Μεσσηνία

Ανήλικος μέλος σπείρας με 14 κλοπές και απόπειρες στη Μεσσηνία

Ακούστε το άρθρο

Σε βάρος των δύο δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας, εμπρησμό και διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες

Στα «βαθιά» της παρανομίας είχε βουτήξει ένα ανήλικο παιδί, που συμμετείχε μαζί με έναν 28χρονο σε σπείρα η οποία είχε διαπράξει οκτώ κλοπές και τέσσερις απόπειρες σε καταστήματα σε χωριά της Μεσσηνίας, χρησιμοποιώντας κλεμμένα οχήματα τα οποία στη συνέχεια πυρπολούσε.

Ωστόσο, στα οχήματα που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα και ολοσχερώς κατεστραμμένα, είχαν απομείνει ίχνη τα οποία οδήγησαν την έρευνα της Ασφαλείας Καλαμάτας στην ταυτοποίηση των δυο αδελφών που συνελήφθησαν στο σπίτι των δυο νεαρών σε κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας με επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν τα τμήματα Μεσσήνης, Πύλου– Νέστορος, Γαργαλιάνων και την Ο.Π.Κ.Ε., καθώς ενός 27χρονου συνεργού τους ο οποίος αναζητείται.

Σε ένα χώρο κοντά στην κατοικία, βρέθηκαν κρυμμένα 203 πακέτα τσιγάρων, ένα αλυσοπρίονο, διάφορα ρούχα 163 ευρώ και δέκα δολάρια. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, εξακριβώθηκε ότι από τις 27 Μαρτίου οι δράστες είχαν κλέψει δύο οχήματα με τα οποία διέπραξαν τις κλοπές σε σπίτια σε κοινότητες των Δήμων Οιχαλίας, Μεσσήνης, Πύλου-Νέστορος και Γαργαλιάνων, άρπαξαν μετρητά σε ευρώ, λίρες Αγγλίας και δολάρια, ένα κινητό και καπνικά προϊόντα. Στη συνέχεια, έκαψαν τα αυτοκίνητα σε άλλες περιοχές.

Σε βάρος του 28χρονου και του ανήλικου σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας, εμπρησμό και διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες, η οποία περιλαμβάνει τον αναζητούμενο 27χρονο, ενώ και ο 36χρονος πατέρας του ανηλίκου κατηγορείται για παραμέληση της εποπτείας του.

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα