Αρθρογραφία Ελλάδα Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Πολιτική

Ανοικτή επιστολή στον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη: «Μας αρκεί η αλήθεια»…

Ακούστε το άρθρο

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Στην φιλόξενη γη της Ηλείας, που έρχεστε σήμερα, θα βρεθείτε από την πρώτη στιγμή σε έναν τόπο πολλαπλών, ενδεχομένως και ακραίων αντιθέσεων.

Θα διακρίνετε ένα Νομό δυναμικό και παραγωγικό, αλλά θα αντιληφθείτε γρήγορα, ότι ο ίδιος αυτός Νομός, παραμένει αδρανής και σχεδόν εγκαταλελειμμένος.

Θα δείτε γύρω σας τις απεριόριστες δυνατότητές του και το σπάνιο φυσικό του κάλλος, αλλά θα παρατηρήσετε ταυτόχρονα, τον «περιορισμένο χώρο» μέσα στον οποίο του τοποθέτησαν διαχρονικά  οι διαχειριστές εξουσίας, σε όλη την  περίοδο της μεταπολίτευσης.

Θα θαυμάσετε επίσης το περιβάλλον του και τα μοναδικά οικοσυστήματά του, αλλά θα απορήσετε για τους νωχελικούς ρυθμούς αποκατάστασης των προβλημάτων του, για τις «ανοιχτές πληγές» που δεν κλείνουν και τα σημάδια που αφήνουν κάθε φορά πίσω τους οι διαδοχικές φυσικές καταστροφές.

Θα τον διασχίσετε με το αυτοκίνητό σας, και θα καταλάβετε εύκολα σε πόσο επικίνδυνη διαδρομή αφήσατε εκτεθειμένο τον εαυτό σας και τους συνεργάτες σας. Την ίδια ώρα βεβαίως, θα σας πληροφορήσουν τα τοπικά στελέχη της παράταξής σας, ότι η Ηλεία, είναι ο μοναδικός, ίσως, Νομός στην Ελλάδα, χωρίς σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο.

Θα ενημερωθείτε ακόμη ότι εδώ, εκτός από τον οδικό άξονα, δεν υπάρχουν δυστυχώς, ούτε σιδηρόδρομος, ούτε πολιτικό αεροδρόμιο. Και ας δείχνουν τα στοιχεία, που πιθανόν έχετε στον φάκελό σας, ότι τούτος ο τόπος, είναι κυρίαρχα τουριστικός διαθέτοντας στα όριά του την Αρχ. Ολυμπία, την Ήλιδα και τον Επικούριο Απόλλωνα!

Θα διαπιστώσετε, πέρα των άλλων το «κουρασμένο» σκηνικό της ηλειακής υπαίθρου, με απογοητευμένους αγρότες και κατακερματισμένη χωρίς, ιδιαίτερη προοπτική παραγωγή. Ναι, συμβαίνει και αυτό στο Νομό μας…

Αγαπητέ κ. Μητσοτάκη,

 

Δεν γνωρίζουμε αν το βεβαρημένο πρόγραμμα της επίσκεψής σας, θα επιτρέψει να μιλήσετε στον επαρκή βαθμό με τους Ηλείους πολίτες! Η κατήφεια ωστόσο, και πολύ περισσότερο η αγωνία στα πρόσωπά τους, για το αύριο των παιδιών τους θα σας πει πολλά.

Με μια τέτοια εικόνα, ο τόπος και οι άνθρωποί του θέλουν από εσάς να πείτε αντιστοίχως λίγα, αλλά αν έρθει η ώρα, να πάρετε τις τύχες της χώρας στα χέρια σας να κάνετε πολλά…

Η Ηλεία δεν αναζητά πληθώρα υποσχέσεων που δεν υλοποιούνται ποτέ. Μάθαμε πλέον μετά από τόσες δοκιμασίες να κρατάμε «μικρό καλάθι»…

Απαιτεί όμως πολιτική σοβαρότητα και συνέπεια, ειλικρίνεια, και σταθερά βήματα προς την ανάπτυξή της. Με αυτές τις σκέψεις σας καλωσορίζουμε προσδοκώντας σε επίσκεψη ουσίας και πραγματικού ενδιαφέροντος για το Νομό μας.

Η εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ»

Όλη η επικαιρότητα