συνωστισμού κατά τη διανομή γεύματος.

– Προγραμματισμός ωραρίου ανά ομάδες για την ατομική υγιεινή.

– Συχνός αερισμός των χώρων και, ιδιαίτερα, των κοιτώνων.

– Το επισκεπτήριο απαγορεύεται καιεπιτρέπεται μόνο σεέκτακτες περιπτώσεις

Όλη η επικαιρότητα